Cookie- og Privatlivspolitik

Ridderfalken (1941)

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
| |
The Maltese Falcon
|

'Ridderfalken' (1941) er en af de første film noir-klassikere, der er produceret, og den er en af de mest anerkendte film nogensinde.

Humphrey Bogart spiller privatdetektiven Sam Spade, der driver forretning sammen med Miles Archer. Han bryder sig egentlig ikke så meget om Miles, og en dag, da en kvinde ved navn Wanderly træder ind på hans kontor, ændres alt. Miles er død, og det er en mand ved navn Floyd Thursby.

Begge mænd viser sig snart at være blevet myrdet i kampen om at skaffe en værdifuld statuette af en fugl kaldet Ridderfalken.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (15 votes)
4.8
0

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Ikke at jeg har noget imod genren tværtimod, men når en film er lavet i 1941, og hele filmen er egentlig kun præget af dialoger, så bliver det en anelse kedeligt. Men filmens plot er ganske godt, hvis man ser bort for de lange dialoger, giver filmen nogle gode twist, og både humoristiske scener, og rigtige gode dialoger. Og den er bestemt også flot filmet. Den får 4 stjerner herfra!

Simon

Du tænker måske du selv er cool, men ikke ligeså meget som Humphrey Bogart.

Fantastisk underholdende film, som er helt genial, og fantastisk instrueret af Huston som bare klinger fremragende med Bogart. Super plot twist til sidst vil jeg nu også mene.

Helt vildt seværdig, jeg kan kun anbefale denne film.

Wayne

Rollen som kølig privatdetektiv klæder Bogart som få, og ikke mindst i denne klassiske thriller, fra dengang mænd var mænd og kvinder var smukke, og snu.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.