Cookie- og Privatlivspolitik

Rosita

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en knugende grundstemning præget af mismod og jalousi. Der indgår flere scener af seksuel karakter, hvor seksualakten vises i nærbilleder, dog uden fokus på kønsdele. Derudover tematiseres et komplekst forhold, der omhandler voksnes følelser, kærlighed og seksualitet, som yngre børn vil have svært ved at forholde sig til. Således vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11, og den får derfor en 11 års grænse.

Se mere på medierådet.dk
16.04.2015
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Rosita
|
Versioner: se alle
Rosita, Rosita - m/danske tekster
|

Dramaet 'Rosita' foregår i en lille dansk by ved havet, hvor udsigten til en fremtid for ungdommen ligger i de respektive jobs i fiskeindustrien.

Johannes bor sammen med sin far, en midaldrende enkemand ved navn Ulrik, og han er ikke begejstret ved at skulle arbejde på samme fabrik som farmand. Da Ulrik introducerer en ny kvinde i sit liv, den unge og smukke filippiner, Rosita, bliver Johannes' tilværelse vendt op og ned.

Kommunikationen er ikke alt for nem, da Ulrik ikke taler engelsk, og Rosita ikke forstår dansk, så Johannes kommer til at fungere som tolk for sine nye forældre. Men snart begynder den unge mand og hans jævnaldrende stedmor at danne tætte, følelsesmæssige bånd.

Den danske drama sætter scenen langt fra Københavns pulserende storbyliv i en dansk by ved Vesterhavet. Den lægger sig op ad film som Klumpfisken og Når dyrene drømmer fra sidste år, der også bragte provinsen på filmlandkortet.

I rollen som hans frustrerede og identitetssøgende søn, Johannes, ses Mikkel Boe Følsgaard, der dels er kendt for sit portræt af Kong Christian VII i En kongelig affære (2012) og dels for tv-serien 'Arvingerne' (2014- ). Jens Albinus spiller den ensomme Ulrik, der følger trenden i byen og henter en hustru hjem fra Filippinerne.  (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (63 votes)
4.1
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Både Aspöcks sikre instruktion og Kim Fupz Aakesons finurlige manuskript gør [...] 'Rosita' medrivende uden at ty til alt for kunstnérlige narrestreger." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "[...] er med sine smukke billeder af kystens vilde natur, finurlige hverdagshumor og de ret gode skuespilpræstationer klart en lille perle, som skal nydes i biografen." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "[...] 'Rosita' svinger konstant som et pendul mellem det halv-morsomme og det melodramatiske. Miseren ender derfor ærgerligt nok i en noget banal blindgyde og helt blottet for pointer." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "Med 'Rosita' understreger Frederikke Aspöck at hun er en sympatisk fortæller, der tror ligeså meget på publikums evne til at tænke selv som hun tror på sine figurer. Måske skal hun stole en lille smule mindre på begge dele næste gang." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det bliver [...] tydeligt, at Aspöck har været interesseret i det menneskelige drama mellem far og søn, men det får ikke lov til at eksplodere, selvom skuespillerne er sprængfyldte med talent." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det er [...] ikke Fupz Aakesons relativt konventionelle plot, der gør 'Rosita' fin. Det er Aspöcks og skuespillernes sans for at gøre karaktererne Johannes og Rosita til drømmere, som man for en stund kan drømme sammen med." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "'Rosita' er blevet en prægtig dansk western. Og en løfterig start i den lange genre for filmskaberen Frederikke Aspöck, som hidtil har været et festivalnavn. Her optræder hun uden sikkerhedsnet og består lakmusprøven med ynde og glans." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

At det bliver spillet uden dialekt betyder bare at der ikke er brug for undertekster.

Belyser fint nogle af de fordomme og udfordringer der er ved "importerede koner". At sønnen bliver følelsesmæssigt involveret komplicerer det hele, endnu mere. Situationen løser dog sig selv, uden det helt store drama.

Jan Engel

Fint drama, god dialog, dygtigt skuespil og man får et rigtig godt billedmæssigt indtryk af livet i denne type provins.

Dette gode udtryk ødelægges dog i høj grad af en kæmpefejl i filmen: Skuespillerne taler rigsdansk! Det lyder helt forkert og reducerer desværre filmoplevelsen.

Men der er talent, så man glæder sig alligevel til at se næste opus fra denne instruktør, men selvfølgelig helst uden oplagte fejl.

Tinauser/865696

Jeg mener sådan set at historien er god, men filmen fangede slet ikke, nærmest kedelig. Måske den egner sig mere til TV.

Thomasuser/825492

En rigtig charmerende lille perle. Var betaget fra start till slut.

Lisauser/583955

Så er der endnu en film fra det vestjyske og hvor er den vellykket.

Mikkel Boe Følsgaard og Jens Albinus spiller far og søn, velspillet og troværdigt. Faren, der er enkemand "importere" en fillipinsk kvinde og det forløber ikke helt let på grund af sproget, far kan ikke engelsk, så sønnen må træde til som tolk. Herfra udvikler historien sig, der både indeholder romantik og drama.

har du set "Klumpfisken" vil du absolut nyde filmen, den viser en anden side af fiskersamfundet.

Cami

I første omgang handler den her film om en enkemand fra Nordjylland, med to voksne børn, der får besøg af en yngre kvinde, Rosita, fra Filippinerne.

Den yngste søn bor stadig hjemme hos faren, og da han er den eneste af de 2 der kan tale engelsk, kommer han hurtigt ’tættere’ på Rosita end faren gør.

Filmen drejer sig om dette dilemma, men overordnet handler den også om nogle meget svære emner og valg i livet; Kærlighed? Sikkerhed? Tryghed? Spænding?

Slutningen var… overraskende.. men samtidig var den også den helt rigtige.

Interessant film med nogle rigtige gode skuespiller præstationer, giver den her film 4 store stjerner fra mig.

Tanjasl

Jeg kan rigtig godt lide denne film, og dette er sagt fra en der normalt ikke tager ind for at se danske film i biografen. Jeg synes filmen skildrer de udfordringer familien har ganske glimrende og endda ofte humoristisk uden at miste fokus på plottet. Jeg har ingen indblik i hvilke problemstillinger der kan opstå for familier der er ført sammen gennem forskellige behov, men vi ved de findes og denne film giver et godt bud på hvordan hverdagen takles trods kulturforskelle. Jeg er derudover også stor fan a Mikkel Boe Følsgaard og ser frem til at se flere solide præstationer fra hans side af.

Majkenuser/547716

Jeg synes det var en rigtig fin film med super skuespiller præstationer, dejlig musik og med mange smukke billeder. Den skildrer kærlighed, forelskelse og forhold på forskellige måder uden at være dømmende.

Lis Coskun

.... det var en tynd kop the.
Den er egnet til en film på TV, ikke i biografen.

Goldieuser/924306

Vi er mange fra Filippinerne her i Aarhus og vil meget gerne se filmen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.