Cookie- og Privatlivspolitik

Red Sparrow

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
01.03.2018
| |
2 timer 19 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Red Sparrow
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, Supreme, Babybio, Seniorbio
|

I spion-thrilleren 'Red Sparrow' følger man ballerinaen Dominika Egorova. Hun kommer imidlertid ud for en brutal ulykke, hvilket betyder, at hun bliver nødt til at indstille sin karriere som danserinde.

Det bliver starten på et helt nyt liv for den russiske kvinde. Hun siger nemlig nu ja til at blive del af en hemmelig efterretningstjeneste for økonomisk at kunne opretholde et liv for sin syge mor.

Således starter hun den hårde træning i at blive en såkaldt ’sparrow’ - en spion, der er mester udi manipulation og fysisk forførelse.

Dominika havner på den måde midt i den kolde krig mellem Rusland og USA, hvor en amerikansk CIA-agent kommer til at spille en afgørende rolle på en farlig mission. For hvem kan hun egentlig stole på?

'Red Sparrow' har Jennifer Lawrence i hovedrollen som den forførende spion, og hun genforenes med instruktøren Francis Lawrence, der også stod bag de sidste tre The Hunger Games-film. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (332 votes)
4.5
2.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en klichépræget film, der er utidig rå, og som oven i købet er præget af en utrolig løssluppen kasten om sig med Jennifer Lawrences krop." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Der ér enkelte gode actionscener i 'Red Sparrow'. Men der er langt imellem dem." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'Red Sparrow' er i det hele taget en ret spøjs oplevelse, for på den ene side går den lige til kanten af hvad man kan tillade sig med sex og voldsscener i en mainstreamfilm, og på den anden side virker den sært stivbenet og uforløst." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "[Jennifer Lawrence] medvirket i en virkelig kikset film." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det spændingsmæssige højdepunkt nås igen og igen og udvander derfor sig selv, så hele handlingen forekommer at være nærmest parodisk staffage." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... som udlært spion spiller [Dominika] et dobbeltspil, der aldrig synes at fordybe hendes karakter eller fortætte spændingen." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

En kvindelig agent - tjeck. Men det er der ikke så meget nyt i og det burde have været langt mere medrivende end det blev for mig. Jeg endte med at kede mig bravt.

S. Rico

Der er masser af kød (!) på denne historie til at det kunne have været en rigtig fed spionfilm: super dramatisk origin story, agentskole, spioner, muldvarpe, dobbeltagenter, flotte lokationer og hemmelige missioner i Budapest, Wien, London og Moskva - og en meget talentfuld agent i hovedrollen med et uventet es oppe i ærmet til sidst.

Jeg nåede desværre aldrig at blive overbevist af Jennifer Lawrence's Dominika. Hendes russiske accent lyder egentlig ok, men det sætter en kæp i hjulet på hendes performance og screen presence. Men hvad værre er: jeg tror ikke rigtig på hende som en dygtig agent. Alt for mange af hendes opgaver er skildret utroværdige. Jeg ved ikke, om de de russiske spurve lærte andet på Statsskole 4 end at forføre mænd. Men det havde da hjulpet lidt på troværdigheden, hvis der på skolen også havde været nogle kamptrænings montager eller lignende til at underbygge troen på hendes færdigheder.

Og hvad sker der lige med den mærkelige blanding af nutiden og koldkrigstiden? Filmen foregår i nutiden, men pludselig er der gammeldags 3½" disketter med, og filmen syder af 80'er koldkrigs stemning i stil med tv-serien The Americans.

De negative ting er dog ikke værre, end at man sagtens kan lade sig rive med af den underholdende spion thriller. Der er i hvert fald nogle ret fede action scener hen mod slutningen, hvor det bliver herligt blodigt og ubehageligt.

Jan Engel

Ganske god spænding hele vejen igennem selvom filmen godt kunne have været 20 minutter kortere.

Fin underholdning. Godt skuespil og mange udmærkede scener, også dem med sex.

Voldsscenerne kunne man jo godt undvære, men de skal åbenbart være en integreret del af en thriller film.

Emilie

Seriøst den værste film jeg nogensinde har set! Filmen omhandler stort set kun kvindeundertrykkende sex-scener, tortur og andre meget makabre scener. Langt og kedeligt plot. Jeg var tæt på at forlade salen.

anja

Hvis du virkelig elsker spionfilm så er du nødt til at se denne!

marianneuser/561804

Fed film vil klart anbefale den

Frankuser/312114

Endelig en film en god kvindelig hovedrolle i en såkaldt agent film, super manuskript og med en super skuespiller. Helt klart en must ser film. Jeg anbefaler den med 5,5 stjerner

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.