Cookie- og Privatlivspolitik

Prometheus

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
31.05.2012
| |
2 timer 6 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Prometheus
|

Med filmen 'Prometheus' er Ridley Scott ('Alien', 'Blade Runner') tilbage i science-fiction-genren.

Et hold forskere rejser gennem universet i rumskibet Prometheus på en tur, der har til formål at udforske fremmede livsformer i rummet. Da de finder en mørk og mystisk hule (og om muligt en ny livsform), er lykken gjort, men den viser sig at være kort.

Forskerholdet ender nu som strandet på en fremmed planet i det mørkeste hjørne af universet, og imens de må kæmpe for deres overlevelse, går det op for dem, at rædslerne ikke blot er en trussel mod dem selv, men en trussel mod hele menneskeheden.

Med 'Prometheus' vender instruktøren Ridley Scott tilbage til den højt respekterede Alien-serie, som han startede i 1979 med Sigourney Weaver i hovedrollen.

Denne gang har han valgt svenske Noomi Rapace (Mænd der hader kvinder) som sin kvindelige stjerne i rollen som forskeren Elizabeth Shaw.

'Prometheus' skal finde sted mange år før den oprindelige 'Alien' ... og kan måske besvare nogle spørgsmål om den aggressive livsform, der har hærget filmserien gennem flere årtier.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (750 votes)
4.1
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der bliver i den grad sat skub i adrenalinproduktionen i 'Prometheus', der byder på to timers neglebidende spænding og vanvittigt flotte visuelle effekter, der bliver smidt i hovedet på os i et hæsblæsende tempo. Desværre står indholdet ikke helt mål med formen." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Filmen er billedmæssigt formidabelt flot, og billederne i et mildest talt grumt og gråsort ydre univers lig dét i 'Alien'-filmene er en stemningsladet nydelse... 'Prometheus' er ikke det mesterværk, den så gerne vil være. Men den ER sgu - trods mine reservationer - ret god." (Steffen Jungersen)

 • Børsen

  "Der går lommefilosofi og ambitioner i instruktørens videredigtning på Alien-historien, som savner seriens ulækre opfindsomhed og legesyge vildskab." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "'Prometheus' er i det hele taget en fornøjelse at kigge på, men er alligevel ikke en helt uproblematisk størrelse. Måske fordi ambitionerne har været for høje, og Ridley Scott og manuskriptforfatterne har læsset for meget på undervejs. Helhedsindtrykket er i hvert fald - trods mange gode øjeblikke undervejs - noget diffust og ujævnt med lidt for mange løse ender og søgte konstruktioner." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... handlingen er ikke det vigtigste. Det er stilen, og her viser Ridley Scott sig igen som en sand virtuos og demonstrerer en hypnotiserende visuel kreativitet... 'Prometheus' er en stilsikker, fabulerende, ferm og flot opvisning i, hvad filmbilleder kan præstere. Ikke mere!" (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... i modsætning til den første 'Alien'-film har den hverken en unik vision, en dybdeknugende spænding eller en fascinerende hovedperson." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Hvis man så denne film uden særlig forventning, kunne man være udmærket tilfreds... Effekterne er flotte. Imidlertid lider Prometheus af en frygt for at kede, som får skaberne til at gå over stregen. Der er alt for mange temaer. I den første Alien var der suspense. Det har den nye film for travlt til at kunne præstere." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Frederik

Hold da helt op for en dårlig Ridley Scott film. Den er så latterligt dum og ulogisk, at den ville have virket bedre som rumparodi i stil med Space Balls. Altså bortset fra at den heller ikke er spor sjov. Og dette selvhøjtidelige New Age vrøvl skal nu åbenbart også have en 2'er Og måske en 3'er som endelig måske skal forbinde filmene med Slien serien eller også er det bare for at presse citronen igen og prøve at barre os igen. Men der er grænser for hvor meget slim man kan presse af mønstret uden at få syre i øjnene. Stop det!

