Cookie- og Privatlivspolitik

Run All Night

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en mørk, alvorlig og konfliktfyldt grundstemning. Gennem hovedpersonerne skildres en trøstesløs og ulykkelig tilværelse præget af vrede og vold, og der er mange ubehagelige scener, hvor mennesker slås brutalt ihjel. I én scene kommer to mænd i voldsom slåskamp på et offentligt toilet, man ser den ene banke den andens hoved hårdt ind i fliserne gentagende gange, og scenen ender, da en af mændene kvæles med et håndklæde. I en anden scene dolkes en mand mange gange i ryggen, man ser i nærbillede kniven gå ind og ud af ryggen, og man hører den svuppende lyd af blod samt offerets smerteråb. I en tredje scene slås to mænd i en brændende lejlighed, den ene mand får ansigtet presset op mod en glødende væg, og man ser efterfølgende hans ødelagte, vansirede ansigt. På grund af mængden og længden af de voldelige scener samt filmens triste og barske grundstemning, vurderes det, at den kan virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år, og den får derfor en 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
16.04.2015
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Run All Night
|

I 'Run All Night' slæber Jimmy Conlon rundt på en mildest talt blakket fortid. Han har mistet kontakten til sønnen Mike, han er åbenlys alkoholiker, og han har begået en lang række mord for den irske mafia i New York.

Shawn Maguire står stadig i spidsen for den kriminelle organisation, men hans søn er ivrig efter at skabe sit eget navn i den kriminelle underverden, og da han henretter et par østeuropæiske gangstere, er Jimmys søn blandt de eneste vidner.

Jimmy må nu komme Mike til undsætning, og det bliver starten på en lang jagt gennem natten med mafiaen, politiet og en stædig lejemorder i hælene.

'Run All Night' er på alle måder en action-film af den gamle skole. Slagsmål på offentlige toiletter, skuddueller og biljagter afløses af afdankede kriminalbetjente, skyldbetyngede gangstere og et hæsblæsende tempo gennem én nat i New York.

Hovedrollen som Jimmy Conlon spilles af Liam Neeson, der, for tredje gang på fire år, arbejder sammen med instruktøren Jaume Collet-Serra. Hans søn spilles af svenske Joel Kinnaman, imens Ed Harris udfylder rollen som hævngerrig gangsterboss. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (96 votes)
4
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der er fuld knald på dramaet i 'Run All Night', der er dyppet i mørk paranoia på en klangbund af 70ernes mørke gangsterdramaer." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] takket være et bundsolidt manuskript, et fantastisk klippearbejde, storslået lyd og ikke mindst et hold erfarne skuespillere mister filmen aldrig sit troværdige og helt igennem menneskelige ansigt." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'Run All Night' leverer på sin vis en godkendt ramasjang, hvor håndværket er i orden og tempoet i top. Historien i sig selv vinder dog næppe nogen priser for sin originalitet." (Jacob Ørsted)

 • Politiken

  "[...] det stilistiske blær og råberi er sjovere end hævnplottet og den overtydelige, sloganagtige dialog. Man savner lidt, at Neeson tog sig en slapper." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Desværre er det noget man har set rigtig mange gange , og det er meget af det sammen og det samme.
Jo bevares der er nogle fede scener men aligevel så bliver jeg ikke overrasket, men hvad fanden en rigtig drengerøvs film.

Nikolaj

Man ved efterhånden hvad Liam Neeson siger i sådan nogle slags film, og det er altså ikke nogle kompliment. Jeg har altid været stor fan af Liam Neeson. Jeg synes, at han er en fremragende skuespiller. Han er bare med i alt for mange halv-dårlige action film. Bare fordi at han har været med i Taken, så gør både efterfølgerne til Taken og de restrende action-film, som han har været med i det samme om og om igen. Han er med i en stor konflikt, og så skal han vise at mænd over 60 sagtens kan nogle tricks, og så efterlader man publikum med at tænke, jo jo, den scene var da meget cool. Men hele handlingen? Øhhhh Hvad skal man sige.

Jeg synes fx ikke, at den har et bundsolidt manuskript, et fantastisk klippearbejde og storslået lyd. Som Henning Høeg fra BT hentyder til. Klipningen er for mig forvirrende, men får ikke noget ordentligt syn på action-delen, som der er rigelig af. Lyden? Tjaa øhh måske skal jeg se den igen, var det virkelig storslået. Manusskriptet er overhovedet ikke godt, nogle replikkerne er decideret utroværdige.

