Cookie- og Privatlivspolitik

Serena

Tilladt for børn over 15 år
Filmen indeholder flere meget blodige og voldsomme scener. I en scene ser man en mand, der får hugget hånden af med en økse. Man ser kortvarigt selve snittet og derefter, hvordan han blødende bliver forbundet. I en anden ser man i en blodig scene en kvinde, der aborterer derhjemme. I en tredje ser man et billede af en blodig kvinde, der ligger med halsen skåret over. Og i en fjerde ser man en slåskamp mellem to mænd, der ender med, at den ene får skåret halsen over. Det vurderes på baggrund af de voldsomme og blodige scener, at filmen vil kunne virke skræmmende for børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
27.11.2014
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Serena
|

Dramaet 'Serena' foregår i North Carolinas tågede Smoky Mountains lige omkring børskrakket i 1929.

Den ambitiøse George Pemberton er i fuld gang med at opbygge et tømmerimperium, da han møder den smukke Serena, som han forelsker sig hovedkulds i. Parret bliver hurtigt gift, og de aftaler, at intet skal komme i vejen for deres fælles lykke.

Georges yderst handlekraftige hustru er dog en stor mundfuld for hans tilsyneladende loyale makker og bedste ven, Buchanan, som hurtigt begynder at lægge sine egne planer. Ægteparrets forhold bliver yderligere udfordret, da en afsløring fra Georges fortid truer med at ødelægge alt, hvad de har opbygget sammen.

Ron Rashs amerikanske roman fra 2008 ligger til grund for 'Serena', der er Susanne Biers anden film på amerikansk grund efter Things We Lost in the Fire (2007). Instruktøren har samlet flere Hollywood-navne til rollelisten, hvoraf de to hovedpersoner er de mest prominente. Jennifer Lawrence og Bradley Cooper har spillet sammen to gange før, først i den romantiske komedie Silver Linings Playbook (2010), der kastede en Oscar af til Lawrence og en nominering til Cooper, og dernæst i svindler-komedien American Hustle.

Danske David Dencik har en stor birolle som Buchanan, mens Toby Jones, Rhys Ifans, Sean Harris og Kim Bodnia også lægger vejen forbi det østamerikanske bjerglandskab. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (35 votes)
3.1
2.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er muligt, at melodramatikken går op, men de fleste med hang til logisk tænkning, og allergi over alt for tydelige symboler vil klø sig noget i nakken og være henvist til at glæde sig til den næste Bier-film på dansk." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] problemet er, at man ikke rigtig mærker noget. Man er underligt ligeglad med karaktererne og alt det drama de udsættes for. Måske fordi de alle sammen er usympatiske egocentrikere, men også fordi persontegningen er for flad og stereotyp." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "Trods flotte (natur)billeder af Morten Søborg letter 'Serena' aldrig fra lærredet, og man kan ikke sige sig fri for at undertrykke et gab eller ti undervejs i dette stykke halvhjertede, gotiske americana, der åbenlyst ikke passer til Biers kunstneriske temperament." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Som drama forbliver 'Serena' i hvert fald langt ude i skoven, som om det ikke ved, hvordan det skal komme tæt på os tilskuere, som om nøglen til de to hovedpersoner er blevet væk undervejs, som om selve filmen er gået i chok over alle de voldsomme følelser, den bærer rundt på, og ikke kan finde på andet end bare at lire ulykkerne af." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] en film, der føles som et album med glansbilleder. Hver for sig ligger scenerne og skinner fladt. De bindes aldrig sammen til et overbevisende hele." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Scenerne i 'Serena' er klippet sammen som stålplader og nittet med overdreven betydningsladede replikker. Fortællingen er overtydelig, men meningen uklar." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Biers flair for melodrama fornægter sig ikke, men manuskriptet er uinspireret, og man tænker, at filmen var blevet bedre, hvis hun havde haft lejlighed til at bruge Anders Thomas Jensen som forfatter." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Det lød som opskriften på noget stort.

Der er da også mange dramaer i filmen - og måske er der bare for mange, for når de ikke bliver dyrket, så ender det hele bare som ren overflade. Uden at man for alvor bliver rørt.

Liza

For en sjælden gangs skyld er jeg enig med anmelderne. Jeg var noget skuffet over filmen. I forhold til traileren, udviklede filmen sig slet ikke som, jeg havde forventet. Ofte synes jeg, at klippene var for hurtige og usammenhængende. Filmen virkede slet ikke flydende. Og jeg måtte endda kvæle et par gab ind imellem.
Selve skuespillernes præstationer kan jeg ikke sætte en finger på. Jeg har også set de to andre film med Cooper/Lawrence, og det var da helt klart på grund af dem,, at jeg holdt mig vågen så længe.
Og jeg er skuffet, fordi Bier ellers ikke plejer at skuffe mig. Men i det mindste var der ingen honningsød slutning (hvilket måske var den eneste positive overraskelse?).
Jeg håber, at der er andre, som synes bedre om filmen end jeg. Og jeg beklager, at jeg ikke kan være mere positiv.

Isabella

Det er dejligt at de to (Jennifer og Bradley) får endnu en mulighed for at lave film sammen. Kemien mellem dem er fantastisk på film og de er dygtige i deres fag. Jeg håber bare at de kan leve op, til en forholdsvis høj standard, som de selv har været med til at sætte stille og roligt. Spændende.

Karina Aakær

- Det er jo så lækkert nå de to spiller sammen! Har glædet mig længe til denne film! Susanne Bier er fantastisk!

Lulu

Det lyder som en stærk historie. Ikke det typiske romantiske drama. Måske kan den tage hul på det lidt tabubelagte emne "spontan abort".
Jeg skal se filmen!

Sofie Olsen

Jeg kan se at der heldigvis er forventet en dansk dato, men hvornår?

Kecia Meldgaard

Den her film lyder fantastisk god og er klart en film jeg skal ind og se.
Bier er virkelig en god instruktør og jeg er sikker på hun vil gøre filmen hel speciel.
At Jennifer Lawrence og Bradley Cooper skal spille overfor hinanden igen er bare en kæmpe bonus, sidst endte det jo med at Lawrence vandt en Oscar!

Julie

Vildt at en dansk instuktør skal instruerer en film med Jennifer og Bradley! Glæder mig til at se den!

Cathrine

Helt enig - hvor vildt er det ikke lige?! Og så får vi fornøjelsen af at se Jennifer og Bradley spille side om side igen !!

Line FS

Jennifer Lawrence og Bradley Cooper sammen igen - kan kun være positivt. Lyder som en interessant film!
Sjovt at Kim Bodnia er med? Vildt nok.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.