Cookie- og Privatlivspolitik

Ruth & Alex

Tilladt for alle
Det vurderes, at filmen ikke kan virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
13.08.2015
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
5 Flight Up
|

Dramaet 'Ruth & Alex' handler om et ældre ægtepar, der beslutter sig for sælge deres lejlighed gennem mange år.

Newyorker-lejligheden er i høj kurs, og Ruths ukuelige niece Lily overtager hurtigt styringen af selve salget, mens Ruth og Alex får sværere og sværere ved at se deres nye plads i en verden dedikeret til ungdommen.

Som boligjagten skrider frem, indser det snart hjemløse par dog, at de ikke behøver at danse efter nogens pibe eller følge nutidens regelsæt. Man er jo kun så gammel, som man føler sig.

Ægteparret i 'Ruth og Alex' spilles af de Oscar-vindende skuespillere Diane Keaton og Morgan Freeman, der for første gang i deres lange karriere arbejder sammen.

Filmen er baseret på bogen 'Heroic Measures' af Jill Ciment og instrueret af Richard Loncraine. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (13 votes)
4
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Alt i alt en fintfølende lille film til modne par uden alt for høje krav til originaliteten." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "Hele omdrejningspunktet er dette lejlighedssalg, og skønt det ikke er verdens største konflikter, der ser dagens lys her, så er det underholdende at følge de to klasseskuespillere [...] i rollerne som to elefanter i en glasbutik." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "Filmen giver et troværdigt indblik i to mennesker, man har lyst til at lære bedre at kende [...] Tænk at man kan få så meget ud af to gamle mennesker og en lejlighed." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er ikke nogen stor komedie, men en feel good-historie. Man hygger sig undervejs. Morer sig indimellem – især pga. de to skuespillere." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Der er noget frustrerende altmodisch over det blik på tiden, som Richard Loncraine optegner i sit (u)drama 'Ruth & Alex' - et portræt af kærlighed og alderdom, der føles så mild og ufarlig som en kop citronte på tagterrassen." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Seraphineuser/293036

Hvis ikke det var for Morgan Freeman, så havde jeg nok kun givet 2 stjerner, men han trækker den nu op. Jeg fatter dog ikke, at han har sagt ja til at indspille den.
Der er så mange usympatiske mennesker med i denne film og alt den lejlighedssnak er temmelig anstrengende og overfladisk på en deprimerende måde. Men bliver næsten flov over at tilhøre generationen efter det ældre ægtepar. Cynthia Nixon, som jeg godt kunne lide i Sex and the city, er bare så mega overgearet i denne film (på samme måde som Paprika Steen kan være der) Less is more, men sådan er hendes rolle åbenbart.
Tror egentlig jeg vil nøjes med at anbefale den, når den kommer på DVD.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.