Cookie- og Privatlivspolitik

RBG

Tilladt for alle
I en alder af 84 år er den amerikanske højesteretsdommer Ruth Bader Ginsburg blevet et uventet populærkulturelt ikon. Hun har opbygget en imponerende juridisk arv og særligt blevet kendt for sit pionerarbejde i kampen mod kønsdiskrimination, og i de senere år har hun gjort sig bemærket som minoriteternes vagthund, når vigtige menneskerettighedssager har skullet afgøres i højesteret.

Se mere på medierådet.dk
14.02.2019
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
RBG
|
Billetter

Dokumentaren 'RBG' handler om den amerikanske højesteretsdommer Ruth Bader Ginsburg, som har oparbejdet en imponerende juridisk arv samtidig med, at hun er blevet et uventet popkulturelt ikon i en alder af 84 år.

Højesteretsdommeren er særligt blevet kendt for sit pionerarbejde i kampen mod kønsdiskrimination og har i de seneste år gjort sig bemærket som humanismens vagthund, når vigtige menneskerettighedssager har skullet afgøres i højesteret.

Men uden en endelig Ginsburg-biografi har historien om den lille, rolige krigers vej til USA’s højesteret været stort set ukendt, selv for nogle af hendes største fans – indtil nu. 

'RBG' er en øjenåbnende og rørende dokumentar, der udforsker Ginsburgs ekstraordinære liv, karriere og enorme betydning for kvinders ligestilling i dag.

Ruth Bader Ginsburgs historie kan i år også ses i spillefilmen On the Basis of Sex med Felicity Jones i hovedrollen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
4.7
4.5

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Der gives tid (og så alligevel slet ikke nok, hovedpersonens virke taget i betragtning) til at fortælle et stykke amerikansk historie personificeret ved Ginsburg. Det er ikke bare rørende, det er også vældigt inspirerende." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "'RBG' er en film, jeg har lyst til at anbefale alle unge mennesker at se." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Det er på sin vis en ret ordinær dokumentarfilm. Traditionel opbygget med en kronologisk gennemgang af Ruth Ginsburgs liv fra barn til gammel, og med en typisk blanding af interviews og arkivmateriale. Indholdet er til gengæld vældig interessant og giver et godt indblik i denne vigtige amerikanske kvindeforkæmper for lige rettigheder. 6 stjerner til kvinden Ruth Ginsburg, men filmen er for ordinær til mere end 3 store stjerner.

Mogens

En dejlig, dejlig dokumentar om en stor kvinde i en lille krop, som har betydet så meget for ligestilling i USA.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.