Papillon

Censur 15
23. Aug 2018
133 min
UIP
Papillon
Billede
(© UIP)
Billede
(© UIP)
4.3 / 6
Brugere (4)
3.5 / 6
Medier (4)
Bedøm selv filmen:

Det biografiske drama 'Papillon' er instrueret af danske Michael Noer og er en genindspilning af filmen med samme titel fra 1973.

Fortællingen følger den handlekraftige, unge svindler Henri 'Papillon' Charrière, der ender i en berygtet fangelejr i Fransk Guyana efter at være dømt til livsvarigt fængsel for et mord, han ikke har begået.

Besat af at slippe væk og genvinde sin frihed indleder han et samarbejde med den intellektuelle outsider Louis Dega, og deres forhold bliver essentielt for begges overlevelse på stedet.

Filmen er baseret på bogen af samme navn fra 1969, som er Charrières virkelige beretning fra fangekolonien kendt som Djævleøen. Han formåede som en af de få fanger at flygte fra stedet i 1945.

Den danske instruktør debuterede i 2010 med fængselsfilmen R, som bl.a. var med til at skaffe ham stillingen på denne filmatisering. Michael Noer har sidenhen stået bag Nordvest, der indbragte Roland Møller en Bodil for bedste mandlige birolle, og selvsamme Møller har ligeledes en birolle i 'Papillon' som medfangen Celier.

'Papillon' er en historie om kampen for frihed og overlevelse under de mest barske vilkår, samt to vidt forskellige mænds stærke bånd under brutale betingelser. (kino.dk)

Se traileren her

Brugernes anmeldelser

4,3

4 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: