Cookie- og Privatlivspolitik

Rogue One: A Star Wars Story

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og actionpræget grundstemning. Der er mange voldsomme kampscener med skyderier, eksplosioner og drab, herunder på flere centrale figurer. Flere scener vurderes at være skræmmende og følelsesmæssigt udfordrende for børn, f.eks. at et barn overværer sin ene forælder blive skudt. Da filmen imidlertid foregår i et uvirkeligt science fiction-univers, og da volden ikke er udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
14.12.2016
| |
2 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Rogue One: A Star Wars Story
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio 2D, Babybio 3D, Seniorbio 2D, 3D Level 7 m. Intro, 3D Level 7
|

Filmen 'Rogue One: A Star Wars Story' handler om den kriminelle Jyn Erso, der får en chance til, da Rebellerne vil bruge hende til en farlig mission.

Opgaven går ud på at stjæle tophemmelige tegninger over et nyt våben, som det galaktiske Imperium er ved at bygge, og som Jyns far har været ophavsmand til. Sammen med en gruppe udstødte rebeller påbegynder den unge kvinde sit livs største udfordring.

'Rogue One' foregår i tiden før Star Wars fra 1977 men efter begivenhederne i Revenge of the Sith. Flere Star Wars-film, der udfylder diverse huller i sagaen, er på vej (de såkaldte spinoffs), og til næste år udkommer Episode VIII, der er en direkte efterfølger til The Force Awakens.

Jyn Erso spilles af Felicity Jones, der slog igennem i rollen som Stephen Hawkings hustru i Teorien om alting. Hendes far, Galen, spilles af ingen ringere end danske Mads Mikkelsen.

Science fiction-filmen har fået to Oscar-nomineringer i kategorierne Bedste lydmiks og visuelle effekter. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4256 votes)
4.9
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en ganske solid og spændende science-fiction-film med fængende nye verdener og god bevægelse i billedet. Men den 133 minutter lange film lider også af visse skavanker." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Der er Star Wars for alle pengene, guf for enhver feinschmecker [...] selve fortællingen mangler dog lige det sidste 'umph' for helt at komme op ved siden af J.J. Abrams' ’Star Wars: The Force Awakens’." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "... skriver sig ind som en af de absolut bedre film i franchisen." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "’Rogue One’ har sine kvaliteter som actionfilm. Men den er tydeligvis også nervøs for at være sig selv og at skabe sit eget univers indenfor Star Wars." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen er fejende flot, selvom den flere gange mimer den computerspilsæstetik, som universet nu også er sølet ind i." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

 • Weekendavisen

  "Øvelsen går ud på at skabe en ny historie, som på én gang kan stå alene og være en del af et stort univers. Det er præcis, hvad der lykkes i filmen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jen Headuser/1439276

Disney bruger 2 timer og 13 minutter samt $200mio. på at fixe en fejl i den første SW film (JEG SNAKKER SELVFØLGELIG OM EPISODE 4.. til de to mennesker på denne jord, som endnu ikke kender til rækkefølgen). På papiret lyder det, som om man virkeligt har samlet en masse ambitioner for at fixe årtiets største “First World Problem”, men det ser satme ikke sådan ud. Filmen er åndsvagt fejlpromoveret, og man sidder tilbage i sæddet 3 timer efter, at rulleteksterne for længst er overstået, fordi man sidder og venter på, at de spektakulærer scener som trailerne viste, har tænkt sig at eksisterer, men det gør de ikke. Alle karaktererne er vildt underudviklet. Deres skæbne er ligeså relevant at føle med, som de milliarder af mennesker/væsner, som dør, når The Galactic Empire eksploderer planeter. Deres forhold til hinanden er tamt, og det giver ikke mening, hvorfor alle andre end Jyn vil sætte deres liv på spil for denne plan. Hele første halvdel er vildt uinteressant og kedelig.. Hele sidste halvdel er til gengæld vildt underholdene, men også derhen ad hvor filmen slutter, så man får max 30-40 minutters underholdning på noget, som ikke engang fortjener ens investering af både tid og penge.

E R

Har ingen ting mod mangfoldighed inStar Wars, faktisk synes jeg det fungere helt vildt. Men det fungere kun når det anvendes korrekt. Synes ikke der er meget mangfoldighed at finde i endnu en Star Wars film med en kvindelig hvid brunette. Nogensinde hørt om blondiner, sort hår og kvinder af andre etnisk herkomst.
Anyways denne del frustrede mig helt vildt mens jeg så den. Ikke nok med det så virker Rogue One som første halvdel til en helt anden film og sidste halvdel virker som slutningen til en helt tredje. De to halvdele går simpelthen ikke hånd i hånd, og vi ender med en historie om et hold der ikke er det vær at bekymre sig om. Først halvdel er også vildt langtrukkende.

Et lille plothul vælger de at bruge $200 mio. på at få dækket og det er ikke engang blevet gjort på en måde der er bedre end hvordan en anden lorte film om et hold er blevet lavet.

I det mindste var Force Awakens underholdene, hvilket er noget denne selvhøjtidelige Star Wars film med spildt potentialle godt kunne bruge lidt af.

Hozan

Den er bedre end Force Awakens:)

Bianca

Både denne og den næste starwars er super spændende og værd at se.

Binh M.

God underholdende film, hvor især hele slutsekvensen er fyldt med action.

Er vild med de små historier, der er i mellem de forskellige hovedkarakterer.

Ærgerligt at Forrest Whittaker og Mads Mikkelsen ikke får så meget screentime som man havde forventet.

Martin Frisk

Filmen er som sådan virkelig god, men det trækker lidt ned at man på forhånd ved, hvordan den vil ende. Ydermere er noget af dialekten virkelig irritabel og det er lidt synd, den traditionelle tekst, som forsvinder ud i rummet i de andre films begyndelse, er væk. Men overordnet er det en kanon film, som skaber den sammenhæng, som man måske har manglet indtil nu og den indeholder en masse eminente aktionscener, så den kan bestemt anbefales.

Januser/843011

Superfed

Fauzia

Kan man glemme Star Wars universet, så er det er en god action film med gode dele alvor og humor.

Synes dog, at afslutningen på filmen virkede noget forhastet og lidt som en "nu har vi ikke mere tid eller penge" løsning.

Peter

Star Wars universet er fint lavet og historien er ganske god men filmen er for lang og går i stå flere steder.
Men man er udmærket underholdt.

Sofieuser/803782

Jeg er ikke det, man kalder en Star Wars-fan..

Jeg har set Episode 4, hvor jeg kedede mig enormt meget, og så har jeg set Episode 7, som jeg blev virkelig underholdt af.

Men Rogue 1 fandt jeg endnu bedre end Episode 7. Fede one-liners, en fed og varieret sammensætning af skuespillere, nyt og spændende plot, en fed, fed slutning samt Alan Tudyk og Mads Mikkelsen... Ja, jeg elskede virkelig filmen.

Som altid kan man undre sig over, hvor elendige skurkene er til at ramme heltene, men sådan er det i alle Star Wars-film, så det får Rogue 1 ikke et minus for.

Kan klart, klart anbefales!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.