Cookie- og Privatlivspolitik

Promising Young Woman

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en tiltagende urovækkende og truende stemning. Der er flere scener med optakt til seksuelle overgreb, hærværk, vold, trusler og ydmygelser, og personer der tager narkotika. I en længere scene ses en person kæmpe for sit liv. I en anden scene ses en afbrændt legemsdel fra et lig. Der er endvidere personer, som er ulykkelige og skræmte. Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
06.05.2021
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Promising Young Woman
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Særvisning
|

Thrilleren 'Promising Young Woman' handler om den 30-årige Cassandra. En lovende ung kvinde - traumatiseret af sin venindes voldtægt og død.

Cassandra har gjort det til sin livsmission at tage hævn - over mændene. Derfor tager hun i byen for at udstille alle dem, som prøver at udnytte fulde kvinder, mens hun jagter de skyldige fra fortiden.

Undervejs støder hun på en fyr, som måske kan ændre hendes billede på det andet køn ... eller kan han nu det?

'Promising Young Woman' var nomineret til 5 Oscars, herunder for Bedste film, og den debuterende instruktør og forfatter Emerald Fennell vandt prisen for Bedste originale manuskript.

Hovedrollen indtages af den stærkt spillende Carey Mulligan, der bl.a. har medvirket i Lone Scherfigs An Education.

'Promosing Young Woman' blander mørk humor med brutale sandheder i dens moderne take på en hævnthriller, der undersøger forholdet og den forvrængede kultur mellem mænd og kvinder i skæret af #MeToo. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (133 votes)
4.5
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Dagbladenes Bureau

  "Instruktør Emerald Fennell har skabt et moderne mesterværk." (Casper Hindse)

 • Filmland P1

  "... Carey Mulligans flertydige, både kønne og sarte og begavede, udtryk [er] en gave [...]. Som tilskuer føler man sig ganske enkelt utryg – på den fede måde – ved Mulligan. Hun virker … virkelig. Uforudsigelig. Gådefuld." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Emerald Fennell spillefilmsdebuterer [...] som instruktør og manuskriptforfatter med en kitschet og komisk kvindelig hævnfantasi, der er uforskammet underholdende." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "Emerald Fennells debutfilm ’Promising Young Woman’ er voldsomt mørkt og voldsomt sjovt." (Jannie Dahl Astrup)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ida

Filmen startede ikke lovende ud for mit vedkommende, og jeg fandt mig selv tænke "åh nej, endnu en hollywood film med en feminazi i forklædning" - Men jeg må indrømme at filmen tog nogle enormt fede og uforudsigelige drejninger. dette er ikke en hadefilm mod mænd, men rettere sagt en hævnakt udført af en kvinde der ikke er helt fejlfri selv.. Derudover har plottet en del mindre troværdige elementer. Så igen, fordi alt er så stiliseret, bortfalder logikken ikke. Og selvom den optimistiske afslutning har irriteret en del, kunne jeg ikke forestille mig en mere passende og tilfredsstillende slutning.

S. Rico

Carey Mulligan brillerer som kvinden Cassie, der er på et selvdestruktivt hævntogt mod mænd. Hun har tydeligvis været udsat for et eller andet grimt. Og nu er det payback time. For alle mænd er nogle svin, og de skal bare ned med nakken. Det vil sige lige indtil hun møder en gammel ven fra medicinstudiet. Han er super charmerende og venligheden selv. Så måske er der håb endnu - både for Cassie og for mænd generelt?

Gider man endnu et me-too drama med løftede pegefingre i disse tider? Ja, når det er pakket ind i super underholdende sort satire. Så fungerer det sgu' helt perfekt. 4½ stjerner.

