Cookie- og Privatlivspolitik

Pulp Fiction (1994)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Pulp Fiction
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

I filmen 'Pulp Fiction' bliver historierne om lejemorderne Jules og Vincent flettet sammen med dem om en gangsters kone og en bokser.

'Pulp Fiction' modtog Guldpalmen i Cannes og en Oscar for manuskriptet (af Quentin Tarantino og Roger Avary).

Quentin Tarantino orkestrerer ucensureret som filmisk voldskomponist, og filmen placerede ham som Hollywoods nye vidunderdreng. Men hvor volden spiller en hovedrolle, distanceres alvoren samtidig af en livgivende humor.

Replikudvekslingerne mellem de filosofiske gangstere er ubetalelige i deres absurditet, og filmens energi er overvældende.

Blandt Travolta, Jackson, Willis og Thurmans stjerne-præstationer hæver Harvey Keitel sig fornemt og autoritativt i rollen som den yderst professionelle 'clean-up man', der bliver hidkaldt efter det uheldige bil-splattermord.

Filmen får nu dansk repremiere kort før udgivelsen af Tarantinos niende film Once Upon a Time... in Hollywood.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (263 votes)
5.3
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Den bedste film af Quentin Tarantino. Og så elsker jeg den mørke og rå humor den indeholder.

Valentin

:-)

nikolajuser/940570

Jeg er ikke en af de film elskere som er tynget af fortiden og dens "lorte" film. Jeg elsker at se film, så længe de er gode, men Pulp Fiction er dog ikke en af de film. Filmen giver ingen mening og har ingen spænding overhovedet. så filmen for første gang igår sammen med en kammerat som elsker filmen, måtte skuffe ham gevaldigt.
Skuffet...

Max

Da Pulp Fiction kom frem i 1994 var jeg ret imponeret over filmen, som på mange måder var banebrydende. Jeg synes dog ikke at filmen holder helt 100%, når man har set den et par gange - og jeg var i tvivl, om jeg skulle give den 4 eller 5 stjerner, så det blev til 5 små stjerner :-)

Helt generelt synes jeg, at filmen er blevet en anelse overhypet, også mere end jeg synes filmen fortjener. Der er nogle lidt lange passager i filmen, som kan virke en anelse trættende.

Da filmen kom frem i 1994 var jeg egentlig glad for, at man havde "gravet" John Travolta frem af gemmerne igen. Denne glæde er lidt svundet siden da. Dels fordi jeg har indset, at John Travolta - objektivt betragtet - bare ikke er en særlig god skuespiller (feel free to disagree) og derudover fordi han siden sin "revival" i 1994 stort set kun har medvirket i elendige mainstreamfilm. Nogle af hans skuespilpræstationer siden han for alvor kom frem igen i midten af 90erne har været intet mindre end pinlige.

Aka. Hahahahauser/1441572

Genistreg, intet mindre. Vellykket film på alle planer

joan

Denne film har aldrig sagt mig noget, - synes virkelig den er plat og kørt op til noget den ikke er..

Simon

...

Simon

Den her film er fuldstændig fantastisk. Sindsyge citater, mindeværdige scener, og kolde karakterer. Da jeg havde set "Pulp Fiction" færdig, tænkte jeg, at enten havde Tarantino været på afsindig meget Heroin, under hele indspilningen, eller så havde han bare været inspireret af dagligdagens tilfældigheder. F.eks. en bokser bliver rodet ind i noget med en lejemorder, som (stort set) ikke har en skid at gøre med hinanden, og at to "røvere" bliver rodet ind i noget med en anden lejemorder, som heller ikke har en skid at gøre med hinanden. Det svare til at jeg bliver rodet ind i noget med Lars Løkke, men jeg kender ham overhoved ikke personligt. Det er godt. Og så er der spækket op med fantastiske skuespiller præstationer. Altså, Samuel L. Jackson, John Travolta, Uma Thurman, Bruce Willis, Harvey Keitel, Tim Roth, Ving Rhames, Amanda Plummer, og Eric Stoltz. Hvis du så "Resevoir Dogs" og blev skuffet, så se den. Hvis du ikke har set den, så er det for dårligt. Men hvis du ikke kan lide den, så er det fordi, du ikke forstod den. Så se den igen.

Nikolaj

Skuespiller præstationer i verdensklasse, men handlingen er for mig blevet for kedelig.

S. Rico

Jeg så den lige igen sidste uge for 5. gang. Og det er stadig en 6 stjerners oplevelse i mine øjne.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.