Cookie- og Privatlivspolitik

Red Dragon (2002)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
25.10.2002
| |
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Red Dragon
|
Red Dragon film plakat

Ex-FBI agenten Will Graham kvittede for år tilbage sit job efter en langvarig og dødsensfarlig anholdelse af Hannibal Lecter, hvor de involverede kun lige slap med livet i behold.

Efter en række grusomme mord, hvor FBI står total på bar bund, invilger Graham modstræbende i at assistere i efterforskningen. Men det går hurtigt op for ham, at den bedste måde at fange morderen – i folkemunde kaldet Tand Feen, på, vil være at trænge ind i hans syge sind og aflure hans næste træk. Men den person der kommer tættest på i umenneskelige og ubegribelige handlinger viser sig desværre at være Grahams mareridt og arvefjende, Dr. Lecter.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (26 votes)
4.1
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Shandrill

men ved gensyn af alle fire film, så synes jeg denne er bedre. Måske også bare fordi Jodie Foster irretere mig

Michael

Overførslen af drivkraften fra "The Silence of the Lambs" - forholdet mellem Jodie Fosters Clarice Starling og Anthony Hopkins ikoniske Hannibal Lecter - er fra mit perspektiv ikke særligt vellykket i "Red Dragon". FBI-agenten Will Graham - der denne gang står over for Lecter og spilles af Edward Norton - er den selv samme mand, der fangede kannibalen i sin tid. Det skete efter mange års samarbejde, hvor Lecter ledte Graham på vildspor i jagten på den morder, der hele tiden havde stået ved hans side. Trods dette tætte forhold, så lykkes det ikke filmen at komme i nærheden af det, der oprindeligt gav Hopkins hans egentlige gennembrud. Graham reagerer nærmere på Lecter, som om han var en mindre irritation end en psykisk torturudøver. Det bliver aldrig meget dybere og nervepirrende end replikken "You caught me because we're very much alike", der kommer frem kort tid efter de første 30 minutter. Graham virker hverken overbevist eller interesseret i, hvad det betyder, og pga. manglende indre konflikter bliver jeg heller ikke overbevist. Graham har ikke en problematisk psyke ligesom Lecter, han er en almindelig, kompetent og kedelig strømer. Den lille lighed, der måske er der, er rimelig ligegyldig. Filmens hovedpersonen mangler en drivkraft, og som tilskuer, endte jeg med at sidde med en manglende motivation for engagement.

Hvad der redder filmen er, at der trods alt er et element, der faktisk bliver håndteret bedre i "Red Dragon" end i "The Silence of the Lambs". Her hentyder jeg til den centrale morder - "Tandfeen" - der er skrevet og spillet perfekt af hhv. Ted Tally og Ralph Fiennes. Hvor Buffalo Bill fra "Silence" for mig ærligt talt bare fremstod som en sindssyg særling uden en egentlig identitet, som jeg kunne forholde mig til, så er Tandfeen en mand "with a freak on his back", et ufrivilligt offer for djævlen. Fiennes er som et lille barn i en stor muskuløs krop, ekstremt sårbar og farlig på samme tid. Man kan ikke lade være med at føle sympati for denne mand, der har dræbt to familier. Hans samspil med Emily Watsons blinde Reba, der bogstaveligt talt ikke kan se, hvad hun roder sig ud i, er også virkeligt rørende. Det er to udsatte personer, hvor hun er mere selvsikker end ham, hvilket på dynamisk vis både giver dem noget tilfælles og en forskel.

"Red Dragon" bliver ret så imponerende reddet fra at være en rimelig ligegyldig affære, for hvor Will Graham er en rimelig sølle hovedperson, så er hans efterforskning, der fører os til Tandfeen, voldsomt interessant. Hvis man derimod leder efter endnu et mønstereksempel på, hvad der gjorde Hopkins Hannibal the Cannibal til en legende, så vil jeg anbefale, at man opgiver eftersøgningen og går tilbage, hvor det hele begyndte i "The Silence of the Lambs".

Frank

God film

Lars Michael

fed film..

S. Rico

Det er både en prequel og samtidig en genindspilning af Manhunter. I forhold til Manhunter er der i den Røde Drage sat mere fokus på Hopkins' Lecter - og det er selvfølgelig pga. den enorme succes han havde med Silence of the lambs.
Et klogt valg, for det gør historien endnu mere fængslende. Alene filmens indledning er det hele værd. Der bliver serveret gode sager...

Wayne

Den røde drage er en fed thriller, som næsten lever op til Onskabens Øjne. Høj anbefaling, herfra.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.