Profeten

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
25.02.2010
Originaltitel: 
Un prophète
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
4.7
4.8
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (34 votes)

Resumé

I 'Profeten' idømmes den fransk-arabiske Malik El Djebena seks års fængsel for vold mod politiet.

Malik kommer til fængslet helt alene og ejer kun det, han står og går i, foruden 50 € som han gemmer i sine nedtrådte sneakers.

Han er kun 19 år gammel og virker også mere uerfaren og sårbar end de andre fanger. 

På grund af sit manglende tilhørsforhold til fængslets etablerede bander og fraktioner, kontaktes han af den korsikanske bande. 

De har magten i fængslet, og for dem begynder han at udføre en række opgaver, der på én gang hærder ham og samtidig vinder ham bandelederens tillid.

Malik er lærenem og stiger hurtigt, men diskret, i fængslets hierarki, mens han i hemmelighed arbejder på sin helt egne plan for en ny og bedre tilværelse.

'Profeten' har fået Grand Prix på Cannes Film Festivalen, vundet en Bafta for Bedste udenlandske film, og den blev nomineret til en Oscar i samme kategori.

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Med en realisme, der føles autentisk, lægger 'Profeten' fra første scene sig som en jernhård klump i maven, der aldrig forsvinder under de to og en halv time, filmen varer. Og med hjælp fra sin indimellem nærmest metafysiske billedside og en uforglemmelig skuespilpræstation af Tahar Rahim som Malik, fortjener Audiards film både at blive set af et stort publikum og alle de priser, den har vundet." (Ann Lind Andersen) ()

 • BT

  "Man skal lede længe efter en mere indsigtsfuld og rørende bedre-liv-efter-fængsel-film." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "... den [blander] på ganske enestående vis en næsten håndgribelig realisme med små glimt af ømhed og pludselige udbrud af brutal blodighed tilsat overraskende metafysiske elementer." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... som skæbnefortælling om at være tvunget til at blive voksen og få gangstertænder på den hårde måde er den desuagtet en stærk oplevelse. Og den på én gang formfuldendte, tvetydige og sarkastiske slutscene får hævet historien langt op over dens aktuelle franske kulisse..." (Jakob Levinsen) ()

 • Politiken

  "... ikke bare en sublimt spændende film, men også en velmenende samfundskommentar og en poetisk skildring af en verden uden poesi." (Sophie Engberg Sonne) ()

Kommentarer

Frank

God film

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Wayne

Den unge araber, som lærer fængslets spilleregler på den hårde måde. Rystende men nok tættere på sandheden, end man ville ønske.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Rasmus

Indtil videre, uden tvivl, den bedste biograf oplevelse i år.
Fransk film gør det igen, fantastisk !

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.