Jeanetuser/394456

Vi var inde og se den fredag og vi syntes det var en fantastisk film. Dejligt med en film som man kan reflektere over i nogle dage :-)

Mads

Vigtigt emne, som desværre bliver behandlet på en uheldig måde i min optik. Min kæreste og jeg syntes begge, at den var dårlig - beklager.

bambiexplorer

Promising Young Woman blev så den første film i biografen efter næsten seks måneders coronaørkenvandring. Vi smuttede i Nordisk Film Biografer – Lyngby, hvor vi hurtigt og nemt kom igennem coronapastjekket. Nu var der også tale om en eftermiddagsforestilling, så det spillede også ind :). Masser af plads i sal 6, hvor alle sæder, som i alle de andre sale, er automatisk indstillige sofasæder. Denne fredag var der oven i købet eftercoronatilbub, så billetterne kostede kun 80,- pr snude, minus 10,- som jeg får i rabat som medlem ;)

Cassandra sprang fra medicinstudiet for fem år siden, da hendes bedste veninde, Nina, blev voldtaget af en gruppe medstuderende og efterfølgende begik selvmord. Siden da er Cassandras liv gået i stå. I en alder af 30 år bor hun stadig hos sine forældre, arbejder på en kaffebar og bruger nætterne på at hævne drabet på Nina! Filmen starter midt i en af Cassandras hævntogter, bliver det mon et blåt eller et rødt hævntogt denne aften. Hun holder nøje regnskab i sin lille slidte dagbog. Og alle, mænd som kvinder, får lov til at betale prisen for deres “fejltrin” i sidste ende …

WHO NEEDS BRAINS? THEY NEVER DID A GIRL ANY GOOD!
Promising Young Woman er en fin lille film, uden egentlig at være noget særligt. Den tog dog en Oscar for årets bedste manuscript. Sammenlignet med andre hævndramaer, som fx. Taken (1, 2, 3) og The Equalizer (1, 2), som i begge tilfælde godt kunne været stoppet efter den første, de efterfølgerne bare var mere af det samme, er der en smule mere til den indvendige side af hovedet i denne film. Og det kan vi godt lide :)

CAST & CREW
Den alt overskyggende hovedrolle i Promising Young Woman, spilles flot af Carey Mulligan, som jeg bedst kender fra Nicolas Winding Refn’s Drive med Ryan Gosling fra 2010 samt fra Shame fra samme år, hvor hun spillede overfor Michael Fassbender. Men Mulligan er glimrende til at spille lillepigeagtig eller stangbacardi, uden at være nogen af delene. Derudover er filmen ikke ligefrem spækket med kendte ansigter, jvilket kan være ganske udmærket … Clancy Brown, som vi kender fra den fantastiske Shawshank Redemption og den noget undervurderede Starship Troopers, er en af de få vi (jeg) kender.

Der er tale om Emerald Fennells instruktørdebut, så det må vel siges at være godt begyndt. Fennell, som også har skrevet filmen, er primært kendt som skuespiller fra diverse engelske serier, specielt i de mere dramatiske af slagsen som fx The Crown, og havde også en rolle i The Danish Girl.

BILLEDE & LYD
Filmarbejdet er til tider godt men på andre tidspunkter meget standardagtigt. Det er som om at fotografen ikke helt har turde (eller magtet at gå linen helt ud). De meget mættede tyggegummifarver passer dog glimrende til filmens lurende vandvid, som vi dog skal vente lidt for lang tid på bliver udløst. Musikken derimod, som jeg havde hørt skulle være fantastisk, skuffende mig lidt. Den var til tiderne passende høj, men ofte (hele tiden?) var der tale om kopiindspilninger eller sange der bare mindede om noget vi synes vi kendte, men som vist bare var en form for stock music. Det virkede lidt fattigt på mig.

KONKLUSION – PROMISING YOUNG WOMAN
A Promising Young Woman er en fornuftig åbningsfilm her efter den anden coronanedlukningsperiode … men så heller ikke mere end det. Jeg havde nok forventet (håbet) på lidt mere sort humor, lidt mere tempo samt at #MeToo blev penslet lidt mindre tydeligt ud. Vi var jo allesammen godt klar hvad det handlede om, men måske den gennemsnitlige amerikaner har brug for at få skåret tingene ude pap … det har average Joe så nok! Jeg svinger mig op på fire absolut fornuftige stjerner.

Henrikuser/272274

hvornår kan seden

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.