Cookie- og Privatlivspolitik

Scream 5

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har i mange scener en truende og ildevarslende stemning. Den indeholder mange voldsomme scener med skyderier og knivstikkerier. I flere scener bliver personer overfaldet og dræbt af en maskeklædt person med en stor kniv. Scenerne er meget blodige og udpenslede og benytter i fremstillingen gyservirkemidler med markante chokeffekter. Filmen vurderes på den baggrund til at kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
03.02.2022
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Scream
|
Versioner: se alle
2D, 2D 4DX, Babybio
|

Gyseren 'Scream' (Scream 5) er det femte kapitel i slasher-serien, der første gang så dagens lys i 1996 med Scream.

25 år efter at en række brutale drab chokerede den lille by Woodsboro, er en ny morder på spil. Iført den ikoniske Ghostface-maske har personen udset sig en ny gruppe unge for at genoplive fortidens blodige hemmeligheder.

Til undsætning kommer tre rutinerede kræfter, som har været oppe imod Ghostface af fire omgange før: Den evige overlever Sidney Prescott, betjenten Dewey Riley og journalisten Gale Weathers.

'Scream 5' er således ikke kun et gensyn med den ikoniske Ghostface-morder, men også for serien tre velkendte ansigter i Neve Campbell, Courteney Cox og David Arquette. Mens også Marley Shelton fra Scream 4 vender tilbage som Deputy Judy Hicks.

Fortsættelsen bliver den første i serien uden den afdøde gysermester Wes Craven bag kameraet. I instruktørstolen sidder denne gang duoen bag gyseren Ready or Not, nemlig Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillett.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (51 votes)
4
3.7

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Men i stedet er den ny 'Scream' en slasher-film af den gamle skole, der gør enkelte ting godt og endnu mere skidt. Knivdrabene er grufulde og blodige – flere af dem er blandt de mest effektive og realistiske drabsscener i genren." (Thomas Conradsen)

 • Dagbladenes Bureau

  "'Scream 5' henvender sig udelukkende til og vil kun kunne forstås af 40+ere, som tydeligt husker filmserie-starten fra 1996, og som stadig kan leve sig ind i dette film-i-film-univers af smal indforståethed. Nye seere kan absolut ikke starte her i dette hektisk udvandede, ideforladte forløb, og det behøver de ikke at være kede af." (Helle Sihm)

 • Filmmagasinet Ekko

  "'Scream' anno 2022 er kort sagt en værdig afslutning på en æra og en blodig begyndelse på en ny." (Claus Nygaard Petersen)

 • Ekstra Bladet

  "Der er undervejs både gode jokes, gys og splatter. Og denne anmelder spjættede da også et par gange i biografsædet. Filmen er alt i alt veloplagt og en værdig efterfølger i 'Scream'-franchisen." (Molly Balsby)

 • Information

  "Man smiler, fordi så meget er så velkendt og fuld af referencer til genrens store og små (mester)værker, og fordi man alligevel indimellem tages ved næsen." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "Den femte film i Scream-serien vil få dig til at skrige og hvine aldeles frydefuldt, hvids du er fan. Og tro endelig ikke på de andre filmanmelderes tre- eller fire-stjernede anmeldelser. Når en film er så intelligent og legesyg og forstandig indenfor sin genre – selv om det er de uglesete gyserfilm - fortjener den fem stjerner." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Nogen stor fan af genren bliver jeg næppe nogensinde, men med makaber metahumor og smasket godt til med blodig ironi er det faktisk ganske godt lykkedes på samme tid at hylde og sparke nyt liv i Wes Cravens genreparodiske teen scream." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Ghostface serverer fuldfed fanservice og suspense med en sidevogn af morderisk metasatire i 'Scream' – den mest vellykkede film i gyserfranchisen siden 'Scream 2'." (Lise Ulrich)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Brian

den meget god den best dem alle

Ejnar

Den kan man roligt sætte sig ind og se. Man får hvad man betaler for. Ikke mange overraskelser i den. Men alligevel en udmærket film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.