Portræt af en kvinde i flammer

Censur 15
06. Feb 2020
119 min
Camera Film
Portrait de la jeune fille en feu
Billede
(© Camera Film)
Billede
(© Camera Film)
5.7 / 6
Brugere (3)
5.0 / 6
Medier (4)
Bedøm selv filmen:

Periodedramaet 'Portræt af en kvinde i flammer' fortæller om det passionerede møde mellem to kvinder i 1770ernes Frankrig.

Den unge portrætmaler Marianne sejles til en afsidesliggende klippeø for at udføre en mystisk opgave. Hun skal male et portræt af den smukke Heloise - uden at hun opdager det!

Flere portrætmalere har før måtte give op, da Heloise ikke ønsker at blive "fanget" på det maleri, der skal sendes til hendes kommende husbond i et arrangeret ægteskab.

Marianne kommer langsomt ind på livet af den hemmelighedsfulde kvinde, og snart er en unik relation ved at tage form. Et tæt venskab, et kunstner-muse-forbindelse og sidst men ikke mindst et erotisk kærlighedsforhold. 

Det Cannes-vindende drama 'Portræt af en kvinde i flammer' er instruktøren Céline Sciammas hovedværk med kun flotte anmeldelser i kølvandet.

Den forbudte romance, den dragende mystik og fokuset på kunst kan med fordel sammenlignes med Jane Campions The Piano, Alfred Hitchcocks Vertigo og den nye succes Call Me by Your Name. (Copyright: kino.dk)

Se traileren her

Brugernes anmeldelser

5,7

3 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: