Cookie- og Privatlivspolitik

Ringenes Herre: Kongen vender tilbage

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
17.12.2003
| |
3 timer 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Lord of the Rings: The Return of the King
|
Versioner: se alle
Originalversion, 2D IMAX
|

I 'Ringenes Herre: Kongen vender tilbage' breder Mordors mørke sig. Imens afsløres Aragorns skæbne: Han er den arving, der skal redde verden fra den altfortærende ondskab. Aragorn får støtte fra Gandalf, der på mirakuløs vis er tilbage, mere kampberedt end nogensinde.

Merry og Pippin får - på hver deres måde - lov at vise sig som ægte helte.

Sam er sendt bort af Frodo, der stoler mere på Smeagol, men Sam vender om, kun for at finde sin herre i ubehageligt selskab med kæmpeedderkoppen Shelob...

'Ringenes Herre: Kongen vender tilbage' er den sidste i Peter Jacksons trilogi baseret på J.R.R. Tolkiens værk, der også tæller Eventyret om Ringen og De to tårne.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (282 votes)
5.3
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Er man til Ringenes Herre, så skal man se den.
Er man ikke til Ringenes Herre så skal man stadig se dem, fordi hold da op hvor er det bare super godt lavet.
Og klar den bedste af de 3 film der er lavet.

KennethKarl

Jeg læste Ringenes Herre besøgerne første gang i starten af firserne og have længe både frygtet og set frem til en filmatisering af bøgerne.

Overordnet synes jeg, at man er sluppet rigtigt godt fra at filmatisere bøgerne - uden at det selvfølgelig bliver helt perfekt.

Simon

Det er et mirakel at jeg stadig er vågen, i live og at mit hår stadig er brunt og ikke gråt.

Filmen er en stor mundfuld - af lort.

Ok - jeg vil prøve at give en fair anmeldelse.

En mere kedelig, chlichéfyldt, retaderet, langtrukken, absur, rædselsfuld, forfærdelig, elendig, åndssvag, dårlig, underlig, forudsigelig, ulækker, utroværdig, ligegyldig, dum film finder man bare ikke.

Første scene var faktisk god, ellers går det bare ned ad bjerget, og til sidst ender det hele i åndsbollebålet.

Der er ikke andet end chlichéer, udover at hovedpersonen er dybt irriterende og faktisk for én gangs skyld ikke er helten. Sam var den eneste karakter jeg holdte af, og synes var en decideret god karakter. I The Two Towers var Gollum for eksempel mega cool, men her er han super irriterende og han skal forstille at være en slags skurk, hvilket bare totalt mislykkes.

De orker er simpelthen for meget af "det gode". Man ved godt at de har boet inde i et bjerg og er blevet skabt inde i et bjerg, men behøves man få mig til at få kvalme? Og jeg snakker ikke kun orkerne. For eksempel da Frodo var blevet viklet ind i spindelvæv, og Sam så tager noget væk fra hans ansigt. Behøves der være skidt i hans ansigt?

Action scenerne imponerede mig ikke specielt. Alt for mange rodede klip, og selv om de har langt over 6000 mænd og en fyr som Legolas dræber femogtredive af dem inklusiv en mammut på fem minutter, er der åbenbart ikke nok, og langt over halvdelen var tilbage da de ***HURTIG FORUDSIGELIG SPOILER*** "tilintetgører" ringen.

Effekterne var jeg heller ikke oppe og ringe over. Med så stort budget burde man ikke kunne se green/blues screen i de mest vigtige scener, for eksempel ***SPOILER*** da Gollum dør. Det lava var simpelthen for amatør agtigt. Når det gælder i de vigtige scener som den jeg lige nævnte, er effekterne middelmådige, men i kampscenerne hvor man jo holder øje med karakterene, er de super flotte. Musikken er også udmærket, det anerkender jeg fuldt ud.

Filmen skifter nærmest hovedperson. Jeg tror Frodo kun har fjerde mest tid på skærmen (over gået af Sam, Pippin og Aragorn). Argh, måske tredje. Han er nok mere med end Pippin.

Historien er hammer kedelig. Masser af ligegyldig kampscener (formålet er ikke ligegyldigt) og masser af Hobbiten der går.

Slutningen er super langtrukken, hvis man bare havde sluttet hvor Frodo og Sam krammede på stenen efter ***SPOILER*** at have tilintetgjort ringen, men nej. Da skibede så sejlede tænkte jeg så. Nu stopper den endelig, men nej.