Når men hvad får mig så til at give den her film 3 stjerner. Jo, når man ligesom først har kommet igang med filmen. Og er blevet helt introduceret af karakterene og plottets vej. Så kan man ikke andet end, at man lige gerne vil have det hele med. Og hvad så kan Liam Neeson så redde dagen, eller rettere sagt natten? Det må man finde ud af, hvis man ser den. Den har ihvertfald også en rigtig god scene på en restaurant, hvor Liam Neeson og Ed Harris diskuterer om deres sønner. Den scene var rigtig god, og minder en lille smule om den restaurant scene i Heat.

CINEMANDRUP

Med to så erfarne herrer på skærmen, som Ed Harris og Liam Neeson er jeg en glad anmelder, for det er to skuespillere jeg virkeligt vægter højt for deres talent og så leverer de ved man bare. Dette er old school action med et par old school herrer i front og jeg nød det drama filmen bød på.

Æres kodex blandt gangstere spiller en helt central rolle i denne fortælling. Shawn (Ed Harris) der er den dominerende gangsterboss i byen har en del håndlangere i sin kabale, som han kan gøre brug af, hvoraf en af dem er hans alkoholiserede gode ven Jimmy (Liam Neeson). Jimmy og Shawn er tætte venner, men dette venskab får den ultimative prøvelse, da deres sønner på uheldig vis ryger i konflikt med hinanden og så er filmen ellers i gang.

Jeg vil gerne fremhæve Joel Kinnaman, da han faktisk gør det ret godt som Jimmy’s søn og giver en god skildring af et realistisk problemfyldt forhold til sin far og de gerninger han har gjort. Men hovedingrediensen er og bliver Ed Harris og Liam Neeson. Ed Harris er så nærværende i sin karakter og han rammer altid en god nerve, for på den ene side er han good guy, men pludselig kan han skifte over i bad guy stil og det gøres virkeligt overbevisende for han kan – ligesom Liam – formå at fremtrylle en helt bestemt følelse uden at han siger noget.
Liam er som altid en virkelig fornøjelse at se i disse roller for det falder ham så naturligt. Næsten så naturligt at man skulle tro han bare spiller sig selv. Det håber jeg dog ikke, for selv om han giver den som pensioneret alkoholisk lejemorder, så er det forbavsende hvor hurtig han er i vendingen når man tænker på at han skal forestille at være alkoholiker – et lille minus til hans karakter.

Filmen stråler for alvor på samspillet imellem Liam og Ed Harris. Dette kodeks de har betyder meget for dem og bliver det de lever efter. De har lavet så meget lort for hinanden at de ville kunne fælde den ene fuldstændig hvis de ville, men de står sammen. Derfor er der mange ubesvarede spørgsmål for ordensmagten, som er vildt nysgerrige på disse personer fordi kun halve sandheder og gætterier dukker op og det giver en god kant til historien om gangster miljøet.

Filmens action fejler ikke noget. Det er intens skildret det meste af tiden og der er ikke overdreven meget action, hvilket jeg heller ikke føler en film som denne bør have. Det der er fungerer godt og så er det generelt virkeligt godt skuespil vi får fra Liam Neeson og Ed Harris.

Jeg havde selv håbet lidt på at der var større fokus eller rettere sagt mere fokus på forholdet imellem Liam og Ed Harris, for det ville opbygge momentet endnu mere og sætte et større aftryk i en, når de blev tvunget til at gå imod hinanden eller gå imod deres æres kodeks. Det ville have sat en stor, tyk, fed og sej understregning i deres sætning til hinanden: Vi takker af sammen. Dette burde have fyldt mere i starten og så ville det give super god mening som noget af det sidste i filmen.

