Cookie- og Privatlivspolitik

Requiem for the American Dream

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
20.10.2016
| |
1 time 13 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Requiem for the American Dream
|

Dokumentarfilmen 'Requiem for the American Dream' er en biografi om filosoffen og historikeren Noam Chomsky.

Lingvistik-professoren er kendt for sine velformulerede og skarpe analyser af verdenssituationens mange afskygninger, og er ærlig om de faretruende tendenser i samfundet.

Filmen ser tilbage på Chomskys liv med aktivisme og politisk engagement. Fremtiden ser ikke lys ud. Få udvalgte magtfulde mennesker i USA er godt på vej til at skabe et samfund for de allerrigeste i en destruktiv finansiel ulighed. Middelklassen er døende, og tiden er til en svanesang for det fungerende demokrati.

Portrættet i 'Requiem for the American Dream' er bygget op om en serie af interviews, der spænder over fire år. Noam Chomsky er født i 1923 og bl.a. krediteret for at starte den kognitive revolution, der grundlagde det videnskabelige studie af sindet og dets processer.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (8 votes)
4
3

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Filmland P1

    "Men for dem, der er mindre velbevarede i en af de ledende intellektuelle skikkelser i USA gennem de seneste 50 år, er ’Requiem for the American Dream’ et velformuleret bud på en bekymrende samfundsudvikling." (Per Juul Carlsen)

  • Politiken

    "Michel Gondry lavede i 2013 dokumentaren 'Is The Man Who Is Tall Happy', der gjorde det, denne film drømmer om. Se den i stedet." (Kristoffer Hegnsvad)