Cookie- og Privatlivspolitik

Sammenhold

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
| |
Stand by Me
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I ´Stand by Me´ begiver fire eventyrlystne drenge sig ud i verden for at finde en forsvunden dreng, som – angiveligt – er død. Det bliver et storslået, farefuldt eventyr, som sætter venskabet på store prøvelser. Denne Stephen King-filmatisering er en højt skattet dannelseshistorie for en hel generation – en af de slags ikoniske film, der flyder i ét med virkelige barndomsminder fra dengang alt uden for havelågen var uudforsket territorium.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (22 votes)
5
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

En anderledes ungdomsfilm om fire drenges søgen efter spænding og en død dreng i slutningen af 50’erne. Der sker ikke frygtelig meget, og en stor del af filmen sidder de fire unge drenge ”bare” og snakker sammen. Men det fungerer som følge af et velskrevet manuskript, følelsesmæssigt engagement, og ikke mindst på grund af imponerende skuespil. Især er River Phoenix’ præstation noget man i den grad husker.

Simon

Jeg synes helt klart slutningen er en af de mest rørende vi nogensinde har set,
***Hurtig Spoiler***
både fordi at Gordie fortæller at Chris blev dræbt, men også fordi at River Phoenix så døde et par år efter i den virkelige verden.
***Spoiler færdig***

Filmen er instrueret af Rob Reiner, som virkelig kan noget specielt. Det er jo ikke Stephen King's favorit adoption af hans egne bøger for ingen ting. River Phoenix spiller vildt godt, hvilket alle drengene gør.

Se den, nyd den. Den er sørgelig, men god. Rigtig god.

joan

En af de bedste film fra 80erne med historie af stephen king, - en film om kammeratskab og at mindes ungdommen på kanten til at være voksen En film som man bare stadig husker.

Muggauser/8186

Har læst novellen, af Stephen King og derefter set filme, Stand By Me. Filmen er god og bogen og filmen samarbejder godt sammen. Filmen er god, uanset om du har læst novellen først eller efter.

Filmen skal ses, da den giver stof til eftertanke. De fire forskellige drenge er underholdende og spændende. Man kan godt blive overrasket over, hvor meget fornuft børn/unge faktisk har, selvom man ikke altid tror det. Der hentyder jeg til Chris og Gordie.

Stephen King er uhyggelig god til sit job, velskrevet, underholdende og fantisk.. Well-done!!

marieuser/252023

Her er vi bestemt snublet over en klasiker. Jeg møder sjældent folk der kender denne film og det er simpelthen bare for ærgeligt. Den er nemlig stoppet fuld af de unge skuespilleres fantastiske evner til at sno os om deres uskyldige teenagedrenge fingre, spændingen fra hylende ulve i skoven, jernbaner med dødbringende toge der dukker op ud af ingenting, og en hjertegribende fortælling fuld af følelser, mobning og liv og død. Og selvfølgelig springer alt dette ud af Stephen Kings lille mystiske fantasi by Castle Rock i Maine hvorfra vi gennem andre historier snart kender alle indbyggerne fra både deres gode og deres uhyggelige sider. Dette er en film man simpelthen bare må se flere gange. Jeg kan selv alle replikkerne fra dette morsomme og pudsige manusskript. Så.. go fornøjelse.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.