/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Quo vadis, Aida?

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indset til Medierådet for Børn og Unge og får derfor en automatisk 15-års censur.

Se mere på medierådet.dk
02.09.2021
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Quo vadis, Aida?
|
Versioner: se alle
2D, Intro v/Carsten Jensen
|

Filmen 'Quo vadis, Aida?' udspiller sig i Bosnien i 1995, hvor man følger tolken Aida, der arbejder for FN i byen Srebrenica.

Da den serbiske hær imidlertid overtager byen, befinder Aida sig nu i den svære situation at skulle oversætte for begge sider under de intense forhandlinger mellem den serbiske hærchef og FN.

Aida får her afgørende informationer fra begge lejre. En viden, der kan betyde enten liv eller død for de tusinde, som har søgt tilflugt i FN-lejren.

Udover at skulle håndtere den ansvarstunge information, forsøger Aida også at hjælpe sin egen familie, mens hun samtidig må forholde sig til de øvrige mennesker i lejren.

'Quo vadis, Aida?' behandler ikke kun de tragiske og virkelige hændelser i 1995’s Srebrenica, men portrætterer bl.a. også, hvordan mennesker agerer under umenneskeligt pres i en umulig situation.

Filmskaberen bag 'Quo vadis, Aida?', Jasmila Žbanić, har tidligere stået bag På vejFilmen var Bosnien-Hercegovinas Oscar-bidrag i kategorien Bedste internationale spillefilm, hvor den var oppe imod bl.a. Druk og Tunesiens The Man Who Sold His Skin.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (119 votes)
5.6
5.2

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er på alle mulige måder en vigtig film, både fordi den minder os om, hvor modbydelige mennesker kan være overfor hinanden, og fordi den minder os om, hvad mennesker kan overkomme." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "'Quo Vadis, Aida?' er en fremragende kvindelig treenighed af gode instruktørvalg, intenst skuespil og suveræn kameraføring. [...] Det er vitterlig en film, man aldrig glemmer." (Michael Solgaard)

 • Filmland P1

  "Det er alt andet en sjovt, men hold kæft, hvor føles det vigtigt. Og hvor føles det utrolig tomt bagefter at åbne for en amerikansk streamingtjeneste, hvor trangen til at gøre en forskel, at fortælle ubehagelige og ubekvemme historier, er så godt som ikke-eksisterende." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Den er barsk og emmer af afmagt og desperation. Men der lige så fremragende, som den er vigtig." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... Jasna Djuricic er så fænomenal, skrøbelig og stærk, desperat og rolig, dirrende, kæmpende og utrættelig som Aida ..." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "Det bosniske Oscar-nominerede drama 'Quo vadis, Aida?' er en hårrejsende og hjerteskærende skildring af håb, frygt, desperation og politisk kollaps ..." (Freja Dam)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Soren

Fremragende sat op!

Anders

Rystende, chokerende, vigtig, forfærdelig, nødvendig, lærerig… og meget meget mere. Tårer og klump i maven. Tænk at det skete - og fortsat sker.

S. Rico

Det er jo næsten ikke til at fatte al det vanvid der skete lige for næsen af os for kun 25 år siden i det gamle Jugoslavien. Filmen zoomer ind på en FN sikkerhedszone i Bosnien/Herzegovina, hvor indbyggerne fra byen Srebrenica flygter til, da de bliver angrebet af den serbiske hær. Problemet er bare, at de serbiske soldater med general Mladic i spidsen på ingen måde har tænkt sig at overholde de internationale FN spilleregler.

Visum

Super fed film!

Elvir

En stærk bevægende drama om krigens rædsler i Bosnien-Hercegovina, forankret i folkemordet i Srebrenica og det internationale samfunds svigt. En af filmens vigtigste budskaber er forsoning, som desværre stadigvæk er utopi, da aggressoreren hverken anerkender eller angrer de uhyggeligheder, den har begået, mens det internationale samfund fortsat ser passivt til og tillader, at Bosnien-Hercegovinas borgere stadigvæk lever fanget i fortiden og nationalisternes tyranni, og med frygt for, at en ny krig lurer lige rundt om hjørnet. Man fristes til at sige, at vi intet har lært af krigen i Bosnien-Hercegovina.

Amira

Alle burde se den!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.