Cookie- og Privatlivspolitik

Reaching for the Moon

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
17.10.2013
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Flores Raras
|

'Reaching for the Moon' foregår i 1950erne, hvor den amerikanske digter Elizabeth Bishop rejser til Brasilien for at komme fri af en skriveblokade. Her møder hun arkitekten og levekvinden Lota de Macedo Soares, der fører et selvstændigt og frisindet liv i kontrast til tidens idealer.

Den usikre og tilbageholdne Elizabeth betages af Lotas impulsive væsen. Snart vokser kærligheden mellem dem, og Elizabeths digtning blomstrer. Men kan Elizabeth holde sine indre dæmoner i skak, og kan de to kvinder holde liv i kærligheden, når den møder modstand?

Dramaet 'Reaching for the Moon' er baseret på Carmen Olivieras biografi 'Rare & Commonplace Flowers', der fortæller om den Pulitzer-prisvindende poet, Elizabeth Bishops, stormfulde kærlighedsliv.

I rollen som Bishop ses Miranda Otto, der er bedst kendt som Eowyn i Ringenes Herre-filmene, The Two Towers (2002) og The Return of the King (2003). 

'Reaching for the Moon' er instrueret af Bruno Barreto, der har lavet flere film i Hollywood, bl.a. View from the Top (2003) med Gwyneth Palthrow, og var i en længere periode gift med Steven Spielbergs ekskone Amy Irving.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
4.6
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Bruno Barreto fortæller i smukke billeder, men historien mangler dramatisk fremdrift." (Louise Kidde Sauntved)

 • Jyllands-Posten

  "Det er synd og skam for den dygtige digter, at hun skal trækkes med et så reduceret eftermæle." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "I det hele taget er det bløde punkt i en ellers velfortalt historie, at rutinerede Barreto er lige pæn og poleret nok [...]." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Reaching for the Moon' er interessant, både som lesbisk kærlighedsfilm og som litterær biografi. Den er dog også for pæn til for alvor at rykke." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marta

Filmen starter med disse ord fra en af Elizabeth Bishops mest berømte digt. Og den slutter også med dem. Vi får en rørende historie om to talentfulde kvider og deres 15 år sammen, historien om kærlighed med præg af depression og alkoholisme. Miranda Otto og Gloria Pires spiller fantastisk, de får os til at grine og græde.
Jeg fik i hvert fald lyst til at fordybe mig i Bishops digte. Og ja, til at drikke lidt whisky...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.