Cookie- og Privatlivspolitik

Sandheden

Tilladt for alle
Filmen indeholder ingen elementer, der vurderes at kunne virke skræmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
08.10.2020
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
La vérité
|

Det franske drama ’Sandheden’ handler om den forfængelige og aldrende skuespillerinde Fabienne, der i forbindelse med udgivelsen af sin selvbiografi får besøg af sin datter Lumir og hendes lille familie.

Lumir, hendes mand Hank og deres lille datter ankommer således til Paris fra hjem i New York for at fejre bogen, hvis indhold dog viser sig ikke helt at stemme overens med Lumirs barndomsminder.

Forholdet mellem mor og datter er nemlig ikke uden sin del af undertrykte følelser og skeletter i skabene. Genforeningen af de to leder da også snart til både konfrontationer og uenigheder.

’Sandheden’ er instrueret og skrevet af japanske Hirokazu Koreeda, og er desuden hans første film uden for Japan. Koreeda har bl.a. også stået bag familiedramaet Shoplifters, der vandt Guldpalmen i Cannes. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (15 votes)
3.3
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Kore-eda er ikke helt på toppen i 'Sandheden', der ikke kommer på højde med instruktørens mesterværker, men hans sans for familiedynamikker, dialog og drama fornægter sig ikke." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "... [Kore-adas] lille franske eventyr er trods en helt forståelig næsegrus beundring for Deneuve og Binoche et både velgjort og tonerent kammerspil." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "'Sandheden' er en udsøgt komponeret buket af hyldest og historie. Her er 60 års fransk filmfølsomhed koncentreret." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.