Cookie- og Privatlivspolitik

Riddick

Tilladt for børn over 15 år
Filmen, der har en mørk og spændingsladet grundstemning, rummer talrige meget voldsomme scener med truende alienlignende væsener, kampe på liv og død og brutale drab. I en scene ses en dusærjægers ansigt blive massakreret til ukendelighed ved at blive hamret igen og igen ind i et jerngitter af en alien. I en anden tilsvarende blodigt udpenslet scene hugges en mands ansigt tværs over af en machetekniv, hvor der dvæles ved det store åbne kødsår dette efterlader. Selvom filmen foregår indenfor et urealistisk action- og sciencefiction univers, vurderes den alligevel at kunne virke skræmmende på børn i 12-13 års alderen på grund af de meget udpenslede scener

Se mere på medierådet.dk
26.09.2013
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Riddick
|

I filmen 'Riddick' er titelkarakteren Riddick blevet efterladt på en livløs, solhærget planet i den tro, at han var død.

Der går dog ikke lang tid, før han må kæmpe for sit liv mod fjender mere dødbringende end noget menneske, han har mødt. Riddicks eneste mulighed for at overleve er at aktivere et katastrofesignal og derved tilkalde lejesoldater, der inden længe ankommer til planeten.

Første rumskib, der lander, har en ny race af ekstremt dødsensfarlige og voldelige soldater om bord, imens kaptajnen på det andet fartøj har et personligt regnskab at gøre op med Riddick.  Men tiden er ved at løbe ud, for en kraftig og fatal storm er på vej - og Riddicks forfølgere vil ikke forlade planeten uden hans hoved som trofæ.

’Riddick’ er det tredje kapitel i den franchise, der startede med den intense ’Pitch Black’ (2000) og fortsatte med ’The Chronicles of Riddick’ (2004), som lagde mere vægt på science fiction-elementet end tidligere.

Vin Diesel, der også er frontfigur i en anden populær filmserie, ’The Fast and the Furious’, spiller titelrollen som den toptrænede antihelt, der kan se i mørke - et element der også spiller en vigtig rolle i ’Riddick’. David Thowy, der både har skrevet og instrueret de to første film om Riddick, har tidligere stået bag manuskriptet til bl.a. ’The Fugitive’ (1993) og ’Waterworld’ (1995).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (154 votes)
3.7
2.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] sammenbidt, alvorlig, kedelig og uden det overskud, der kan gøre genrefilm mere relevante end filmleverpostej." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "det lykkes faktisk instruktør David Twohy at skabe et flot oplæg til noget, der kunne blive en original actionfilm." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Det er gedigen orkestreret popcorn-underholdning, der fænger, mens Riddick narrer de mindre kloge, men desværre også et rumeventyr, der hurtigt er glemt igen." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Foruden et plot, hvis sorte huller skriger til himlen, er 'Riddick' gjort af det stof, kun filmiske mareridt består af." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Da først Riddick har lokket de to rumskibe til sin planet, udspiller resten af filmen sig som en omgang dåseskjul med enkle regler, kompakt spænding og et absolut minimum af lutter overhårdkogte replikker." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Resultatet er en B-film, som fans af genren vil se igen og igen, mens nejsigerne melder pas." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Og jeg var også glad for Pitch Black, som er en herlig rumgyser.

Men vi er langt fra rumgyseren i denne, lone ranger film. Plus for animationer, minus for den ultra tynde historie.

Katrine

Jeg bliver altid i godt humør når jeg ser den kolde og kyniske Riddick (Vin Diesel) snipe sine modstander af banen på liste fødder. Riddick er blandt nogle af de bedste siens fiction film der er lavet (Jeg er klart fan).

Randers

Skuffet. Kun Pitch Black var underholdningen selv, de tog efterkommere er no-go! I kan lige så godt se bort fra denne klamme og kvalmende film.

