Cookie- og Privatlivspolitik

Sandheden om mænd

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
07.10.2010
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sandheden om mænd
|
'Sandheden om mænd' er Nikolaj Arcels nye film med bl.a. Thure Lindhardt.

Mads står på tærsklen til for alvor at blive voksen. Han har en dejlig kæreste, et skønt hus, et godt job, og børnene lurer lige om hjørnet. Men da han finder et gammelt brev, han skrev til sig selv som 17-årig, begynder han pludselig at tvivle på alting.

Hvad blev der af den eventyrlige ungdom? Fik han udlevet alle sine drømme? Har han nogensinde været rigtigt lykkelig?

Spørgsmålene i 'Sandheden om mænd' kickstarter en hæsblæsende rutchetur i Mads' tilværelse. Foran ham står nu en række kiksede dates, break-ups, uheldige beslutninger og en panisk jagt efter meningen med livet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (351 votes)
4.3
4.3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... sprudlende og på alle måder prægtig... " (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "... en ting er at signalere, at man jonglerer med klicheer, et andet er at gribe dem alle sammen igen, når de svæver i luften... Der, hvor filmen fejler, er i troen på, at vi holder nok af Mads' til at tilbringe 90 minutter i hans selskab." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Fordi filmen er en ærlig og forrygende filmteknisk opvisning, bliver det til vores allesammens historie. Og min historie. Bravo!" (Jacob Wendt Jensen) ()

 • Ekstra Bladet

  "Det er lige så forstemmende, som det er morsomt. Og så virker det ikke mindst svidende præcist... forbandet godt skruet sammen... Thure Lindhardt er eminent... " (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... det er i replikkerne og ikke mindst i Mads' indre monolog, at filmen virkelig lever... Dog gennemskuer man hurtigt både form og indhold, så overraskelsespotentialet ligger på et lille sted... " (Katrine Sommer Boysen) ()

 • Politiken

  "Den ironiske leg med fortælleteknikkens gennemprøvede tricks gør ’Sandheden om mænd’ til noget så sjældent som en dansk metakomedie, der fungerer... vittig og elegant... " (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "Mange mænd vil føle sig genkendt. Sikkert også adskillige kvinder. Det er en dansk film for voksne med masser af hjerte. Fortalt af to strukturmænd med udsøgt fornemmelse for deres håndværk." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Virklig sjov og intelligent dansk film med en hel del af de samme genre-greb og metalag som i Ole Bornedals Kærlighed på Film. Herunder god brug af voice-over og referencer til det at skrive og producere film.

Thure Lindhardt nailer i den grad rollen som en mand i 30'erne, der - efter at have overværet en af sine bedste venner få et hjerteslag og ryge i koma - går i en slags panikalder og herefter siger farvel til sit etablerede liv for at forfølge alle sine tidligere drømme. Det kommer der mange super sjove scener ud af. Den danske mands mentalitet bliver spiddet, og man kan næsten ikke undgå at føle sig ramt. Se den med din partner - hvis du tør - med risiko for at komme under krydsforhør bagefter...

Victor

Det er første gang, og bliver muligvis også sidste gang, at jeg nogensinden vil give en dansk film 6 stjerner - men hold da kæft en filmoplevelse!

Den er simpelthen perfekt udført, der er ikke en finger at sætte.

På sin egen super elegante måde, forsøger den at komme med en objektiv definition på den menneskelige tilstand under manglende selvindsigt.

Man kan relatere super meget til nærmest alle. Uanset hvor dumme svin de er, så forstår man deres motiver og personlige konflikter. Den formår også at komme med dens budskab uden at klaske det i hovedet, men som en emotionel og lærerig rutchebanetur.

Den er perfekt castet - Thure passer perfekt i rollen som menneskets skammelige selvmodsigelse, og det er derudover også noget af den bedste karakter-udvikling jeg nogensinden har set i en dansk film.

Slutningen fik mig sgu til at fælde en tåre, ikke nødvendigvis fordi den var sørgelig, men fordi det var en super smuk symbolisme på kærlighed gennem generationerne - og dens relevans i forhold til første del af filmen, og det var tilmed en perfekt sløjfe på historien.

6 STJERNER!

Fuldt fortjent! Vi har brug for flere film som denne.

Wayne

Græsset virkelig var grønnere på den anden side af hegnet?

Det er det jo sjældent - men alt for mange mennesker løber forvirrede rundt og leder efter det perfekte, i virkeligheden leder de efter noget som kun er en drøm. Men det kan ikke undre, med den grad af selvrealisering som alle bombarderes med, hver dag.

Måske burde man kigge indad, istedet - for hvis vores tilværelse er kedelig, og uinspireret så er det største ansvar vores eget.

Filmen er godt spillet, men forudsigelig i sin morale.

Katja

Rigtig dejlig film - som dertil kun bliver ekstra god som følge af at Thure har hovedrollen - det er et godt cast!

Spændende historie!

Lene

Hold da op en god film. Jeg blev meget overrasket, da det igen gik op for mig at der er så meget forskel på hvordan mænd og kvinder tænker, prioriterer etc... Og denne film illustrerer det så godt.

Trine

Jeg havde det lidt svært med den her film. Den var god og havde en fed fortælleteknik, men den blev også meget langtrukken og jeg følte sgu en vis skuffelse. Den er værd at se, men man kan godt vente med at se den til den kommer på DVD. Vil dog lige give Thure Lindhardt et klap på skulderen for sin præstation, for han var egentlig sej nok.

Sanne

Når gode skuespillere samles til sådan en film, ønsker man for dem, at der er en fremragende historie skruet sammen som de kan fremføre. Men desværre syntes jeg ikke det var tilfældet. Jeg er ellers stor fan af danske film, men denne kommer ikke i betragtning som en god dansk film. Filmen havde små øjeblikke. Men kedede mig, og vendtede konstant på mere. Desuden gik jeg derfra med en lidt kedelig trist følelse, uden noget egentlig at reflektere over. Ikke min favorit følelse.

Eriksen

en god og sød film. med en fantastisk Thure Lindhard i hovedrollen (:

Bellauser/83527

Forventede ikke det store, men den overraskede meget positivt og har sidder fast i mine tanker siden jeg så den

SMOjr

SPOILER ALERT:
Jeg finder det meget svært at skrive om den her film uden at samtidig reflektere over filmens motiv og morale. Men det er klart en film, som meget gerne vil have at man ender med at sidde og fundere over sit eget liv, hvilke slags valg med selv træffer og ikke mindst hvad ens mål er, og hvordan ens indgangsvinkel så er til de mål. I takt med at disse ting går op for hovedpersonen "Mads", går de også op for en selv, og man bliver derved tvunget til netop selv at reflektere over ens eget liv og ens egne handlinger. Alt i alt vil filmen bare gerne fortælle en historie om, at man skal passe på med at have for store forventninger til sig selv. Man skal passe på med at bilde sig selv ind, at man ikke kan blive glad hvis man ikke opnår et specifikt mål i livet. Glæde er noget man altid kan opnå, ikke nødvendigvis på den måde man forestillede sig man ville i starten, men det er ikke noget man bør bekymre sig så meget om. Man skal bare leve livet og tage tingene som de kommer.
En super fed film med super godt skuespil, og en super fed morale! 5 store stjerner herfra!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.