Cookie- og Privatlivspolitik

Rosemarie og gartnerens hemmelighed

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en følelsesladet stemning, men indeholder også en række voldsomme scener. I en scene finder en kvinde et blodigt, nyfødt barn efterladt på gulvet. I andre scener ses fragmentariske billeder fra en pornofilm. Det vurderes at scener som disse vil kunne virke skræmmende og/eller grænseoverskridende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
10.11.2016
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Rosemari
|
Versioner: se alle
2D, Seniorbio, Babybio
|

I det norske drama ’Rosemarie og gartnerens hemmelighed’ finder journalisten Unn Tove et efterladt spædbarn på et toilet under sit eget bryllup.

Hun afleverer barnet til myndighederne, og 16 år senere bliver Unn Tove opsøgt af Rosemarie, der er opsat på at finde sine biologiske forældre.

Reporteren siger ja til opgaven, og sammen bliver de indblandet i en gammel fortælling, der afslører en mor med en stor hemmelighed.

Svenske Tuva Novotny er efterhånden et velkendt ansigt i danske film, og senest kunne skuespillerinden opleves i Krigen. ’Rosemarie og gartnerens hemmelighed’ er dog norsk, men det er ikke noget problem for Novotny, der taler flydende svensk, norsk, dansk og tjekkisk. Titelkarakteren bliver spillet af Ruby Dagnall, som medvirker i den tredje sæson af den populære norske tv-serie 'Skam'.

Forsøget på at finde svar i fortiden er et populært tema i film, og kan bl.a. også opleves i Philomena, hvor en kvinde forsøger at komme i kontakt med sin søn. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
4.8
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Sara Johnsen har skrevet og instrueret dramaet, der rummer en fin bittersødme, et kulørt, men troværdigt persongalleri, et velturneret twist og belyser temaer som sex, kærlighed, arv og miljø." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

  • Jyllands-Posten

    "... i centrum står den kun 16-årige Ruby Dagnall som et magnetisk tiltrækningspunkt. [...] Hun og Tuva Novotny og Laila Goody som veninden Hilde er de tre største attraktioner i denne fine norske pendant til 'Fucking Åmal'." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "Fokusskiftene mellem [Ruby Dagnall og Tuva Novotny] gør 'Uskyld'-instruktørens feelgooddrama med sjov dialog og alvorlig bund mindre end helstøbt." (Søren Vinterberg)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.