Cookie- og Privatlivspolitik

Searching for Sugar Man

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
03.10.2012
| |
1 time 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Searching For Sugar Man
|
Versioner: se alle
Originalversion, Friday Late Night i biffen
|

Dokumentar-filmen 'Searching for Sugar Man' omhandler Rodriguez, den amerikanske sanger og sangskriver.

Navnet Rodriguez ringer nok ikke en klokke hos så mange, men den amerikanske sanger og sangskriver er omdrejningspunktet for dokumentarfilmen 'Searching for Sugar Man'.

I filmen forsøger to sydafrikanere at klarlægge rygterne omkring musikerens selvmord. Er de sande? Er han død, eller lever han? Og i givet fald, hvor befinder han sig henne? I forbindelse med denne undersøgelse kommer de tættere på manden, der var nærmest ukendt i sit hjemland, men kult i Sydafrika under Apartheid.

'Seaching for Sugar Man' er instrueret af den svenske debutant Malik Bendjelloul og produceret af Simon Chinn, som også stod bag 'Man on Wire' i 2008 samt den oktober-aktuelle 'The Imposter'.

Rodriguez indspillede to plader i 1970erne, og filmens titel 'Sugar Man' refererer til hans mest kendte sang fra albummet 'Cold Fact'.

Filmen 'Searching for Sugar Man' modtog en Oscar for Bedste dokumentarfilm.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (123 votes)
4.6
5.5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... det følelsesmæssige pay-off er gigantisk. [...] Filmen er opløftende, rørende og en hyldest til magien i musikken og en fantastisk ydmyg kunstner. [...] en god dokumentarfilm er i stand til at fortælle om nogle af livets fantastiske skæbner lige så godt eller nogle gange bedre end selv de mest fantasifulde og velskrevne spillefilm." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "... en vidunderlig, sanselig og stærkt bevægende film ... og heldigvis pletrenset for unødig patos. Som man ikke behøver have den mindste interesse i musik for at få fuldt udbytte af." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... mere end en musikdokumentar. Det er rørende historiefortælling, der ikke kan undgå at påvirke sit publikum." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... handlingen og meningen med den og ikke at forglemme det gennemgående fantastiske lydspor gør alt i alt 'Searching for Sugar Man' til en film, det er dejligt at forelske sig helhjertet i." (Dorte Hygum Sørensen)

 • Weekendavisen

  "Malik Bendjelloul har skabt en smuk film med et sparsomt materiale. Der er dog nogle skønhedsfejl. [...] Egentlig er 'Sugar Man' tre film i én, og den første er afgjort den bedste." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Det er en super god historie man for serveret, en historie som er rørende, spøjs og giver en fantastisk, især sangen I Wonder er jeg helt vild med. Men igen har jeg svært ved at se dokumentar film to gange, så derfor får den kun 4 stjerner.

Jeff

After a slow start, there’s a great payoff to be had in this movie. This is a man who doesn’t need much to be happy, but when he gets the recognition he deserves it somehow makes it all the more touching.

Wayne

Velfortjent Oscar. Rørende.

S. Rico

er det bærende element i denne smukke dokumentar.

Historien er selvfølgelig også helt utrolig og rørende. Desværre kunne man ikke undgå at have hørt et resumé på forhånd, og det sætter en naturlig dæmper på overraskelsesmomentet og indlevelsen i den første del af dokumentaren.

Musikken i filmen er ledsaget af meget smukke billeder, og det er bestemt rørende, da Rodriguez træder ind på scenen i Sydafrika. Efter filmen runger den melankolske musik stadig i hovedet, og nu skal jeg helt sikkert på jagt efter hans legendariske plader.

Mikkel

Udmærket dokumentar af den Oscar-belønnede instruktør Malik Bendjelloul. Jeg havde meget høje forventninger, da jeg satte filmen i maskinen i går aftes – seks stjerner mig her, seks stjerner mig der. Jeg blev dog en smule skuffet … skuffet er måske så meget sagt, men følte bare ikke at mine forventninger blev indfriet.

Den første halvdel af filmen var godkendt, men langt fra så fantastisk og forglemmende, som jeg havde forventet. Her fortælles historien om, hvorledes Rodriguezs musik slog igennem hos den unge befolkning under datidens Apartheid i Sydafrika. Forinden havde Rodriguez forsøgt sig med en håndfuld plader i Amerika, dog uden held. Kun seks plader var det lykkedes ham at sælge. I Sydafrika gik det imidlertid meget bedre, blandt andet på grund af sine tekster, der om nogen henvendte sig til de udstødte, de sårede og forslåede. Desuden fortælles historien om journalisten Craig, der i slut 90erne bestemmer sig for at opsøge Rodriguez i håbet om at vide mere om denne mystiker af en musiker.
I filmens anden halvdel, der i øvrigt er filmens stærkeste, møder vi for første gang Rodriguez i sin lille stue i hjemmet i Detroit, langt fra rampelyset, store publikummer og store scener. Rodriguez har nemlig i alt den tid, sin musik har været populært, levet en mere eller mindre almindelig tilværelse med hårdt fysisk arbejde, børn og så fremdeles.

Jeg var meget begejstret for de øjeblikke i filmen, hvor vi fik lov til at komme helt tæt på Rodriguez, livet i Detroit og rejsen tilbage til Sydafrika, hvor han gav en udsolgt koncert for ca. 20.000 mennesker. Lige præcis de øjeblikke slog mig helt ud rent følelsesmæssigt, blandt andet på grund af Rodriguez ydmyghed, taknemlighed og glæde ved musikken og livet i sit store hele. At jeg kun sniger mig op på fire stjerner skyldes ene og alene filmens første halvdel, der på trods af den vigtige og bevægende historie, fortælles lidt for hurtigt. Der bliver desværre ikke dvælet nok ved historien. Når manden var så vigtig en inspirationskilde for datidens apartheid-bekæmpere, burde instruktøren også have brugt mere tid på netop den del af historien. Savnede i den grad flere interviews fra andre end Sugar og Craig.

Frederikuser/442529

...og det er jo Freddie Prince Jr.

- Kys

Michaeluser/611845

En helt igennem fantastisk beretning, som man bare har lyst til at fortælle alle om.... super film

Frederikuser/442529

lidt mere Freddie Prince Jr. næste gang!

Henrik

Klart den bedste Bond. Sam Mendes har skabt et lille mesterværk her, som går langt dybere end nogen tidligere Bond film.Specielt scenen da han vender tilbage til sit hjem var helt fantastisk. Og så leverede Bardem den mest menneskelige og umenneskelige skurk.

Martinuser/570132

Det er fint, men hvad synes du om filmen?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.