Cookie- og Privatlivspolitik

Rush

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk grundstemning. Den indeholder scener med voldsomme bilulykker, sårede og døde. I en række længere scener ses en alvorligt forbrændt mand, der under store smerter kæmper sig tilbage til livet. I en anden scene ses et voldeligt overfald på en mand, hvis tænder slås ind. Det vurderes at scener som disse vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
12.09.2013
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Rush
|

Filmen 'Rush' er centreret om 1970erne. Et årti med stor rivalisering indenfor motorsporten. Især to kørere udfordrer hinandens grænser på og udenfor banen fra karrierens start i Formel 3 og frem mod det ultimative niveau - Formel 1.

Østrigske Niki Lauda (Ferrari) er metodisk i sin respektfulde tilgang til bilerne og hastigheden, mens hans britiske modstander James Hunt (McLaren) er en karismatisk playboy, der elsker mediernes søgelys lige så meget som udfordringerne på racerbanen.

Deres forskelligheder kommer for alvor til udtryk i den legendariske 1976-sæson, hvor begge kørere er villige til at risikere alt for at blive verdensmester i en ofte fatal sportsgren, som ikke efterlader plads til fejl.

I det biografiske drama portrætteres Niki Lauda af Daniel Brühl, der har gjort sig bemærket med tysktalende roller i ’Good Bye Lenin!’ (2003) og ’Inglourious Basterds’ (2009). I den anden hovedrolle som James Hunt ses australske Chris Hemsworth, kendt som hammersvingende tordengud i Marvels ’Thor’ (2011) og ’The Avengers’ (2012).

'Rush' skildrer den benhårde konkurrence mellem Lauda og Hunt i verdens måske mest glamourøse, men også mest livsfarlige sportsgren. Filmen er instrueret af Oscar-vinderen Ron Howard (A Beautiful Mind) og er nyeste bud i en genre, der bestemt ikke er overrendt, og som senest blev repræsenteret af den kritikerroste dokumentar 'Senna’ (2010).

Manuskriptet er skrevet af Peter Morgan, der var Oscar-nomineret for ’The Queen’ (2006) og ’Frost/Nixon’ (2008).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (223 votes)
4.9
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Rush' er en flot film, men først og fremmest en utroligt velfortalt film." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] resultatet er en spændende og dramatisk film, der bør ses af både racerfans og folk, der ikke kunne være mere ligeglade med kubik og lynhurtigt gearskifte." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Filmen har, som Formel 1-sporten selv, et kolossalt drive og fungerer æstetisk troværdig, og de flotte scener kommer i aggressiv succession." (Søren Jacobsen Damm)

 • Jyllands-Posten

  "I 'Rush' beror spændingen dels på, hvornår Laudas ulykke indtræffer, dels på, hvornår han kæmper sig tilbage igen, og det er ikke nok!" (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "'Rush' er en særdeles vellykket film om motorsport." (Søren Vinterberg)

 • Radio24syv

  "... ikke bare den bedste motorsportsfilm, jeg har set. Det er også én af de bedste sportsfilm, jeg nogensinde har set." (Søren Søndergaard - kino.dk)

 • Weekendavisen

  "Rush er en sober og vellykket film." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Hvad er der mere at sige, andet end en flot film også for os andre der ikke er interesseret i formel 1.

Er godt samspil mellem Chris Hemsworth og Daniel Bruhl

Nikolaj

Som virkeligt gør sit for det alt sammen virker ægte.

Katja

Jeg synes filmen var go' og det er ret godt gået, taget i betragtning af, at Formel 1 på ingen måde interesserer mig :)

Jeg havde dog meget svært ved ikke at drage paralleller mellem Niki Lauda og Pim fra Drengene fra Angora.. jeg synes både de lignede hinanden og snakkede med somewhat magen til accent! Så det gjorde, at jeg måtte trække på smilebåndet i alvorlige situationer :)

søren

... er ik bil eller formel 1 fan ... men rush har en helt absurd 70'er stemning :-) ... skuespillet er helt i top & var faktisk overrasket over, hvor godt hemsworth spillede, da man jo kun har set ham grynte i popcorns film som thor & snow white ... daniel bruil var topdollar som den excentriske lauda & selv de mindste roller var til ug :-) ... har aldrig brudt mig om ron howard, men han har virkelig skabt en nyklassikker med RUSH !!!! .... se den før din nabo ...og hvis muligt igen & igen & ....

