Rendition

Censur 15
26. Oct 2007
123 min
Filmcompagniet
Rendition
Billede
(© Filmcompagniet)
Billede
(© Filmcompagniet)
5.0 / 6
Brugere (1)
0.0 / 6
Medier (0)
Bedøm selv filmen:

I thrilleren 'Afsløringen' bliver CIA-analytikeren Douglas Freeman (Jake Gyllenhaal), der har base i Nordafrika, tvunget til at sætte spørgsmålstegn ved sit job, da han er vidne til en yderst brutal afhøring udført af det hemmelige, nordafrikanske politi.

Den afhørte er den egyptisk-fødte amerikaner Anwar El-Ibrahimi (Omar Metwally), der arbejder som kemi-ingeniør i USA. Anwars familie emigrerede til USA, da Anwar var dreng, og nu mistænkes han for at være hjernen bag et terrorangreb.

Anwars gravide kone, Isabella (Reese Witherspoon), aner intet om dette forhør, og hun gør alt, hvad hun kan for at finde sin forsvundne ægtemand. Tilsyneladende er Anwar forsvundet på mystisk vis under en flyvetur fra Cape Town til Washington.

Isabella henvender sig til sin gamle collegeven, Alan Smith (Peter Sarsgaard), der har gode, politiske forbindelser, da han arbejder for senator Hawkins (Alan Arkin).

Efter at have undersøgt sagen nærmere kan Hawkins afsløre, at Anwar – efter CIAs terrorchef Corrinne Whitmans (Meryl Streep) ordre – er blevet overført til et hemmeligt fængsel med henblik på afhøring om terrorvirksomhed.

Og for at gøre ondt værre kan Hawkins også afsløre, at chefen for det hemmelige fængsel, Abasi Fawal (Igal Naor), selv tumler med personlige problemer, da hans datter er kæreste med en islamisk fundamentalist...

'Afsløringen' er en politisk thriller instrueret af Gavin Hood, der stod bag Oscar-vinderen 'Tsotsi'.

Brugernes anmeldelser

5,0

1 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: