Cookie- og Privatlivspolitik

Sådan træner du din drage

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
25.03.2010
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
How to Train Your Dragon
|

Animationsfilmen 'Sådan træner du din drage' foregår i de vilde vikingers og ildsprudende dragers mytiske verden.

En ung teenage-viking, som bor på øen Berk, hvor det at bekæmpe drager er en livsstil, står foran sin optagelsesceremoni.

Ceremonien er hans chance for at vise sin far og stammen sit mod, og da han endelig møder en drage, som han bliver gode venner med, vender det op og ned på hans liv.

'Sådan træner du din drage' er baseret på Cressida Cowells romanserie og skabt af instruktørerne bag 'Lilo & Stitch'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (732 votes)
5.1
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en film, der er ivrig efter at appellere til både børn, teenagere og voksne..." (Cecilie Udsen Gleberg, Ebbe Iversen) ()

 • BT

  "Der er underholdning både for børn og voksne i det animerede amerikanske vikingeeventyr 'Sådan træner du din drage'. (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "... fornøjelig film, der forhåbentlig lokker både store og små i biffen henover påsken." (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  "Der er action til drengene, romantik til pigerne og en drage i en stor "birolle", der både er ildspyende farlig og nysseligt kælen." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "'Brødrene Løvehjerte' møder 'Avatar' plus en flok tiltrængte humorister som forfattere og animatorer; et kort og uretfærdigt signalement af DreamWorks nye animationsfilm for skolebørn og deres voksne i påskeferien." (Søren Vinterberg) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Filmen bæres primært af en rigtig god historie. Der er også mange gode biroller, som trækker op. Dog er dragerne alt for nuttede efter min smag. Men ok, det er jo en børnefilm.

Emil

En af de bedste film DreamWorks har lavet, og en af de bedste animerede film der nogensinde har blevet lavet.

En smuk fortælling om en drage og en viking, men jeg synes dog det bliver lidt for mørkt til sidst, men ellers fin film

Michael

Hvad der får filmen til at virke er forholdet mellem den magre viking Hikke og dragen Tandløs, der hører til den legendariske race af natskygger. Hikke kommer fra en lille landsby befolket af ekstremt krigeriske og konservative vikinger. Ofte ignorerer de ham eller gør grin med ham uden at indse, hvor fornærmende det er. Hans fars - høvdingens - opgave går mere ud på at ændre ham end at acceptere ham. Hikke har brug for sit eget fristed med en andet væsen, der faktisk kan acceptere ham. Det giver kun mening, at en drage som Tandløs, der aldrig har vist sig for nogen viking, ender med at vise sig for Hikke og endda danne et venskab med ham. De bliver begge udsat for tab, der i den bogstaveligste forstand gør dem afhængige af hinanden, og det er i den simpleste forstand årsagen til, at filmen virker. Jeg vil ikke sige hvordan, men jeg vil sige, at jeg elsker det. Det hjælper i øvrigt, at Tandløs minder mig om min egen kat, om et virkeligt, levende og aldeles nuttet væsen. Det hjælper også, at der er nogle fuldstændig fantastiske flyvesekvenser, hvor man får den rette fornemmelse af højde og fart.

"How to Train Your Dragon" bliver kun holdt nede af de ting, som vi forventer fra animationsfilm til børn. Det er dog lidt irriterende, når det bærende element - Hikke & Tandløs - virker så gennemtænkt og derefter skal plages af unødvendige klichéer. Hikke får en kæreste, der falder lidt for hurtigt for ham. Han har allerede et forhold til Tandløs, så hvorfor ikke bare droppe hende. Man burde som minimum kunne sørge for, at begge forhold er velopsat. Klimakset udnytter heller ikke det fulde potentiale, fordi det lader sig sænke af utroværdige begivenheder *spoiler forude*. Hikke havde brugt så langt tid på at kunne flyve Tandløs. At de andre børn lige pludseligt kan gøre det, selvom de har frygtet bæsterne hele deres liv, er efter min mening en hån mod filmens egen intelligens.

oskaruser/931038

jeg så den i biffen. glæder mig til sådan træner du din drage 2 der kommer i 2014 :-)

Tribute

Simpelthen en 3D MESTERVÆRK VILDT FLOT OG MASSER AF 3D Effekter.
Vis jeg skal sige det lige ud så syndtes jeg altså at den er bedre en Avatar i 3D effekter.
Sådan træner du din drage er vildt flot lavet, filmen er både vildt sjov, action fyldt og spændene til hele familien jeg syndtes at det er DreamWorks bedste Animations film Perfekt til hele familien.

Jeg kan næsten kun sige at filmen er slet ikke skuffende (altså den er ikke skuffende for mig).
Vildt god og dragen Tandløs (det er det den sorte drage hedder) er bare så sød at jeg vil have den som kælde dyr.
Men filmen har en ok slutning ikke lige den bedste slutning men det jeg kan lide ved filmen er dens Drage action scener.
Vikinger vs. Drager Fed familie film!!!

PS. den fortjener 7 stjerner og lige da filmen var slut røg den direkte op på en tredje plads :)

Helleuser/103513

Syntes det er en god film, den havde fået ret blandede anmeldelser, men den faldt i god jord hos os.

Wayne

Normalt er Pixar outstanding på animationsområdet - Dreamworks, som har lavet denne, og iøvrigt også Schreck laver hæderlige film, ikke helt på samme højde. Men denne gang har man overgået sig selv, både i billed og idé. Wall-E og Op er stadig de bedste, men denne kommer tæt på.

charlotteuser/407127

den her film var meget god men nu mest for børn

Mette

Ja overskriften siger sig selv... Humoren var jo helt genial i den film... fuldstændig original idé... oooog dog var der en ting der var lidt øv... den blev liiidt langtrukket til sidst da de skulle kæmpe mod den kæmpestore drage... men ellers var den spot-on!

Melauser/446723

Synes filmen var helt fantastisk er havde rigtig sjov humor, og kan helt klart råde folk til at se den.

Synes nu at man skal vælge 3D effekten fra hvis man skal se den.

Men ellers er den lavet bedre end de sidste par tegnefilm :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.