Cookie- og Privatlivspolitik

Room 237

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
15.11.2012
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Room 237
|

Dokumentarfilmen 'Room 237' søger svar på et spørgsmål, der har plaget Kubrick-fans og filmteoretikere, siden filmatiseringen af Stephen Kings gyserklassiker ’Ondskabens Hotel’ fik premiere i 1980: Hvad ville Stanley Kubrick egentlig sige med sin film?

I dokumentaren bliver der bl.a. trukket referencer til Holocaust, folkemordet på de nordamerikanske indianere, eventyret om Hans og Grete og den græske myte om Minotauros.

Og så er der dem, der mener, at filmen er Kubricks kamuflerede tilståelse af at have hjulpet NASA med at forfalske Apollo-månelandingerne.

Selv var Stanley Kubrick ikke meget behjælpelig med løsninger på gåderne omkring 'Ondskabens hotel'. Den afdøde instruktør var anerkendt for sin intellektuelle symbolisme, men han stod altid fast på at lade filmene tale for sig selv.

'Room 237' er den første dokumentarfilm i spillefilmslængde af instruktøren Rodney Ascher.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (17 votes)
3.8
3.3

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Ekstra Bladet

    "... en trættende kakofoni af nogle nørders langt ude-teorier af den slags, som nettet er så rigt på. Se hellere 'Ondskabens hotel' en gang til." (Henrik Queitsch)

  • Jyllands-Posten

    "... denne snakkesalige og vidtløftige film [om 'Ondskabens Hotel'] er mest for nørder, der som filmens dreng ser syner." (Johs. H. Christensen)

  • Politiken

    "En fest for filmnøreder og en uortodoks fejring af Stanley Kubricks filmgeni..." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Room 237, Room 237, Room 237, Room 237, Room 237, Room 237, Room 237, Room 237, Room 237, Room 237, Room 237, Room 237..... hvorfor i al verden kalder de den for Room 237, når den tager mere stilling til teorien om Kubricks filmatisering af den “fake” månelanding? De bruger så meget tid på at gøre så meget ud af et plotpunkt i The Shining for kun at komme med en underdetaljeret konklusion og fortsætte med alt andet. Kunne have været en gratis youtube video, fremfor en dokumentar der koster penge.

Mads

Dokumentaren er rigtig interessant, og jeg kedet mig slet ikke undere filmen. Jeg synes at alle det ting som de filmnørder har fundet og tænkt over i Kubricks The shining er meget interessante. Nogle af dem er lidt sindssyge, og ret overdrevet. Men ellers er de fleste ting meget sjove! Den er værd at se hvis man er stor fan af Stanley Kubrick

Christian

Hvorfor kommer denne film ik til Randers :/

Vanessa

Den ser da sød nok ud :)

jannieuser/446739

Så "Room 237" i går i Gloria. :-) Har allerede set Jay Weidners dok-analyse "Kubrick's Odyssey" for halvt et års tid siden, der i bund og grund udfolder samme teser. Room 237 er nok lidt for lang. Fortolkningerne kunne sagtens komprimeres mere ned (og ikke hver gang belyses fra 237 vinkler), men alt i alt er den underholdende og ikke mindst - en solid gang gymnastik for fantasien.

Holm8900user/109487

Nice !

Holm8900user/109487

Nice !

Therese

cool

The Moviemaster

Please lad den komme i mindst en af biograferne i Århus!

The Other Account

vi får garanteret filmen i Øst for Paradis (paradisbio.dk)!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.