Cookie- og Privatlivspolitik

Reservoir Dogs (1992)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Reservoir Dogs
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Quentin Tarantinos bemærkelsesværdige debutfilm ’Håndlangerne’ var med sine hårrejsende scener 90’ernes ultimative fornyelse af den klassiske gangsterfilm. En film om seks professionelle forbrydere, som hyres til at udføre et diamantkup. Der er imidlertid en stikker iblandt dem, politiet venter i baghold, og kuppet ender i et blodbad. Filmen blev især omtalt for sin elegante flashback-struktur, for sin genrebevidsthed og for Tarantinos særlige evne til at balancere mellem realisme og pastiche.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (82 votes)
4.9
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Som opvarmning til Unce Upon a Time in Hollywood tog jeg hul på en kronologisk gennemgang af Tarantinos lille filmkatalog. Og jeg var ret spændt på, om hans allerførste film ville holde 26 år efter, at jeg så den (2 gange) i biografen. Det var dengang, man kunne få et 10-turs klippekort til Park Bio på Østerbro til 20 kr. pr. billet (uden faste pladser).

Og ja, filmen holder i den grad. Chokeffekten af de vilde voldsscener udebliver naturligt nok i dag. Den flittige brug af flashbacks og katiteloverskrifter føles selvfølgelig heller ikke så sprudlende og nyt som dengang.

Det ændrer dog ikke på, at det er, og bliver, et enestående stykke filmkunst, der har inspireret et væld af andre filmskabere. Bl.a. er det nu helt tydeligt, at Blinkende Lygter nærmest er en kopi af Håndlangerne. Og så er det muligvis den af Tarantinos film, der har det bedste soundtrack - hvilket ikke siger så lidt. Numre som Little Green Bag, Hooked on a Feeling, I Gotcha, Stuck in the Middle With You, og Coconut er garanti for den helt rette Tarantino stemning.

Lars Michael

En af hans bedste film som instruktør , gal hvor er det godt lavet og faktisk godt fortalt .

Nikolaj

Der er masser af snak og blod, som der selvfølgelig er kendetegn ved en Tarantino film. Fimens handling er glimrende, og det samme kan man sige om skuespils præstationen. Det er selvfølgelig i høj klasse, som der selvfølgelig skal være i en Tarantino film. Filmens bedste scene er for mig den klassiske tortur scene på politimanden. Med genial musik i baggrunden, og et tabt øre. Gør scenen i sær-klasse.

Simon

Elsker seriøst meget sådan nogle historier. Filmens skide handling, går på at de skal udføre det kup. Som håndlangere. Jeg havde regnet med at se en action-pact heist movie, men nej. Hele filmen foregår i et skjulested! Et skjulested der lugter, af blod og sved. Det er fantastisk! Tarantino's fantasi fejler intet, hvilket hans manuskript heller ikke gør. Det er klasse! Intense film med mænd som damer der hele tiden beskylder hindanen, skal man lede langt væk for at få. Slutningen var også bare ramt lige i øjet.

Gør dig selv en skide tjeneste:

Se Reservoir Dogs.

Nikolaj

"Reservoir Dogs" er god og underholdende film, og man er slet ikke i tvivl om, at den har været i Quentin Tarantinos hænder! Universet er tilpas "alternativt" til at det er klassisk Tarantino-film!

Det geniale ved filmen er, at den foregår før og efter et bankrøveri. Det giver publikum en tilpas mængde af forvirring, dog uden at man ikke har problemer med at følge med! Desværre er filmen i længere perioder langt nede i tempo og det trækker lidt ned. Dog er det et absolut godkendt produkt af Tarantino!

Katja

Jeg synes virkelig godt om den her film! Trods at den er fra '92 og derfor ret gammel er den virkelig konkurrencedygtig overfor de film som produceres i dag!

Rigtig godt skuespil - intense scener - fede dialoger!

Se den, se den ... SE DEN!

alexander

skuespil i top, scenerne i filmen er dybt intense og det er selve filmen også.. alt i alt et lille mesterværk :)

Wayne

Quentin Tarantino's første film - eller den første som han selv instruerer.

Der er masser af fine replikker, men den er også lidt stillestående - i forhold til hans senere film.

Frank

God film

Simon

Reservoir Dogs er intet mindre end genial. På sin egen karakteristiske måde formår Tarantino at skabe en anderledes og underholdende film. Jeg elsker hvordan filmens handling næsten kun forgår et enkelt sted, kun afbrudt af nogle spændende flashbacks. En vigtig faktor i Tarantinos film er hans valg af musik. Jeg tror ikke der findes nogen sang der passer bedre til scenen end "Stuck In The Middle With You".
Hvis ikke man har set Reservoir Dogs, så er man virkelig gået glip af noget stort, og så vil jeg kraftigt råde folk til at se den. Eller se den igen. Og igen...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.