Cookie- og Privatlivspolitik

Sammenhold

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| | |
Stand by Me
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning, Særvisning
|
Fire eventyrlystne drenge tilbringer sommeren 1959 i en træhytte indtil en af dem en dag fortæller, hvor de kan finde et lig. De begiver sig derfor ud på en lang vandring. Filmen udspiller sig i Oregons smukke landskaber og beskriver mesterligt drengenes frygt, lege og diskussioner. Det bliver et storslået, farefuldt eventyr, som sætter drengenes venskaber på store prøvelser. Kiefer Sutherland spiller den ældre, mere ondskabsfulde Aca, der giver de andre en forsmag på, hvad der venter dem senere i livet. Denne Stephen King-filmatisering er en højt skattet dannelseshistorie for en hel generation – en af de slags ikoniske film, der flyder i ét med virkelige barndomsminder fra dengang alt uden for havelågen var uudforsket territorium.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (23 votes)
5
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

En anderledes ungdomsfilm om fire drenges søgen efter spænding og en død dreng i slutningen af 50’erne. Der sker ikke frygtelig meget, og en stor del af filmen sidder de fire unge drenge ”bare” og snakker sammen. Men det fungerer som følge af et velskrevet manuskript, følelsesmæssigt engagement, og ikke mindst på grund af imponerende skuespil. Især er River Phoenix’ præstation noget man i den grad husker.

marieuser/252023

Her er vi bestemt snublet over en klasiker. Jeg møder sjældent folk der kender denne film og det er simpelthen bare for ærgeligt. Den er nemlig stoppet fuld af de unge skuespilleres fantastiske evner til at sno os om deres uskyldige teenagedrenge fingre, spændingen fra hylende ulve i skoven, jernbaner med dødbringende toge der dukker op ud af ingenting, og en hjertegribende fortælling fuld af følelser, mobning og liv og død. Og selvfølgelig springer alt dette ud af Stephen Kings lille mystiske fantasi by Castle Rock i Maine hvorfra vi gennem andre historier snart kender alle indbyggerne fra både deres gode og deres uhyggelige sider. Dette er en film man simpelthen bare må se flere gange. Jeg kan selv alle replikkerne fra dette morsomme og pudsige manusskript. Så.. go fornøjelse.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.