Cookie- og Privatlivspolitik

Psycho (1960)

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Psycho
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, 2D inkl. Blu-ray (u/danske undertekster)
|

At 'Psycho' skulle blive Hitchcocks mest berømte og mest indbringende film nogensinde lå ikke i kortene, da instruktøren hyrede produktionsholdet fra sin tv-serie 'Alfred Hitchcock Presents' til at lave en hurtig, billig gyser.

Resten er dog historie: Hverken øde beliggende moteller, høflige receptionister, brusebade, køreture, gamle mødre eller akavede måltider i baglokaler med udstoppede fugle har siden været det samme. Der er dømt subtil uhygge på højt plan, når den flinke Norman Bates (Anthony Perkins) tager imod på sit motel.

Filmen er fuld af enestående sekvenser, Bernard Herrmanns musik går lige i knoglerne, og John L. Russells sort/hvide fotografering er mageløs.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (91 votes)
5.3
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Oliver Andreasen

Det her er helt klart en af Hitchcock's bedste film. Den var lidt anderledes end hvad han plejet at lave. Den var pisse spændende og Bernard Herrman's score var fucking awesome!

Det eneste som jeg bare ikke kan lide, er de sidste 10 minutter af filmen. Jeg synes bare at det fuldstændig dræber mysteriet som filmen ellers bragte op. Men udover det, så er det alligevel en af de bedste gysere der er blevet lavet!

Laflower1

Definitionen på topklasse, fra en tid, hvor virkemidlerne var helt anderledes end nutidens gysere.. Klassisk kultfilm som virkelig banede vejen for genren i flere år..

Simon

Jeg vidste en hel masse om denne film, da jeg satte den i afspilleren. Jeg ville ønske at jeg aldrig havde haft læst om den på alverdens sider. Jeg forstår nu godt Hitchcock, da ingen måtte vide noget som helst om filmen - heller ikke hvis Eisenhower spurgte. Filmen er opbygning var ikke det store, men så simpel, at selv en baby ville kunne følge med. Den var uhyggelig, men ikke sådan at man tisser i bukserne af forskrækkelse. Og jeg havde heller ikke regnet med gyserfilm, men mere end med klasse. Og jeg fik begge dele.
Jeg synes faktisk ikke at brusebads scenen er den bedste, eller den mest spændene, men jeg synes faktisk mere at scenen med forklaringen er fantastisk. Der var ingen der havde set den komme. Det er jo syret. Norman Bates er klart en af de allerbedste karakterer nogensinde. Jeg kan godt lide den attitude han har. Skindet bedrager - og det gør hans attitude også.
Til at starte med er man meget fokuseret, men jo længere man kommer ind i filmen, bliver man revet med, og bare nyder den. Slutningen er kåret til den bedste slutningen nogensinde af mig. Ho-ly Shit.

Nikolaj

Og kan kun være enig det du skriver. Psycho er også min favorit Hitchcock film, og jeg mener, at det er en af de mest geniale film, der nogensinde er lavet.

Simon

Men Psycho er umenneskelig genial.

Nikolaj

Men du har stadig helt ret i at opbygningen af historien, og især slutningen er i sær klasse.

Simon

Og det var min skyld. Jeg havde læst alt for meget om filmen, og jeg vidste selvfølelig at brusebad scenen ville komme. Og at Craine's død skulle komme.

Simon

Og det var min skyld. Jeg havde læst alt for meget om filmen, og jeg vidste selvfølelig at brusebad scenen ville komme. Og at Craine's død skulle komme.

Nikolaj

Jeg synes det er den bedste film jeg nogen sinde har set, en har så meget uhygge i sig, at man sidder og bider negle.

Jo, jeg har set nye meget mere flottere formentlig også mere spændende, men man skal lige huske på den er 54 år gammel, jeg er sikker på hvis jeg så den dengang ville jeg blive virkelig skræmt.

Gode skuespiller, og jeg elsker det plot men, at det hele starter på en helt anden måde end man forventer, men den begynder hele tiden, at blive mere og mere spændende, også pludselig sker det man har ventet på.

For mig har jeg aldrig set sådan noget lignende før.

jonuser/927757

Havde nok hørt og læst for meget om Psycho da jeg satte mig til at se den. For da jeg så den synes jeg både den var forudsigelig og ikke særlig skræmmende! Men som sagt er det nok fordi jeg havde læst og hørt så meget om den, så jeg kendte for meget til det hele... Jeg kan dog anbefale den til folk der ikke ved så meget om den, for så tror jeg den vil blive både uhyggelig og uforudsigelig...

Den for 4 stjerner fra mig af. For mit vedkommende var den underholdende og skide flot filmet... Og så (desvære) ikke mere!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.