Cookie- og Privatlivspolitik

Roman Polanskis Skyggen

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
25.03.2010
| |
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Ghost Writer
|

I 'Roman Polanskis Skyggen' får en succesfuld britisk forfatter (Ewan McGregor) tilbudt at være skyggeskribent på den tidligere britiske premierminister Adam Langs (Pierce Brosnan) memoirer.

Han skal overtage arbejdet fra Langs tidligere politiske assistent, der er omkommet i en ulykke, og tager ud til en lille amerikansk ø, hvor Lang opholder sig.

Pressen begynder snart efter at skrive om Langs mulige hemmelige aftaler med USA, hvor han beskyldes for at udlevere terrormistænkte til tortur.

Skyggeskribenten prøver at grave i fortiden, men aner snart, at hans forgængers død måske ikke var tilfældig, og at svarene måske kan findes i det ufærdige manuskript.

'Roman Polanskis Skyggen' er lavet af manden bag 'Chinatown' (1974) og 'The Pianist' (2002).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (436 votes)
4.4
4.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ewan McGregor som den navnløse helt og Pierce Brosnan som den tvetydige premierminister er glimrende, og selv om Polanskis film på ingen måde er nyskabende, fungerer den fint som solid spænding. Traditionel, men ikke triviel." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "Polanskis seneste film byder på læssevis af den helt særlige magi, som instruktøren har forlenet de bedste af sine film med." (Morten Dürr) ()

 • Ekstra Bladet

  "... Polanskis filmsprog højner intensiteten... Tempoet kunne være strammet op, men generelt gør de dvælende billeder scenerne mere myrekrybende." (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  "Historien kunne have lagt sig i læ af melodramaet, men dels er dialogen skarp og rammende, dels undviger Polanski ethvert strejf af sentimentalitet til fordel for en klassisk thriller, men på sine egne vilkår." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "Der er en klarhed og stringens i både fortælling, tempo og det skuespil, Polanski orkestrerer perfekt. ... intens, spændende og stærkt seværdig..." (Erik Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En kanon film, noget af det bedste i meget lang tid på film verden.

Nikolaj

Som noget af den er optaget på dansk grund.

AufVideoSehen

Polanski har både lavet bedre og dårligere film end skyggen, som er en jævnt underholdende politisk thriller, der sagtens kan bruges til at slå et par timer ihjel en enkelt gang, selvom det virker utroligt bekendt og som om man har set frt hele før. En ok videofilm uanset om det er VOD eller TV.

Mark

En okay lille film i thrillergenren af Polanski hverken mere eller mindre

Dude

Den er genial.

Wayne

Afdæmpet thriller. Budskab? Pas på hvad du roder dig ind i. Vi er et stykke fra Polanskis bedste, men man er godt underholdt.

Mikkeluser/611212

Selvom den omtalte ikke er blandt Polanski's allerbedste er det bestemt et rigtig imponerende værk. Filmen er meget velskrevet, med få gode, komiske indslag. Skuespillet er rigtig godt og stemningen hele vejen igennem er fantastisk. Twistet i filmen er simpelthen så overraskende, hvilket samler hele filmen. Gode fem stjerner fra mig! Husk at se Chinatown, Pianisten og Repulsion!

louiseuser/519403

suuper

Movie-fanatic

Jeg må tilstå at jeg ER Polanski-glad: ) Dette betyder imidlertid ikke, at jeg fluks æder ALT fra den herre. Men når jeg ser på hans samlede produktion, syntes JEG at der er forbavsende få "missere"!

Jeg fandt denne film vildt underholdende, klog og spændende fortalt! Filmens billeder er i top, skuespillerpræstationerne er af første klasses, og det skønne krøllede univers, man lukkes ind i, er en oplevelse uden sidestykke: )

SKYND dig i biffen, hvis du ikke bare tænder på medie-hypede 3. ragns kunst, som biograferne ellers bugner af: )

jonuser/195897

En utrolig bunke af klicheer, og gennemskueligt plot. Meget langtrukken til sidst og jeg følte at den byggede op til et klimaks som nærmest udebliver. Da den sluttede sad jeg med en fornemmelse af at der manglede noget. De dygtige skuespillere og deres karakterer er det eneste der trækker denne film op fra 1 stjerne til 2. ØV! Havde virkelig glædet mig til en Roman Polanski film. =(

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.