Klaususer/514989

Spændene setup og fremragende skuespil

Sune

Synes det er en mega fed film , specielt på det visuelle område. Hen mod enden bliver historien en smule forudsigelig og kliche agtig men jeg håber stadig på en fortsættelse!

Filmen kunne være meget bedre end den var, men den havde nogle virkelig fede scener med så ved mig når den op på et lille 5 tal.

The Other Account

Nu vender vi endeligt tilbage, til den bortliggende planet hvor ingen vil kunne høre dig skrige. For der er masser af guf for sci-fi fans i 'Prometheus', som derudover er fyldt med fantastiske vissuelle effekter og ækle monstre for alle pengene. Så her trækker Ridley Scott igen i rumdragten, denne gang med en overnaturligt god og detaljeret prequel, du garanteret ikke vil blive skuffet over, for manden har uden tvivl sit håndværk i orden. Derudover er persongalleriet overraskende, for skuespillerne havde nogle suveræne præstationer, som også var med til at gøre denne film uforglemmelig, hvor det især er Noomi Rapace i rollen som Elizabeth Shaw, der løber med hele opmærksomheden, for hun spiller ufatteligt godt. Michael Fassbender var endda så pragtfuld, at hans karakter (Androiden David) helt går hen og bliver uhyggelig. Men ikke nok med det, så er 'Prometheus' nok den flotteste film til dato, og at se den i 3D var endda så fascinerende, at man garanteret vil have svært ved at tage brillerne af, når først man har taget dem på. Så er du til intellegent underholdning fra science fiction genren, der oven i købet vælter sig i action, drama, og nervepirrende spænding, så skal du lige med det samme, bestille biletter til 'Prometheus'. En Femstjernet værdig tur, der fint efterlader en masse spændende tanker, slutningen vil man især tænke længe over, hvis man i forvejen har set 'Alien' fra 1979!

Michaeluser/600145

Lige så fantastisk hype'en op til premieren var, lige så skuffet står man efterfølgende.

Forvrøvlet og gemmenhullet som en si er plottet. Og så skal vi da vist ikke komme ind på facehuggerblæksprutten til sidst ... fnis ... Eller de to forskerhjerner som meget tegnefilmsagtigt forsøger at løbe fra et væltende rumskib. Hvad med at løbe ud til siden, de damer?!? :)

Sussi

Jeg syntes at denne film var sjov og rigtig godt.. og det var mange sjove klip i.. :)

Movie-fanatic

Jeg ELSKER Ridley Scott film: )

Blade Runner er en af mine ynglingsfilm, og den første Alien-film er også rendyrket klasse!

Når DET er sagt, har jeg altså rå-kedet mig igennem et par Alien sequals, og finder faktisk DET emne fuldstændigt udvandet!

Jeg har fulgt med, over nettet, i alle de besværligheder, som dette projekt har været igennem, og frygtede det værste!

Jeg er betaget!!!!!! Man føler sig VIRKELIGT i en sand mesters hænder, allerede fra startsekvensen, er tonen lagt!

At Mr. Scott "ombestemte sig" Halvvejs inde i optagelserne, og ændrede historien radikalt, tror jeg er en fordel for publikum! Han erkendte nemlig også, at "Alien-konceptet" var ved at synke, og lod historien "få sit eget liv".

Jeg vil ikke skrive for meget, for dette mesterværk bør opleves, uden at man er fyldt med baggrundsviden.

Den manglende stjerne? Lidt tung cast, og manglende underlægningsmusik: )

Frank

Dårlig film

mikkel knudsen

Prometheus er en helt ny aliens film af Ridley Scott,der er et forskerhold der ender på en strande planet i et mørk
univers og kæmper for deres overlevelse.I denne
prometheus film skal finde sted mange år før den oprindelige alien film og kan måske besvare nogle spørgsmål om den
aggressive livsform.Det er en rigtig fed aliens film med gode effekter og med nye aliens og der er også nogen nye alien æg de ligger i en metal beholder.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.