Cookie- og Privatlivspolitik

Selvmordsturisten

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående knugende og dyster stemning, der udspringer af filmens dominerende temaer: Uhelbredelig sygdom og selvmord. Der er mange scener med mennesker, der i ord og mimik udtrykker sorg og angst. Dette understøttes af skarpe lyde og disharmonisk musik. Der er en række lange scener med voldsomt indhold: En person forsøger at tage livet af sig selv ved drukning og hængning. En person fældes af et skud. Et lig ligger i en plastbeholder. Et menneske flygter panisk for sit liv. I flere scener ses en person, der er ved at drukne. Da det voldsomme imidlertid ikke er udpenslet eller blodigt, vurderes det, at filmen kun kan virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15. Filmen får derfor en 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
21.11.2019
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Selvmordsturisten
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske undertekster), English subtitles, Seniorbio
|

I filmen 'Selvmordsturisten' får den forsigtige forsikringsagent Max den værst tænkelige dom hos lægen. Han skal dø og vejen dertil bliver ikke rar.

Med begge ben midt i en eksistentiel krise træffer Max et drastisk valg, men eftersom han ved alt om forsikringssager, må ingen mistænke selvmord.

Tilfældigvis har han gennem sit arbejde hørt rygter om et hemmeligt, afsidesliggende luksus-resort, der specialiserer sig i selvmord.

Max forlader sin kone derhjemme og tjekker ind på det mystiske hotel for at få en værdig død, men snart opdager han en foruroligende sandhed, der får ham til at sætte spørgsmålstegn ved sin egen virkelighed.

'Selvmordsturisten' er et mystisk drama i stil med Yorgos Lanthimos' absurde dog dragende The Lobster samt med en snert af tv-serien 'Back Mirror's alternative bud på en nær fremtid. 

Verdensstjernen Nikolaj Coster-Waldau vender hjem til dansk film efter flere år som en af de bærende kræfter i tv-serien 'Game of Thrones', mens han får selskab af svenske Tuva Novotny.

Instruktøren bag hedder Jonas Alexander Arnby. Han stod også bag den anmelderroste Når dyrene drømmer, der udfordrede varulve-genren i dansk regi. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (34 votes)
3.6
3.6

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Billedsiden er simpelthen skøn, noget som styrkes af udsøgt produktions- og lyddesign og nogle ret skræmmende scener. Desværre døjer 'Selvmordsturisten' med svingende skuespilpræstationer [og] et haltende manuskript ..." (Søren Staal Balslev)

 • BT

  "... 'Selvmordsturisten' ender som lidt af en maveplasker. En flot maveplasker, bevares, men også en ret skuffende en af slagsen, der aldrig for forløst sit potentiale." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "Det er skuespillet, æstetikken og de eksistentielle spørgsmål i 'Selvmordsturisten', der gør filmen til en god oplevelse." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "... et bevidst underspillet og sanseligt eksploderende manuskript samt et besættende lydspor og ikke mindst en fattet og alligevel urolig skuespilpræstation af Nikolaj Coster-Waldau. Det gør 'Selvmordsturisten' til en unik oplevelse i den ellers normalt så ligefremme danske filmverden." (Casper Hindse)

 • Ekstra Bladet

  "Den er grundlæggende hverken spændende, underholdende, tankevækkende, morsom, spektakulær, overraskende, udfordrende eller hvad man nu end kan forlange, at en film skal være." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "'Selvmordsturisten' skaber ikke energi ud af et genresammenstød. Den kan til gengæld prale af at komme væltende ind fra venstre uden at have nogen klare referencer." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... selv om plotintrigen fader ud mod slutningen, og meningen med galskaben fortoner sig, står 'Selvmordsturisten' som endnu en vellykket filmbedrift af Arnby, der om nogen skubber dansk film i nye, interessante retninger." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... Coster-Waldaus afdæmpede, næsten indadvendte spil [...] bidrager til at holde publikum på armslængdeafstand. Den ender med at være mere form end indhold. Men hvilken form!" (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "Når filmen i den sidste ende ikke virker – eller virker overgjort – er det, fordi instruktøren er usikker på, om historien skal eksplodere eller holde sig til sagen. Man lever fint uden dødstematikken og vil gerne se flere vilde ideer. Helheden er interessant, men desværre også uforløst." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Linda camillauser/480441

Smuk og interessant film - men en noget uforløst slutning, derfor ikke topkarakter.

katrin

fantastisk film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.