Cookie- og Privatlivspolitik

Raya og den sidste drage

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
11.03.2021
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Raya and the Last Dragon
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning Dansk Tale
|
Raya og den sidste drage plakat

Familiefilmen 'Raya og den sidste drage' følger den ensomme kriger Raya fra fantasy-riget Kumandra.

Raya slår sig sammen med en gruppe udskud i sin søgen efter at finde den sidste drage og bringe lys og harmoni tilbage til deres verden. 

Fantasy-eventyret kommer til at have et tema som håb, hvilket er inspireret af de smukke og forskelligartede kulturer i Sydøstasien.

Filmens instruktører har tidligere arbejdet på animationsfilm som Frost, Zootropolis og Big Hero 6.

I den amerikanske stemme bag dragen Sisu ses Awkwafina, der i tiden ses i mange andre store titler som Crazy Rich Asians, Jumanji: The Next Level og Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (26 votes)
4.6
0

Stemmer

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Mine forventninger var ikke høje efter de ret lunkne anmeldelser. Så jeg var egentlig positivt overrasket i starten af filmen. Dvs. lige indtil Raya mødte den der drage. Nøøj, hvor har den en irriterende stemme og personlighed. Jeg kan ikke mindes en mere træls side-kick nogensinde i samtlige af Disney's animationsfilm.

Da jeg endelig var ved at vænne mig til dragen, så gik filmens tredje akt igang. Og så faldt hele filmen sammen under sin egen vægt. Det var så banalt, forudsigeligt, dumt og ufarligt, at jeg ikke kunne tro mine egne øjne. Det må I simpelt hen kunne gøre bedre. Den klart ringeste Disney animationsfilm i de seneste 10 år.

2½ stjerner.

Wayne

Disney kan det der med at bygge en verden op - smukke billeder, flot komposition.

Grundsubstansen i historien er også godkendt - og drager der minder om de mangefarvede enhjørninger piger elsker, er der et marked for - klart.

Det er også forfriskende at både helt og skurk er piger.

Der hvor det halter er de “sjove” bifigurer - som er mere overfladiske end pingvinerne fra Madagaskar filmene.

Alt i alt jævnt Disney niveau og det er stadig højt - med et til dels uforløst potentiale. Men ungerne vil med garanti elske det.

7/10

Reff

Raya og den sidste drage er nok en af de flottest animerede film til dato, med hver scene mere unik og smukt farvebalanceret end jeg selv nogensinde har set. Den er hver at se alene for de smukke scener der opstår.
Men selvfølgelig skal der mere til end bare smukke scener.

Den starter meget godt ud, meget meget godt - et univers med en smeltedigel af asiatisk kultur, intet frydder mig mere end Disneys dyk ned i diverse unikke kulture i verden. Og de gør det så god!
Historie vis kunne jeg dog, personligt, godt have været foruden helt så mange sidekarakterer hvis info ikke har betydning for plttet. Pointen i Raya er smuk og burde helt klart opleves, men udførelsen bliver lidt påtvunget. Jeg så også hellere en dybere forbindelse blive skabt mellem vores awesome heltinde Raya og hendes awesome rival Namaari end man egentlig fik.. Men hey, filmen overraskede mig 100%, og jeg tror også at den kan gøre det samme for dig!

FilmFilmFilm365user/731545

En af Disneys smukkeste animerede film til dato! Læs den fulde anmeldelse på Instagram her: http://instagram.com/filmfilmfilm365

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.