Camie

Som F1-elsker kan jeg kun anbefale Rush. Og til dem der ikke kender så meget til F1.... se den alligevel.

Selvom filmen er centeret om F1 og motorsport, så omhandler den mest forholdet mellem de to karismatiske stjerner Niki Lauda og James Hunt. Og den historie er fortalt på fornemste vis.

Jeg savnede dog en lidt mere teknisk tilgangsvinkel hvad angik forskellen mellem de to og deres måde at arbejde på, men det bunder nok i den måde vi er blevet fodret med den slags information de seneste 10 år. Jeg har dog en fornemmelse af at det ikke var nær så teknisk dengang, og filmen derfor rammer spot on.

Absolut seværdig og underholdende.

Frank

God film

Wayne

hvis man er glad for motorer der brøler. Selve historien er interessant fordi Niki Lauda har medvirket med detaljer, som gør historien ganske troværdig.

Et langt stykke hen i filmen er det mere Hunt som filmen handler om, end Lauda - meget naturligt da fokus unægtelig skifter ved ulykken.

Utroligt at se så dedikerede mennesker, se døden i øjnene gang på gang - og på sin vis sørgerligt, at ham som lagde mest vægt på sikkerhed kom ud for den værste ulykke.

Hunt var måske aldrig blevet verdensmester, hvis Lauda ikke var kommet til skade - og måske var han blevet det året efter, for som Lauda siger, så var det nok for Hunt at bevise det een gang.

Lauda, derimod viste ekstremt mod ved at vende tilbage og vinde verdensmesterskabet yderligere 2 gange - og kunne måske have vundet flere.

Ron Howard skal have stor ros for at forsøge at lave en så ærlig film, som muligt - uden at gøre dramaet større end det var.

Det er lige så meget Daniel Brühl's film, som Chris Hemsworth's - begge ligger utroligt tæt på de originale udgaver.

S. Rico

Anmelderne påstår, at man ikke behøver at interessere sig for motorsport for at kunne nyde denne film. Jeg vil omvendt mene, at det nærmest er nødvendigt. For ALT i denne film er centreret rundt om motorsporten og de to karismatiske kørere.

Eftersom motorsport intet siger mig, og eftersom den ene hovedrolle er usympatisk og selvhøjtidelig, og den anden er delvist usympatisk og selvglad - ja, så er det altså svært at holde interessen for filmen kørende.

Det hjalp lidt på sympatien efter den uundgåelige ulykke, men det var bare for sent. Heldigvis kendte jeg ikke udfaldet af deres konkurrence, hvilket gav et ok spændingsniveau.

Jensuser/362311

Jeg er vild med den her film. Motorsport kan ikke skildres ret meget bedre, eller sjovere end her. Slutningenen er decideret rørende. Er der nogen mangler ved den her film? Måske kun at racerkørere, som en af hovedpersonerne selv siger, er nogen lettere patetiske mennesker uden den store dybde, så en film om dem bliver aldrig noget dybsindigt menneskeligt drama. Men som filmhåndværk er der ikke en finger at sætte på den her film syntes jeg. Klart anbefalet til drenge der er vilde med biler og/eller måske savner lidt mandehørm i hverdagen..

Jeff

From the 1st scene where you hear the engines revving on those big cinema speakers, I was hooked! And what a ride!! I love F1 and although this rivalry is a bit before my time, I grew up hearing about James Hunt’s championship and all sorts of politically incorrect jokes about Nicki Laudas crash. I’ve also seen a documentary about it and some of the shots in the movie are taken directly from the races as they happened. With all this knowledge and knowing the outcome, it was still a fascinating and very exciting film to watch. Howard does a great job of taking what’s best about F1 and putting it on the screen and the contrast of old verses new is universal. Daniel Brühl is excellent once again as Lauda who doesn’t mind being a asshole all the time and only realizes he’s being one half the time.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.