Cookie- og Privatlivspolitik

Sanctum

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
24.02.2011
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sanctum
|

'Sanctum' er en James Cameron-produceret klaustrofobisk 3D-thriller.

En gruppe grottedykkere planlægger en ekspedition til regnskoven i Papua Ny Guinea, hvor det uudforskede og mindst fremkommelige grotte-system i hele verden ligger. Deres mål er at slå rekorden i tilbagelagte meter og dybde og måske endda finde en legendarisk underjordisk flod ud til havet.

Men en tropisk storm hærger pludselig over dem, og den eneste vej ud bliver blokeret. Med en farligt stigende vandstand og tilsvarende faldende iltbeholdning er deres eneste valg at bevæge sig fremad i det ukendte land.

Her håber de at finde en luftlomme og måske en ukendt vej ud til havet ...

'Sanctum' er optaget med præcis samme udstyr som 'Avatar'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (259 votes)
4.3
2.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... resultatet er mere kaotisk end dramatisk... [får] aldrig revet sin tilskuer med sig. Derimod føles den hulens lang." (Ebbe Iversen) ()

 • BT

  "... efter ulidelige 104 minutter er man helt ligeglad med, om de smukke unge mennesker drukner, keder sig ihjel eller slår hovedet i smadder på endnu en farlig klippevæg .. bare de holder op." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "... en film, man udelukkende skal se for teknikkens skyld. Går man ikke så meget op i den slags, kan man med sindsro springe over." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Det er ikke en film for folk med vandskræk, højdeskræk eller anlæg for klaustrofobi. Men det er altså heller ikke en film for folk, der gerne vil have substans i deres historier, spænding i deres thrillere og troværdige skuespillere på biograflærredet..." (Jakob Levinsen) ()

 • Politiken

  "... Allison Grierson viser med sin spillefilm nummer to, at han stadig har meget at lære, hvis dialog og figurtegning en dag skal blive andet end klicheer." (Søren Vinterberg) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Cary Grant

Det visuelle får mest ros af mig, ellers er svage og dårlige ledere rigeligt illustreret. Far og søn temaet er lige ved at få fat, men nej. Den køber jeg ikke.

Channe

den skal ses med 3D briller på føj den er klam jeg fik claus af at se denne mega god historie elsker den

Wayne

De dårlige anmeldelser gjorde, at man ikke forventede det helt store sus. Den kom også lige i kølvandet af Avatar, og blev solgt på Camerons navn, som producent.

Jeg forstår ikke dem som mener at filmen er langtrukken. Der går måske 10 minutter, og så er der konstant drama for resten af pengene.

Der er ingen tvivl om at den, trods oplægget som noget der har fundet sted, lige har fået lidt ekstra Hollywood, men det er til at leve med.

Flotte billeder, og en film der absolut er værd at se.

Frank

Dårlig film

Channe

Syntes personligt den er god og spændene
Hvis man er til overlevelses film og se hvordan mennesker reagere så er den super men self er du til action og det siger bum så skal man holde sig væk. Syntes også effekterne var vilde i biffen så kan virkelig ikke se hvor den er dårlig :)

Frank

Smag er selvfølgelig eller måske heldigvis forskellig. Men jeg synes den var dårlig bl.a fordi den er så forudsigelig, kedelig og stereotyperne og klicheerne står nærmest i kø og stakker sig op.

BT:
"... efter ulidelige 104 minutter er man helt ligeglad med, om de smukke unge mennesker drukner, keder sig ihjel eller slår hovedet i smadder på endnu en farlig klippevæg .. bare de holder op." (Henning Høeg)

Elisabethuser/210082

jeg forstår slet ikke alle de dårlige andmeldelser, den har fået! denne film har åbnet mine øjne for nogle ting, der sker og skete i mit liv.
for at få forståelse for denne fantastiske film, så skal man sætte sig ind i, hvad der foregår i filmen, og holde øje med de små guldkorn.
og så lige et ekstra plus for det smukke digt, de bruger deri!

jacob

Den var fin nok vil måske se den igen men den vil være værd at se hvis at den kom i tv eller at man fandt et sted hvor at den var billig

S. Rico

Der er langt vej op til niveauet i The Abyss. Men det er alligevel en meget flot fotograferet film med et intenst drama, som holder dig fanget hele vejen igennem. Skuespillet er slet ikke så dårligt, som andre har gjort det til. Det er godt nok overspillet, men det skal det nærmest være i denne genre.

Jesperuser/918424

Filmen burde IKKE proklamere med at den er baseret af virkelig begivenhed, fordi filmen er overdrevent og overdramatiseret i forhold til hvad der skete i virkeligheden. Ser man bort fra det er filmen udmærket som underholdning, men desværre med et par elendige skuespillere.
I virkeligheden skete det i 1988 i Australien, og 13 medlemmer blev fanget i et hulesystem efter en himmelflod, og man havde radiokontakt med redningsfolkene. Alle blev reddet ud.
Læs: http://channel.nationalgeographic.com/episode/sanctum-the-real-story-632...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.