Jesperuser/378372

Helt fantastisk overlevelses kamp fra Riddick side! Det var en sand fornøjelse at overvære :) plotmæssigt ikke så meget at komme efter meeeen kanon god actionfilm med masser af sej tech :) OG Katee Sackhoff er BADASS! :-D

Joan

Masser af meningsløs vold og masser af monster

Herculadedrik

Som stor fan af Vin Diesel´s antihelt Riddick, havde jeg virkelig håbet samme klasse som Pitch Black, men ak det smagt mere af the Chronicles of Riddick, desværre.., ikke fordi jeg synes den var dårlig og det synes jeg heller ikke Riddick er, men de/den er bare okay., man har en klar fornemmelse af, at havde man lliigggeee tænkt lige mere over historien, ja så havde det altså været et anden snak.., for der kunne virkelig havde været muligheder for noget stort med Riddick,, i stedet for en gentagelse af begge film :-( ., Vin Diesel gør det kanon som Riddick igen., men kender man ikke til serien,er det ikke noget folk skal bruge penge på, man skal nok være lidt fan for ikke og føle sig snydt :-)

petergabriel.dkuser/544015

"Riddick" er fra start til slut et utiltalende fortidslevn, der muligvis ville få klassikerstatus i et andet, tidligere årti, men som falder helt ved siden i 2013, hvor jeg vil vove at påstå, at vi som publikummer godt kan kræve og forvente noget mere af en genrefilm som "Riddick".

Læs flere anmeldelser på filmkorn.dk

Emina

Jeg er normalt stor fan af Vin Diesel og hans action-packed film, men jeg var ikke så begejstret for denne film. Sekvenserne med Vin Diesel (og kun ham) var alt for lange og alt for hyppige. Filmen virkede tom - både med hensyn til handling, men også dets karakterer. Der var ingen personal growth - det var en lang smøre af stimuli, der var umulige at sammenfatte og finde hoved og hale i. Visuelt var filmen flot og ekstra point til de sarkastiske punchlines. Og ja, Vin Diesels firbenede ven havde da sine øjeblikke.

S. Rico

Just what the doctor ordered. Jeg havde brug for et skud adrenalinpumpende action. Og det er lige hvad Vin Diesel leverer, når han spiller Riddick. Diesel's over-the-top macho fremtræden og hans mega seje karisma er forrygende underholdende at se på.

Eksempelvis leverer han på et tidspunkt det måske sejeste og mest blærede (og mest urealistiske) kill i filmhistorien alene ved hjælp af en machete og sine fødder.

Jeg vælger at se bort fra den vattede slutning og vurderer resten af filmen til 5 stjerner, da den indtil da lever 100% op til mine forventninger om en sej Riddick film.

Maia

Året inden muskelbundtet Vin Diesel i 2001 slog sit navn fast som en af Hollywoods markante actionstjerner med The Fast and the Furious, havde han karrierens første hovedrolle i Pitch Black.En visuel og dyster science fiction-film, hvor den tidligere dørmand spiller anti-helten Riddick, der med sine selvlysende øjne og skarpe overlevelsesinstinkter er mere dyr end menneske. Han er en berygtet straffefange – der dog selvfølgelig har moralen i orden – som under en fangetransport styrter ned på en mystisk planet, .Det var en hæderlig film, som i forhold til det begrænsede budget blev en kommerciel succes og gav Vin Diesels karakter kultstatus i science fiction-kredseManuskriptforfatter og instruktør David Twohy udbyggede universet i efterfølgeren The Chronicles of Riddick, der er en kedsommelig katastrofe, hvor forsøget på at skabe en episk saga drukner i handlingens dødvandeDesværre bliver det ikke bedre i Riddick – tværtimodI forgængeren endte anti-helten som hersker over racen ”The Necromongers”, men siden er han blevet forrådt, og necromonger-skurken Vaako (Karl Urban) har efterladt ham døende på en anden bizar planet. ***Spoilers slettet af redaktionen*** Twohy har skruet op for de brutale scener og droppet den store episke fortælling fra forgængeren, men resultatet er stadig nonsens – som et hovedløst levn fra den slags film, der i 80’erne havde premiere i landets udlejningsVin Diesel er måske ikke den mest talentfulde skuespiller, men har nu altid haft format som hårdtslående helt i A Man Apart, xXx og The Fast and the Furious-serien.
I Riddick er det, som om han knap nok gider slæbe sig gennem planetens ørkenstøv eller har besværet sig med at lære sine oneliners, som han leverer mumlende. Daniel Pilgaard fra ekko+Katrine Boysen JP) Foruden et plot, hvis sorte huller skriger til himlen, er 'Riddick' gjort af det stof, kun filmiske mareridt består af

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.