Cookie- og Privatlivspolitik

Respect

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gribende, følelsesladet og mørk stemning. Der er scener, hvor hovedkarakteren som barn mister et nært familiemedlem og kommer i stor sorg, og scener, der viser optakt til og konsekvenser af seksuelle overgreb på et barn. I en række scener udsættes hovedkarakteren endvidere for fysisk og psykisk vold og kommer i stærk følelsesmæssig affekt. Selvom det voldsomme og seksuelle indhold ikke er udpenslet, vurderes det, at specielt skildringen af det flerårige overgreb på et barn vi virke skræmmende og grænseoversridende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor en 15års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
26.08.2021
| |
2 timer 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Respect
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|
Respect (2021) poster

Musikfilmen 'Respect' handler om den legendariske soul-sangerinde og borgerrettighedsforkæmper Aretha Franklin samt hendes utrolige liv med musikken.


'Respect' følger Franklin fra at være en lille og yderst talentfuld pige med en stor gospel-stemme til at være en voksen sangerinde med ikonstatus og stor succes.

Livet er dog ikke altid nemt, hverken for den unge eller voksne Aretha, som må finde sin egen plads mellem en dominerende far og ægtemænd og en borgerrettighederne.

I hovedrollen som The Queen of Soul ses Jennifer Hudson, der tidligere har vundet en Oscar-statuette for musicalen Dreamgirls i 2006, og som Aretha Franklin før sin død selv valgte til at spille hende i netop denne film.

Aretha Franklin blev født i 1942 og forlod denne verden i 2018, 76 år gammel. Hendes store stemme var dog allerede for længst udødeliggjort på en lang række udgivelser og ikke mindst sine enorme hits som 'Respect' og '(You Make Me Feel Like) A Natural Woman' samt vundet 18 Grammy'er. 

I 2018 udkom den roste koncert-film Amazing Grace, der skildrer live optagelserne af sangerindens roste gospel-album af samme navn i 1972.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (76 votes)
4.5
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[Jennifer Hudson] gør sit bedste for at fylde sangerindens sko, og der er både fjerboaer og falske leopardpelse nok til, at vi forstår, at her er en rigtig stjerne, der skjuler sine dæmoner bag et par mørke solbriller." (Sarah Iben Almbjerg)

 • Børsen

  "Hold op hvor får man lyst til at lave et danseparty, når man går fra 'Respect'. Når musikken er så groovy, glemmer man tid, sted og corona." (Michael Solgaard)

 • Filmland P1

  "... da 'Respect' endelig finder sine ben at stå på, bliver det klart, hvor ubegribeligt meget Aretha Franklin måtte slås med for endelig at blive én af soulmusikkens største stemmer." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Jennifer Hudson er overbevisende som dronningen af soul, men Aretha Franklin-biografien savner nuanceret dybde." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Er man glad for Franklins soul, kan man godt forberede sig på at få kuldegysninger flere gange, når den gengives af Hudson, også selvom hun har en knap så blød klang som Aretha Franklin selv." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "Man ville ønske, at Jennifer Hudson ville synge som Aretha Franklin for evigt, men desværre forfalder resten af portrættet af souldronningen til didaktiske klichéer." (Freja Dam)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peter

Alt for lang og unuanceret film om en stor personlighed.
Desværre.
Aretha Franklin havde fortjent bedre.

Ghita

Enestående film om Aretha Franklin. Helt klart anbefalelsesværdig. Musik, iscenesættelsen, kostumer og de forskellige tidsperioder falder i hak. Kunne måske lige være 15 minutter kortere.

Jimmy

Hvorfor bliver den KUN vist på Sjælland?

Efter Covid-pjattet begyndte er Århus Biograferne blevet glemt! De fleste fede film bliver bare ikke vist herover!

Tina Turner filmen, blev vist klokken lort om NATTEN en HVERDAG! Hvor man normalt sover fordi man skal på job!

Og 100 % Ulv, bliver kun vist midt på formiddagen, HVOR MAN ER PÅ JOB ELLER SKOLE!

Nu må Biograferne snart tage sig sammen!

Tomuser/871401

Som du kan se går den over hele landet, også i Århus :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.