Cookie- og Privatlivspolitik

Richard Jewell

Tilladt for børn over 11 år
Filmen indeholder flere scener med en anspændt stemning, hvor personerne er psykisk pressede, græder, skændes og er vrede. Filmen indeholder desuden en voldsom scene, hvor en bombe eksploderer tæt på en stor folkemængde. Flere personer bliver alvorligt ramt og bløder fra skaderne. Mange personer styrter til jorden eller flygter i panik. Dele af denne scene indgår efterfølgende i filmen i form af tilbageblik eller i mareridt. Da menneskelig lidelse samtidig ikke udpensles i disse scener, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
01.10.2020
| |
2 timer 9 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Richard Jewell
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Filmen 'Richard Jewell' handler om en amerikansk sikkerhedsvagt, som heroisk redder tusindvis af liv fra en bombe under de olympiske lege i 1996.

Men inden for få dage, går sikkerhedsvagten fra at være helten til at være FBI’s hovedmistænkte. Da pressen og offentligheden vender sig mod ham, bliver hans liv revet fra hinanden.

Jewell tager fat i advokaten Watson Bryant og fastholder fortsat sin uskyld. Men Bryant lærer hurtigt, at han kæmper en umådelig svær kamp mod de magtfulde, amerikanske efterretningstjenester for at rense sin klients navn.

Clint Eastwood står denne gang kun bag kameraet som instruktør. Eastwood har tidligere instrueret film som Million Dollar BabyGran Torino og The Mule.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (11 votes)
4.2
5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "En empatisk film, der lavmælt og uden sensationalisme fortæller en vigtig historie." (Thomas Brunstrøm)

  • Politiken

    "At det lykkedes at bevæge os med den historie, skyldes ikke mindst Paul Walter Hauser i hovedrollen. [...] denne gang skal den tykke taber være et genkendeligt menneske og kræver et mere nuanceret spil for at fremstå som en frastødende mand, man ender med at holde med, så tårerne presser sig på." (Joakim Grundahl)

  • Weekendavisen

    "Filmen er saglig, tæt klippet, eksemplarisk eksponeret. Den trykker på alle de rigtige knapper." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Imponerende at Clint'en stadig i en alder af 89 år kan holde så meget sammen på en fortælling.

Selvom vores helt, Jewel, åbenlyst bliver uretfærdigt behandlet - så er der en hyggelig, jovial stemning, gennem hele filmen - som gør at det helt store drama udebliver.

Jewel er ubestikkelig og renhjertet - og bestemt ikke så naiv, som FBI fejlagtigt tror.

I hænderne på mange andre instruktører var den måske blevet mere intens, og det er nok mest her Eastwood har mistet lidt at det skarpe touch.

Sam Rockwell er som sædvanlig en gevinst til alle film, og giver rutineret sin rolle lige præcist det man forventer, plus renter.

Michaeluser/602568

Modsat de sensationshungrende journalister som gjorde Richard Jewell til det offer han var, firtæller Clint Eastwood hans historie uden andet fyrværkeri end nogle virkelig gode skuespil præstationer. Clint'ens bedste film i noget nær 10 år.

Lars Michael

Det blir ikke bedre
Richard Jewell Er en af de slags film man bare ikke kan lade være med at se igen og igen.

Igen en god film som Clint Eastwood har lavet, mens vi heller ikke må glemme Paul Walter Hauser og ikke mindst Sam Rockwell spille godt.

Elsker bare Clint Eastwood s film.

S. Rico

Gamle Eastwood kan stadig strikke en film sammen, der holder tilskueren i et jerngreb i over 2 timer. Det hjælper selvfølgelig, at han her bygger filmen på en ret så fantastisk og vanvittig historie, der fandt sted tilbage i 1996 under OL i Atlanta.

Richard er en voksen mand, der bor alene med sin mor. Han er en hvid, overvægtig sydstatsmand, der er glad for våben og law inforcement - og samtidig lidt af en weirdo. Han ligner med andre ord ikke en typisk amerikansk helt. Og det kommer han i den grad til at mærke på egen krop, da han får FBI og hele den amerikanske presse på nakken.

Reglen om at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist, gælder åbenbart ikke hvis man ser ud på en bestemt måde. Filmen kan ses som systemkritik, men også bare som en super underholdende og god historie. Paul Walter Hauser er vildt overbevisende som den kejtede Richard, og Sam Rockwell, der spiller hans advokat, er som altid glimrende.

De fleste amerikanere, der ser filmen, har sandsynligvis kendskab til historien på forhånd på grund af den store mediedækning den fik. Men det kan i den grad anbefales ikke at læse op på begivenhederne, inden man sætter sig til at se den.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.