Men filmen er blanding af Action Neeson tilsat lidt Ed Harris gangsterboss, hvor æren skal reddes og sønnen hævnes Der er solidt skuespil fra vores hovedpersoner i den ikke mest komplicerede historie, så forvent en simpel historie, men nyd hvem det er med og så er der ellers fuld fart over feltet. Så der er vel ikke andet at sige end RUN Forrest, RUNNNN

S. Rico

Men så alligevel ikke. For hans rolle som Jimmy i Run All Night adskiller sig en del fra de andre af samme skuffe. Han er både good guy og bad guy. Hans gamle gangsterven Shawn (Ed Harris) veksler også mellem at være good guy og bad guy. Deres to sønner er derimod klart hhv. good guy (Jimmys søn) og bad guy (Shawns søn). Det danner basis for en overraskende god historie, da de to sønner ryger i totterne på hinanden - og i den grad sætter fædrenes gamle venskab på prøve.

Glimrende historie og glimrende skuespil. Det trækker dog ned, at da først plottet er blevet afsløret, så er resten af filmen rendyrket action og temmelig forudsigelig.

joan

Jeg så denne i biffen, og hvilken skuffelse, den er langstrakt og kedelig...En virkelig dårlig film, som kun burde have været på dvd og tv3..

osj2507

Når man ser plakaten og starter filmen, har den meget det klassiske Liam Neeson action film look and feel, men på den anden side bliver det anderledes. Historien i denne film er rigtig god, den holder hele vejen, så det er ikke bare endnu en slå på tæven film for at finde frem til de dårlige drenge, det er en film om familie, om at gøre det rigtige, lave fejl og prøve på at fikse dem.

Det gode ved karaktererne i filmen, er at der ikke er nogen ubekendte, vi får mere og mere information om dem igennem filmen, men som sådan ved vi rimelig hurtigt hvem der er gode, onde, dumme, ignorante osv. og det samme gør karaktererne i filmen. De fleste ved hvem der styrer hvem, hvem der har gjort hvad, i det mindste har de hørt rygter og halve sandheder, men på samme måde som os seere, bliver de i løbet af nattens forløb mere oplyste.

Stilen ved/på filmen er rigtig fed, vi er i en mørk del af byen, det er måske ikke et dårligt kvarter, men mere styret af mafia metoder, nogen høje herrer der har en masse håndlangere. Man flyver ofte fra et sted til et andet, det er en ret fin effekt, hvor man zoomer ud og ind et andet sted, men når der zoomes er det fra meget tæt på til meget tæt på og kameraet snor sig imellem biler, rækværk og rundt om hjørner med skæve vinkler, det virker ret fedt og giver et indtryk af hvor man er, samt lydene og omgivelserne.

Dete r en fin historie, med godt skuespil, gode karakterer og et fedt indtryk af byen. Den er underholdende og action præget som mange af Liam Neesons seneste film, men vi er mere ovre i en "A walk amongst the tombstones" oplevelse, hvor det handler meget om historien og interaktionerne imellem figurerne og ikke så meget om at slå, skyde, finde, fange og hævne.

Wayne

Historien er ikke uden huller - men dem tilgiver man nemt, for skuespillet og action fejler ikke noget.

At en alkoholiker kan levere så meget fight virker lidt overraskende. Til gengæld er det ikke bare en kopi af Neesons andre roller, fra de seneste år.

Allan

Denne historie handler om gangster og deres codex.
Og det er det der gør filmen interessant, for ja ja, vi slår folk ihjel og gør grimme ting, meeen vi udviser en respekt for hinanden.
Filmen gør ikke gangster til helte og fortæller heller ikke, at det her er rigtigt og det her er forkert, men om en far der vil gøre alt for sin søn, også selv om de er i 2 forskellige verdener og det gør den interessant.
Fantastisk skuespil, solid historie og godt sat sammen... kan varmt anbefale denne lidt old school action/ drama film

Frank

En typisk liam neeson film men bærer desværre præg af at han er i sine sidste år som action helt. Plottet forudsigeligt, handlingen forudsigelig og afslutningen banal. Læg hjernen væk og bliv underholdt middelmådigt i knap to timer så virker den effektiv.

Jensuser/353683

Tog ind og så den fordi jeg havde lyst til en dum action b-film, og håbede/troede den kunne gøre det.

Men nej...
Ingen humor, kedelig action, forudsigeligt plot (dette er dog i orden for b-film :P) og meget meget langsom i optrækket.

Mest interessante ved filmen er, at den samtidig viser små klip af New Yorks bagside: slummen, de hjemløse, skraldet, etc.

Kan måske anbefales til fans af Liam Neeson som absolut skal se alle hans film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.