Jeg giver to stjerner, udelukkende pga. de fleste flotte effekter og musikken.

Nikolaj

Selvfølgelig fair nok at du ikke bryder dig om den:-) Men at Kalde filmen for Klichefyldt, retarderet, absurd, ligegyldig og åndssvag, lyder for mig vildt underligt. Jeg kan godt forstå, at folk som ikke er fan af universet, kan føle filmene er langtrukkende. Og jo filmen har mange slutninger. Men er filmen ligegyldig: Nej. Er den Åndssvag? Jo, det er den. Alt i filmen er fiktion og fantasy, og det kan ikke foregå i virkeligheden, men betyder det at filmen er ondsvag? Nej. Klichefyldt? Okay der må du hjælpe mig lidt, for et står jeg helt af. Retarderet???? Du ved godt, hvad det betyder ikke? Ligegydig? Jeg tror bestemt mange har fået gode minder af at læse eller se filmen, desuden er hele historie rigtig vigtig. Og er symbolsk på den virkelige verden, da historien blev skrevet( 2.Verdenskrig) Gollums karakter er ikke ond, han er sinds-forvirret. Hvilket ikke er unormal. Eks. på det i virkelighede kunne være Mark David Chapman(Som myrdede John Lennon) Og samtidig er Gollum som karakter et symbol på ubalanche, og ustabile metoder. Han er muligvis Hitler i denne historie, fra start ikke noget ondt væsen, men for storheds vanvid, og bliver underlagt af sig selv. Det er fair nok,at du selvfølgelig svarer igen på min besked. Du er garanteret ikke enig stadig. Men uanset om du kan lide den eller ej, så må jeg dog stadig minde dig om, at mange af disse ting, som du selv skriver faktisk ikke passer:-)

Simon

Som skrevet prøver jeg altid at være fair i mine anmeldelser, men det var svært denne gang.

Alle mennesker som Mark David Chapman, Hitler og Anders Breijvik er sindsforvirret. Ingen mennesker drømmer om at slå så mange mennesker ihjel, og ingen er født onde eller sindsforvirret. Alle af disse jeg nævner er ude af balance, er sindsforvirret osv.. ”We're not bad people. We just come from a bad place.” Shame (2011).

Jeg ved hvad jeg skriver om, ja selvfølgelig.

Hvordan kan det jeg skriver ikke passe? Det er min mening, så i mit hoved passer det fint.

Nikolaj

Og det som du skriver passer sikkert dig fint, og det er fair nok, men du skriver at filmen, at filmen er ligegyldig. Der vil jeg modsvare dig i, at det er den ikke. Måske for dig, det er helt i orden. Men ikke overordnet set, og så mener jeg ikke, at man kan kalde en film( Om så det er verdens ringeste film) retarderet. Det virker totalt ironisk at læse, hvis folk skriver at filmen er retarderet. For det er en film ikke, selv for den mest elendige film i verden.

Knuds

Ringenes Herre 3 er den bedste film jeg har set. Hvorfor? Fordi den har det hele. Action, kærlighed, venskab og rejser. Jeg hved ikke om det bare er fordi jeg er en stor fan, men se den lige meget hvad. Hvis du ikke kunne lide de første to, så se den. 11 Oscars siger ikke så lidt.

Emil

Den bedste Ringenes Herre film, filmen er virkelig fantastisk og smuk. Sam er virkelig helten i filmen, han er bare den bedste ven for Frodo, vis jeg havde ringen og skulle vælge en hobbit at have med, ville det være Sam. Kamp scenerne er utrolig flotte og underholende. De kunne godt have skøret 10 min af filmen, det er bare min mening.

Nikolaj

Peter Jackson slutter sin trilogi med den mest episke film i serien! HOLD NU KÆFT den får gas! Kæmpe monstre, kæmpe slag, fantastiske landskaber, venner der bliver til fjender, fjender der bliver venner, en konges tilbagekomst og den fantastiske endelige konklusion på trilogien, er med til at skabe dette mesterværk.

Når rulleteksterne kører over skærmen føler man sig udmattet! Det er ikke fordi man er træt efter den relativt lange film... Nej, man føler man har været en aktiv del af eventyret fra start til slut. Man har fulgt de mange hovedpersoner på godt og ondt, og pludselig er det slut!

Ikke mange film kan få mig til at føle sådan.

Maggie Smith

Vildt mesterværk.. Utroligt..

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.