Pride

Censur 7
18. Jun 2015
119 min
Camera Film
Pride
Billede
(© Camera Film)
Billede
(© Camera Film)
6.0 / 6
Brugere (1)
4.0 / 6
Medier (6)
Bedøm selv filmen:

Filmen ’Pride’ fortæller den sande historie om to umage grupper, der finder sammen i Wales under den britiske minearbejder-strejke i 1984.

En gruppe homoseksuelle aktivister fra London kan relatere til minearbejdernes kamp, så de beslutter sig for at samle penge ind til deres sag og de familier, der er påvirket af strejken.

Aktivisterne opretter støtte-organisationen LGSM (Lesbians and Gays Support the Miners), men minearbejdernes talsmænd er modvillige overfor donationerne af frygt for negativ omtale. London-aktivisterne beslutter sig derfor for at besøge den lille mineby og donere pengene personligt - fra en minoritet til en anden.

Emnet er seriøst, men instruktøren Matthew Warchus har valgt en let og humoristisk tone, der leder tankerne hen på film som The Full Monty fra 1997. 'Pride' handler om fordomme, respekt og venskab, men først og fremmest om solidaritet.

Rollelisten byder på velkendte ansigter som Bill Nighy, Imelda Staunton, Dominic WestPaddy Considine og Andrew Scott i selskab med nye talenter. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

6,0

1 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: