Cookie- og Privatlivspolitik

Raging Bull (1980)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| |
2 timer 9 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Raging Bull
|
Versioner: se alle
m. intro og releasefest, Originalversion, Særvisning, Særvisning, Særvisning, Særvisning
|
Martin Scorsese fylder ’Raging Bull’ med skræmmende og bevægende scener i sin dristige udforskning af det indre sjæleliv hos en voldelig, kvindehadende mand. I rollen som bokseren Jake la Mottas er Robert De Niro lige dele overbevisende som den brutale slagmaskine i de første kampe som ved det kvabsede ringvrag ved afslutningen af boksekarrieren, hvor han endelig kan kaste sig over sine elskede pastramisandwicher. De Niros mesterlige skuespil bliver forstærket af den voldsomme fysiske forandring, han undergår. Han tog 30 kilo på til den Oscar-belønnede rolle, som var et stort personlig projekt for ham. Debutanten Cathy Moriarty er ikke mindre fremragende i rollen som hans hustru.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (35 votes)
5.1
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

'Raging Bull' er nu 35 år gammel. Men den er stadigvæk et mesterværk på alle positioner! De Niro reddede Scorsese's liv, efter hvad der var sket med ham. Scorsese kunne oprindeligt ikke lide sports film, men De Niro overtalte ham til at gå igang med Jake LaMotta's liv 41-62. Og resultat blev mesterligt! De Niro, Joe Pesci og Cathy Moriarty spiller fantastisk. De lever sig ind i det. Især De Niro. Han levede sig virkelig ind i rollen. Man kan mærke hans jalousi. Hans vrede. Hans stædighed. Og ikke mindst hans paranoid. Han mistænker konstant sin bror og andre folk for at have en affære med Vickie. Den måde han bare ødelægger sit forhold til dem som elsker ham. I en af de sidste scener ser vi hvor ligeglad Joey er med Jake. Scorsese gør det virkelig også godt. Efter han havde sagt at han aldrig nogensinde ville lave en film mere. Det er flot. Filmen er også sindsygt godt klippet. Man ser virkelig nogle fede klip i scenerne når Jake bokser. Den klipning i bokse film havde man aldrig rigtig set før. Filmen er bare et mesterværk på alle positioner. Fantastisk film.

Nikolaj

Robert De Niro gør det absolut fantastisk som den dyriske La Motta. En præsation der absolut gør filmen værdig at opleve!

Udover det fremragende skuespil er filmen proppet med lækre filmiske virkemidler. Dette ses især i kameravinklerne under de intense og blodige boksekampe. Man føler virkelig hvert enkelt slag der bliver givet. Det er ikke til at nævne alle virkemidlerne... Det er noget man bør se selv!

Historien er dog lidt for langsom og tynd til min smag, hvilket gør at jeg trækker et par stjerner ned.

mads

Robert de niros præstation i "raging bull" er fantastisk, jake la motta bliver nærmest portrætteret som et dyr, hvilket han vel egentlig nok er.

udover dette formår scorsese som filmens instruktør at gøre brug af alle de tekniske muligheder der var til rådighed under filmens produktion, dette gør at der ikke er et sekund af filmen der falder igennem og bliver unødvendigt.

idet filmen er sort/hvid selvom den er fra 1980 kan ses som et slags homage til martin scorseses forkærlighed til klassiske film.

personligt føler jeg at"raging bull" er en film der bliver bedre for hver gang man ser den, en ægte amerikansk klassiker.

Frank

God film

Lars Michael

at se Martin Scorsese og Robert De Niro lave til sammen en god film.
Hold da op hvor er den god, se den hvis du elsker dem eller bare lave være fordi filmen er bare det værd.

S. Rico

Jo der spilles godt. Men historien keder mig. Så selv om jeg er fan af både De Niro og Scorsese, så kan den ikke få mere end 3 stjerner.

Wayne

præstationer, nogensinde.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.