Cookie- og Privatlivspolitik

Samsara

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
28.08.2013
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Samsara
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Samsara er et helligt ord, der betyder det evigt drejende livshjul. Dette er udgangspunktet for de to filmskabere, mens de søger efter den undvigende strøm af sammenhæng, der løber igennem vores liv. 

Optaget over en periode på fem år, i femogtyve lande, på fem kontinenter og skudt med 70mm film, fører 'Samsara' os til verdener bestående af hellig jord, naturkatastrofer, industrielle komplekser og naturens vidundere.

'Samsara' genforener de to filmskabere Ron Fricke og Mark Magidson, hvis prisvindende film 'Baraka og Chronos' bragte en ny visuel og musikalsk kunstfærdighed til biografrummet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (72 votes)
4.7
4.7

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  'Billederne i bredformat balsamerer sjælen, og der vil være rigtig meget at tale om bagefter, både når det gælder form og indhold.' (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  '[...] en slags National Geographic-pornografi.' (Henrik Queitsch)

 • Politiken

  'Dokumentarfilm ja, men vent ikke på tv: Både billeder og lyd fortjener biografens udstyr.' (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  ''Samsara' er et billeddigt af dimensioner, og man forlader biografen i en tilstand af andægtig bedøvelse.' (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Yassauser/9096

Om det er Planetariets lærred eller filmen som er skruet så grumset og forvirrende sammen - skal jeg ikke kunne sige. Men SAMSARA var noget af en skuffelse som efterfølger for BARAKA, som jeg har nydt adskillige gange i Imperial.

Jeg har en DVD med BARAKA og har lige set den igennem igen, inden jeg skrev dette. Jeg købte den udelukkende fordi jeg så, hvor slidt biografversionen var blevet. Den holder stadig! Kan kun anbefale at man renser filmen, som trænger kraftigt til en ‘rengøring’ - og lader os nyde den igen (og igen) på det store lærred sammen med et godt lydanlæg. Især for de mange som ikke nåede at se den, og alle dem som gerne vil gentage oplevelsen ;)

Hvis BARAKA var efterfølger til SAMSARA, ville det have været en klar forbedring. Nu er det desværre blevet modsat, når man tænker på hvor levende, afvekslende, berigende og fantastisk optaget BARAKA er, for ikke at tale om den langt bedre sammensatte lydside. (Flere sad og sov til Samsara!)
Hvis SAMSARA kommer op i Imperial, vil jeg give den en chance mere, inden jeg helt afskriver den.

sammy

En særlig visuel oplevelse

Simone

Jeg gik ind i biografen uden en anelse om hvad der ventede mig. Jeg har aldrig set den slags film før, og de første 15-20 minutter spekulerede jeg meget på Hvor de forskellige optagelser foregik henne, hvad pokker det var der foregik, og hvad det hele egentlig handlede om. Efter det overgav jeg mig fuldstændig til de flotte billeder og fandt faktisk filmen rigtig gribende og interessant. Der var mange fantastiske optagelser men også mange mærkelige og ubehagelige sanhedder der gik op for mig, og jeg sad flere gange med følelsen "Wow er der virkelig ting i verden der foregår på den her måde?" Det er en meget ærlig, forunderlig, eftertænksom og smuk film og den kan klart anbefales.

Line2013

Jeg synes det er en af de bedste film vi har set længe! Helt sikker værd at se.

Marta

Selvom det er ikke noget nyt i koncepten, ser man denne forlængelse af "Baraka" med store øjne. Fantastisk smuk film.

Mo

Fantastisk film! En ret hudløs fremstilling af bagsiden af, at der bliver flere og flere mennesker på jorden. - industrien, miljøet og forskellen på rig og fattig.

Hvis alle mennesker i hele verden så den her film, så vile det blive et bedre sted. I mens vil jeg boycotte alt uøkologisk svinekød, kylling og oksekød...

Tag ind og se den, hvis den stadigvæk går!

Det sprøde popcorn

Uden tvivl denne flim høre til i bioen - og hold da op hvor nogle flotte filmet sekvenser. Helt klart en flm der for en til at tænke gevaldig over tilværelsen tilmed uden tale, respekt for det.

Men den kammer enkelte steder over og ingen grund til at blive halv-spookey - også selv om verden sikker er det!
Havde fanget pointen efter 30 sekunder og følte mig irriteret da det stod på i flere minutter - hvilket er grunden til den ikke får 5 stjerne, for den fanger ellers tingene meget ganske provokerende godt ;-)

Christina Schou Willumsen

WOW!
Der er hel speciel stemning i salen da Samsara slutter - der er helt stille, og man kan mærke at vi alle lige har set en film der bliver siddende i kroppen.
Dette er en meget smuk dokumentar. Billederne bevæger sig smukt hen over skærmen, i en symfoni af farver, bevægelser og modsætninger. De bliver ledsaget af en meget bevægende og stor lydside, der for nogen måske kan blive en smule teatralsk.

Der bliver spillet stort på alle sanser, og man skal være i humør til en eftertænksom film uden ord. Selv uden ord, bliver der fortalt en masse. Det er meget tydeligt at filmen leger med modsætningerne i verden, når den klipper fra Afrikas savanne til Japans moterveje, fra virkelige kvinder til dukker, fra fattigdom til masseproduktion.

Den viser livet her på jorden - på godt og på ondt. Det er et bredt emne, og den får "kun" 5 stjerner, fordi det er en film man skal være i humør til. Man skal virkelig værdsætte billeder, og den kan måske tangere til det for teatralske med den store musik og de smukke billeder - det bliver NÆSTEN for meget - men kun næsten!!

Line FS

En smuk film, som får tankerne til at køre rundt. Synes den første halve time var lidt langtrukken, men da det først begyndte at handle om mennesker blev jeg virkelig facineret! Især stykket med produktion var virkelig spændende! Og da vi nåede til Mekka var jeg helt slået tilbage - wow! Jeg synes der var nogle stykker som fungerede fantastisk godt, især det med våben - og jeg havde håbet de havde lavet flere af disse "sammenligninger" på samme måde. Det får virkelig en til at tænke over verden.

Thomas

Mere om "Samsara": http://biografmuseet.dk/news/2013/samsara/index.htm

"Baraka" kan ses i Aalborg, i Biffen i dette efterår - på buet lærred.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.