Cookie- og Privatlivspolitik

RoboCop (1987)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
RoboCop
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Halvt menneske, halvt maskine. Og dødsensfarlig. ‘RoboCop’ udspiller sig i Detroit i en nær og dyster fremtid, hvor den kriminelle underverden har overtaget byen. Da den unge betjent Alex Murphy (Peter Weller) bliver brugt som skydeskive af en flok sadistiske bankrøvere, vælger firmaet OCP at bygge ham om til den handlekraftige cyborg RoboCop, der i ren Dirty Harry stil skal rydde op i den voldshærgede by.

Under al ultravolden, og i en dybt ironisk tone typisk for instruktør Paul Verhoeven, findes en sønderlemmende kritik af USA’s kapitalistiske våbenkultur og eskalerende voldssamfund.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (47 votes)
4.6
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

I 80’erne var der en tendens til at oversætte filmtitler til dansk - ofte på en ret utjekket måde. Så Robocop kunne sagtens have heddet Robotpanseren eller lignende. Heldigvis skete det ikke.

Robocop tager sig i det hele taget utrolig godt ud, også med nutidens øjne. Der er godt nok lavet en remake i 2014, som er langt flottere at se på og med bedre effekter. Men den originale Robocop er et super godt eksempel på, at en god actionfilm er andet end flotte effekter og non-stop action. Robocop har en super god historie - både på overfladen og i det samfundskritiske/satiriske lag. Der er et fedt cast af bad guys på både gadenivesu og i erhvervstoppen. Og der er ultra meget vold og splatter, som overrasker i denne genre. Den originale Robocop er klart den bedste, der er lavet og tåler masser af gensyn.

Frank

God film

Wayne

Selvfølgelig holder effekterne ikke til årgang 2012 - vi er bedre vant. Men dengang - hold da op, det var vildt.

Peter Veller var perfekt i rollen, også i efterfølgerne.

AufVideoSehen

Engang var RoboCop indbegrebet af en rigtig videobasker med gode mængder vold og blod. Dog er denne Science-Fiction film selv blevet gammel og ret metaltræt i koderne. Men humoren og til dels medie- og samfundskritiken holder nogenlunde sammen på hybriden, så den stadigvæk kan tjene til underholdning.

Tiden vil vise om genindspilningen også holder bare halvt så godt om 25 år

Marianna

Jeg vil betegne den som kultfilm, og kun derfor vil jeg opleve den på et stort lærred. Ikke en film jeg specielt ønskede at se, da den havde præmiere i bio; men jeg har set den på tv. Kan ikke helt huske, hvad der sker i film, så det bliver en overraskelse, jeg glæder mig til at opleve.

Aganakkenuser/16415

Wow, jeg glæder mig sygt meget allerede! Dumt at den først kommer i eksamenstiden, men den skal ses alligevel :D

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.