Cookie- og Privatlivspolitik

Ringenes Herre: De to tårne

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
18.12.2002
| |
3 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Lord Of The Rings: The Two Towers
|
Versioner: se alle
Originalversion, 2D IMAX, Særvisning
|

I 'Ringenes Herre: De to tårne' opdager de vildfarne hobbitter Frodo og Sam, at den mystiske Gollum følger i deres fodspor. Men da de fanger ham, viser han sig som et ynkeligt væsen, der selv blev fortæret af den ene ring. Han lover at vise dem vejen til Mordors sorte port, hvis de til gengæld vil sætte ham fri.

Aragorn, Legolas og Gimli ankommer til Rohans rige, hvor den engang så mægtige Kong Théoden er faldet under Sarumans magt gennem den skumle Slangetunges manipulationer.

Gandalf den Grå genfødes som Gandalf den Hvide efter sin voldsomme kamp med Balrog og ved hans tilbagekomst, minder han Aragon om hans skæbne; at forene Rohans folk med mennesket fra den sidste bastion mod mørket – Gondor.

I mellemtiden er de tilfangetagne hobbitter, Merry og Pippin, undsluppet de hæslige Uruk-Hai og flygtet ind i den mystiske og gamle skov Fangorn. Her møder de en uventet allieret mellem skovens gamle træer – Enten Træskæg, et levende og vandrende træ, hvis rige Saruman har decimeret.

'Ringenes Herre: De to tårne' er den midterste i Peter Jacksons første Tolkien-trilogi, der også inkluderer Eventyret om Ringen og Kongen vender tilbage.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (226 votes)
5.3
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Emil

Virkelig god film, jeg var faktisk overakset over hvor god den var. Det er Gollum i hvert fald også skyld i, Andy Serkis spiller fremragende. Filmen er også mere underholende end den første, og har nogle virkelig fede action scener.

Nikolaj

Vi oplever igen Tolkiens fantastiske verden, men i denne 2. udgave i Ringenes herre-serien, kan man mærke at der er blevet en lidt mørkere og ondere stemning. Det fungerer godt, da det giver en indikation om hvilken vej magten er ved at vende.

Det er jo også her vi møder Gollum rigtigt for første gang. En rolle Andy Serkis klarer fremragende!

Jacob

Med enternes tragiske kamp mod Saruman, og elvernes ankomst for at hjælpe menneskene i slaget om Helms Kløft er De to Tårne, hvor Ringenes Herre trilogien er bedst. Historien er både vedkommende og fængende, og så holder den bare vand hele vejen igennem. Peter Jacksons svendestykke!

CINEMANDRUP

Det midterste kapitel i en trilogi er altid det sværeste syntes man, men her formår Peter Jackson at gøre op med denne myte og en gang for alle statuere en pragteksemplar af en to'er.

I de To Tårne er broderskabet splittet for alle vinde. Merry og Pippin er taget på skovtur med nogle Uruk Hai'er:-) Aragorn, Legolas og Gimli er igang med et stjerneløb og helmer ikke før deres kammerater er frelst og der er ork blod i luften.
Frodo og Sam for at nyt medlem/kælredyr i deres lille gruppe i form af CGI karakteren Gollum. Som I kan se at der nok at følge med i.

Derudover introduceres vi for Entherne, som i den grad trækker historien i langdrag med deres langsomme fortælling og i kontrast til dette varmes der op til det enorme slag ved Helms Kløft.

Skuespillerne er fortsat virkelig indlevende og tro mod deres karakterer i sådan en grad at J.R.R Tolkien ville have været stolt. Peter Jackson har vidst hvad han ville have ud af de enkelte figurer og dette opnår han.

Rent visuelt er det endnu et legendarisk eksempel på en instruktør med vision og forståelse for et helt igennem fantastisk univers.

Gollum, vores lille computeranimeret ven, spillet af Andy Serkis, er fortræffelig og du føler virkelig med ham igennem alt hvad han siger og gør. Det er sublimt mesterværk når man se hvor godt og virkelighedstro han er lavet. Stående klapsalver skal lyde for Gollum.

Selve slaget ved Helms Kløft må nævnes for sig. HOLD DA MAGLE for et brag. Det er så gruopvækkende godt lavet, at man ikke kan se forskel på hvad der er miniatures/bigatures (modeller) og det er filmet så enestående, at man bliver draget ind i slaget i den silende regn og nærmest mærker hvert eneste slag. Dette gigantiske slag er blandt noget af det flotteste og bedste filmen byder på og der skal lyde stor respekt til Jackson for hans evne til at fange spændingen i sådan et blodrus af et slag. Episk er vel ordet der beskriver det bedst.

En to'er der skifter meget i tempo, men på intet tidspunkt bliver kedelig. Den er samtidig en stor opvarmer til Kongen Vender Tilbage. Den fangede dog ikke så meget som etteren, men er stadig en meget delikat to'er, som bare skal ses.

Nikolaj

Andet er der ikke at sige om den bedste toer nogensinde efter min mening.

Andreas

Endnu en fantastisk film i Ringenes Herre serien, som har det hele. Andre en mig som synes at Gollum er for nice? :D
Han er i hvert fald min yndlings karakter i Ringenes Herre serien!

Frank

God film

dippegalantuser/922792

Fremragende film, men ikke på det helt overnaturlige plan som 1'eren befandt sig på.

Mike

Og selvfølgelig fortsætter den fra hvor den første sluttede, der er ikke noget skuffende over den, den fortsætter i en stadig fantastisk historie fra bogen med indlevelse fra skuespillerne, og et gennembrud af en stor krig dengang, det var og er stadig en fantastisk film at se :)

Wayne

Lever helt op til den første.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.