Cookie- og Privatlivspolitik

Rio Bravo (1959)

|
2 timer 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
| |

Filmen 'Rio Bravo' er en ægte western, som handler om en sherif, der får hjælp fra en krøbling, en tørlagt dranker og en ung pistolmand til at holde en lokal forbryders bror fængslet, efter han har begået et mord. 

John Wayne har hovedrollen som sheriffen John T. Chance. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (7 votes)
4.9
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

En western der primært fokuserer på relationerne mellem sheriffen Chance (John Wayne) og de mange farverige bipersoner. Alle scenerne foregår på byens hotel, saloon, sheriff kontor, eller på byens gader. På den måde ligner det ikke en typisk western med panorama scener ud over prærien, Monument Valley og angribende banditter eller indianere. Rio Bravo kan nok bedre beskrives som en "sitcom western", hvor hovedvægten er på humoren og den joviale omgangstone mellem sheriffen, hans håndlangere, og en kvindelig pokerspiller. Selve plottet er super simpelt og bygges langsomt op. Der går således næsten 1½ time, før fortællingen for alvor kommer igang. Indtil da må man bare nyde at være i godt selskab med John Wayne, Dean Martin og de andre.

Hvis man foretrækker lidt mere action, mere plot, mere visuel western guf for øjnene, og en kortere spilletid, så kan man få (næsten) samme historie i El Dorado, som også er instrueret af Howard Hawks og selvfølgelig også med John Wayne i hovedrollen.

Wayne

En krøbling, en dranker (Dean Martin) og en ung pistolmand, skal hjælpe John Wayne med at holde en morder bag lås og slå - mens hans bror og deres bande gør alt for at befri ham.
Det er den klassiske western, med de få modige mod overmagten - godt krydret med alle de sædvanlige elementer.
Her bare lavet bedre end i så mange andre. En af Howard Hawks bedste.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.