Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

RBG

Tilladt for alle
I en alder af 84 år er den amerikanske højesteretsdommer Ruth Bader Ginsburg blevet et uventet populærkulturelt ikon. Hun har opbygget en imponerende juridisk arv og særligt blevet kendt for sit pionerarbejde i kampen mod kønsdiskrimination, og i de senere år har hun gjort sig bemærket som minoriteternes vagthund, når vigtige menneskerettighedssager har skullet afgøres i højesteret.

Se mere på medierådet.dk
14.02.2019
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
RBG
|
Billetter

Dokumentaren 'RBG' handler om den amerikanske højesteretsdommer Ruth Bader Ginsburg, som har oparbejdet en imponerende juridisk arv samtidig med, at hun er blevet et uventet popkulturelt ikon i en alder af 84 år.

Højesteretsdommeren er særligt blevet kendt for sit pionerarbejde i kampen mod kønsdiskrimination og har i de seneste år gjort sig bemærket som humanismens vagthund, når vigtige menneskerettighedssager har skullet afgøres i højesteret.

Men uden en endelig Ginsburg-biografi har historien om den lille, rolige krigers vej til USA’s højesteret været stort set ukendt, selv for nogle af hendes største fans – indtil nu. 

'RBG' er en øjenåbnende og rørende dokumentar, der udforsker Ginsburgs ekstraordinære liv, karriere og enorme betydning for kvinders ligestilling i dag.

Ruth Bader Ginsburgs historie kan i år også ses i spillefilmen On the Basis of Sex med Felicity Jones i hovedrollen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2 votes)
6
4.5

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Der gives tid (og så alligevel slet ikke nok, hovedpersonens virke taget i betragtning) til at fortælle et stykke amerikansk historie personificeret ved Ginsburg. Det er ikke bare rørende, det er også vældigt inspirerende." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "'RBG' er en film, jeg har lyst til at anbefale alle unge mennesker at se." (Kim Skotte)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.