Cookie- og Privatlivspolitik

Rocks

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er i de fleste scener fortalt i et relativt roligt tempo og har en overvejende positiv stemning. Den indeholder dog scener med skænderier, opgør og tjatterier, hvor personerne er vrede, kede af det og græder. Filmen indeholder desuden scener, hvor hovedpersonerne bliver adskilt og forladt og kommer i en følelsesmæssig krise, hvor de er ulykkelige og græder. Da scenerne er af kortere varighed og personerne løbende får hjælp, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
03.06.2021
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Rocks
|
Rocks

Filmen 'Rocks' handler om teenageren Shola Omotoso - der af sine venner kaldes Rocks - og hendes lillebror Emmanuel.

En dag ændrer deres verden sig radikalt, da Rocks og brorens alene-mor fra den ene dag til den anden vælger at forlade dem med blot et brev og en konvolut med penge som farvel.

Således må Rocks påtage sig rollen som voksen for at passe på Emmanuel, men også at få en svær hverdag til at hænge sammen. De to vælger nemlig ikke at sige noget til omverdenen om deres ulykkelige situation for at slippe for myndighedernes indblanding.

Det er dog langt fra let at få det hele til at fungere for Rocks, der snart finder sig i en umulig situation, selvom hendes tætte flok af veninder gør, hvad de kan for at hjælpe hende og broren.

'Rocks' er instrueret af Sarah Gavron, der også står bag det prisvindende drama Suffragette med Carey Mulligan, mens denne film både har vundet og er blevet nomineret til adskillige priser. Bl.a. har 'Rocks' vundet Best British Independent Film ved British Independent Film Awards. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
3.8
5

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] totalt usentimental og overraskende opløftende. Den går på alle måder lige i hjertet." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "Sarah Gavron har i stedet skabt en lille film, der virker som om den er håndplukket lige ud af virkeligheden. Filmens dagligdagssituationer er skabt i samarbejde med de unge skuespillere, der tydeligvis har fået besked på at være sig selv." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... 'Rocks' forener både dramaturgisk fortid og pulsende nutid – og er et fremragende udgangspunkt for en snak om livsvilkår i teenageårene." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "... denne film [kan] gå hen og blive en nyklassiker." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "'Rocks' føles som en øjeblikkelig klassiker i britisk film." (Jo Borup)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.