/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Selv i de bedste hjem

Tilladt for alle
Filmen, som er fortalt i et meget roligt tempo og uden nævneværdig brug af intensiverende virkemidler, rummer enkelte scener med skænderi og slåskamp. Disse er dog kortvarige, på ingen måde udpenslede og forløses hurtigt. Filmen vurderes derfor ikke at ville kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
15.05.2014
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dans la maison
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Selv i de bedste hjem' handler om den midaldrende fransklærer, Germain, der har en mislykket forfatterkarriere på CV’et. Han får dog vakt en side af sig selv, som længe har været begravet, da Claude, en af hans elever, begynder at skrive begavede, udpenslende stile, bl.a. om sit begær efter klassekammeraten Raphas mor.

Mens Germain læser stilene op for sin hustru Jeanne, der måbende lytter og bliver pirret af dem, udvikler hans besættelse af Claudes historier til at blive meget lig Claudes besættelse af Raphas mor.

François Ozon har tidligere med ’Swimming Pool’ (2003) skildret en udtørret forfatter, hvis kreativitet vækkes i mødet med en seksuelt udfarende kvinde. Nogle af de samme emner udforskes i ’Selv i de bedste hjem’, hvor Germains oplevede virkelighed måske, måske ikke, er den egentlige virkelighed.

Filmen kan nok bedst kategoriseres som et ikke humorforladt spændingsdrama i stil med visse af Hitchcocks værker. I hovedrollen som Germain finder vi Fabrice Luchini, der også medvirkede i Ozons ’Potiche’ (2010), og Kristin Scott Thomas har man kunnet opleve i både amerikanske og internationale produktioner. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (68 votes)
4
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Ozon er altid et interessant bekendtskab, der går sine egne drilske veje, men denne gang er han også en smule for forelsket i sin egen kunst og formåen." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Nok mest en oplevelse ud over det sædvanlige for frankofile litteratur- og dramaturgi-interesserede." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "[...] 'Selv i de bedste hjem' virker påfaldende konstrueret, men så behændigt, at forløbet fascinerer fra først til sidst." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Det er Ozon, når han er mest raffineret, flabet og underholdende i sin leg med melodramaet." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marie-Louise

Okay film

Suser/779578

Fin fransk film!

Sthefanie

hvad kan jeg sige udover denne her film var utroliiiiig god. en must-see for alle den elsker de elgante og sarkastike franske film.

Randiuser/746460

Forventningerne var ikke store, og vi var kun 4 i hele biografen (Grand). Til gengæld var alle 4 enige om, at dette virkelig er en film, som er værd at se. Bevares, man skal kunne tåle at kunst- og kulturparnasset udleveres skånselsløst: En gymnasielærer blottet for illusioner, som forlængst har erkendt, at han ikke har talent - og eleverne heller ikke har det. Gift med en gallerist, som er kejseren i en moderne version af kejserens nye klæder. Virkelig vittigt illustreret. Og i manglen af et eget liv liv kaster dette intellektuelle par sig over muligheden for indblik op påvirkning af en ganske almindelig families helt ordinære liv. Og så viser det sig, at den unge mand, der bruges som redskab, heller ikke har et liv, men er en parasit nærmest er som hentet fra "The Talented Mr. Ripley". Elegant, sarkastisk - og ganske velspillet film, om end handlingen ikke er 100 pct. realistisk i alle detaljer. Men sikken en pointe: Alle vi, der holder af at læse bøger, se film og teaterstykker osv. om "almindelige mennesker" må føle os en lille smule ramt.

Anne Metteuser/55891

En fin og anderledes film hvor man kan få lov at tænke. Desværre ødelægger slutningen helhedsindtrykket. Der kæmmer fantasien lidt over, og man sidder tilbage med en fornemmelse af at ikke have forstået det hele. Det er dog en film, som er værd at bruge en aften på.

Teresauser/932783

Havde nok forventet at der skete lidt mere, synes dog at "claude" er spillet rigtig godt.

Er dog glad for de fransk talende film, der gir et friskt pust.

Må give Jan ret, den når dog på ingen måde "de urørlige" der er en fantastisk film.

Peruser/694587

Ved egentlig ikke hvorfor?

Måske fordi det ikke var til at finde ud af, hvornår det var fjollet fald-på-halen komedie og hvornår det var seriøst.

Men, smag og behag er som bekendt forskelligt.

Ashley

Jeg blev slæbt med ind og se den, men endte faktisk med at nyde den i sidste ende. Det er ikke en film der får ens puls op og køre, men som alligevel får hovedet til at snurre og spekulere. Den er ikke ligefrem hjertevarm, men en smule barsk og til tider overrasende. Den er bestemt anderledes og et kig værd.

Jan Engel

Sjov, spændende og elegant handling. En anderledes film på den dejlige måde.

Husk at franskmændene kan lave film som alle universelt kan lide.

Denne film når ganske vist ikke op på sidste års franske kæmpehit ‘De urørlige’s høje tinder, men den er et godt bevis på at gode franske film skal ses af os alle.

Andersuser/653657

Glæder mig dog til at se filmen...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.