Vind biografbilletter hver uge

Pulp Fiction (1994)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
25.07.2019
| |
2 timer 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Pulp Fiction
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|
Billetter

I filmen 'Pulp Fiction' bliver historierne om lejemorderne Jules og Vincent flettet sammen med dem om en gangsters kone og en bokser.

'Pulp Fiction' modtog Guldpalmen i Cannes og en Oscar for manuskriptet (af Quentin Tarantino og Roger Avary).

Quentin Tarantino orkestrerer ucensureret som filmisk voldskomponist, og filmen placerede ham som Hollywoods nye vidunderdreng. Men hvor volden spiller en hovedrolle, distanceres alvoren samtidig af en livgivende humor.

Replikudvekslingerne mellem de filosofiske gangstere er ubetalelige i deres absurditet, og filmens energi er overvældende.

Blandt Travolta, Jackson, Willis og Thurmans stjerne-præstationer hæver Harvey Keitel sig fornemt og autoritativt i rollen som den yderst professionelle 'clean-up man', der bliver hidkaldt efter det uheldige bil-splattermord.

Filmen får nu dansk repremiere kort før udgivelsen af Tarantinos niende film Once Upon a Time... in Hollywood.

Skal du se Pulp Fiction (1994)?
(24 stemmer)

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Aka. Hahahahauser/1441572

Genistreg, intet mindre. Vellykket film på alle planer

joan

Denne film har aldrig sagt mig noget, - synes virkelig den er plat og kørt op til noget den ikke er..

Simon

...

Simon

Den her film er fuldstændig fantastisk. Sindsyge citater, mindeværdige scener, og kolde karakterer. Da jeg havde set "Pulp Fiction" færdig, tænkte jeg, at enten havde Tarantino været på afsindig meget Heroin, under hele indspilningen, eller så havde han bare været inspireret af dagligdagens tilfældigheder. F.eks. en bokser bliver rodet ind i noget med en lejemorder, som (stort set) ikke har en skid at gøre med hinanden, og at to "røvere" bliver rodet ind i noget med en anden lejemorder, som heller ikke har en skid at gøre med hinanden. Det svare til at jeg bliver rodet ind i noget med Lars Løkke, men jeg kender ham overhoved ikke personligt. Det er godt. Og så er der spækket op med fantastiske skuespiller præstationer. Altså, Samuel L. Jackson, John Travolta, Uma Thurman, Bruce Willis, Harvey Keitel, Tim Roth, Ving Rhames, Amanda Plummer, og Eric Stoltz. Hvis du så "Resevoir Dogs" og blev skuffet, så se den. Hvis du ikke har set den, så er det for dårligt. Men hvis du ikke kan lide den, så er det fordi, du ikke forstod den. Så se den igen.

Nikolaj

Skuespiller præstationer i verdensklasse, men handlingen er for mig blevet for kedelig.

S. Rico

Jeg så den lige igen sidste uge for 5. gang. Og det er stadig en 6 stjerners oplevelse i mine øjne.

Nikolaj

Jeg har set den 3 gange. Så den de to første gange for flere år siden, og så igen her for ikke så lang tid siden. Som jeg også skrev til Simon, så husket jeg den også som god, måske ikke ligefrem en 6 stjerners oplevelse, som du beskriver den. Men en god oplevelse. Men da jeg så genså den, følte jeg, at jeg kendte den for godt. Så det endte faktisk med, at jeg synes, at flere af scenerne blev en anelse langtrukkende. Der er film, som man kan se igen og igen. Og film som man bare skal se et par gange. Og for mig tror jeg, at jeg har set den nok gange. Skal nok se den igen, men der kommer nok til at gå et stykke tid.

Simon

den er bedre første gang.

Simon

den måde er vi ikke ens. Så filmen to gange på to dage XD

Nikolaj

Jeg husket den også som god, men efter at have set den for et par dage siden, synes jeg ikke helt den holdt især, når man kendte historien i forvejen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter