Cookie- og Privatlivspolitik

Potiche

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
16.06.2011
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Potiche
|

I 'Potiche' (Trofæ-fruen) spiller Catherine Deneuve Suzanne Pujol, en lydig og perfekt kone der med farverige outfits og højt hår får sin mand og deres fælles hjem til at stråle. Hun er er indbegrebet af en trofæhustru (une potiche).

Ægtemanden Robert er ved at køre sin paraplyfabrik i sænk. Da fabrikkens arbejdere går i strejke og kidnapper Robert, som efterfølgende får et hjerteanfald, må Suzanne pludselig smide skåneærmerne og tage chefhatten på.

For at stå stærkere allierer hun sig med byens kommunistiske borgmester, Maurice (Gérard Depardieu), der også er hendes tidligere bejler.

Suzanne viser sig til alles store overraskelse at være en ekstraordinær og dygtig forretningskvinde med tæft for kreative dynamikker og medarbejdertrivsel. Så da Robert vender tilbage i topform efter sin restitution, kommer der for alvor gang i kampen om passioner og ikke mindst - positioner.

'Potiche' er instrueret af François Ozon ('Swimming Pool', '8 kvinder og et mord', '5x2', 'Under sandet').

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (31 votes)
3.7
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en komedie så velsmurt, at man hører filmenglene synge. ... På en sylespids satirisk facon behandler Ozon vigtige temaer som kvindefrigørelse og klassekamp, og filmen fungerer, fordi den har fået et twist af vanvid og let overspil – men også fordi den aldrig bliver for meget." (Jacob Wendt Jensen)

 • Børsen

  "Ozon beviser nok engang, at han er en eminent stilist. ... en omgang uforpligtende underholdning." (Morten Dürr)

 • Jyllands-Posten

  "Først og fremmest er det en rigtig velsmurt stiløvelse, der går så meget op i at flirte skiftevis komisk og sentimentalt med sit 70'er-univers, at de konflikter der måtte være i det, aldrig får den store tyngde eller nutidige appel. Resultatet er i al sin selvsmagende gennemskuelighed ret underholdende, men ikke spor skarpt." (Jakob Levinsen)

 • Politiken

  "Et skønnere orgie af 70'er-kitsch end Francois Ozons 'Potiche' er svært at forestille sig. ... vittig, men egentlig ikke spor fjollet og slet ikke så tosset." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nadineuser/13852

Som man kan se ud fra min tidligere anmeldelse, som er baseret på traileren regnede jeg med at skulle sidde og tisse i bukserne af grin.

MEN der var ikke meget at grine over, hele filmen virker derimod tragisk. Jeg havde ganske ret i det er en kvinde revolution, de kvindelige roller gennem går. Synes faktisk den franske humor manglede. Jo ok der er en lille smule som jeg ikke vil afslører til dem der gerne vil det se den på dvd.

Men alt i alt fik jeg ikke det jeg forventede... som var en masse at grine over.

Nadineuser/13852

fornylig var jeg inde og se "De satans chefer" - der var en anmelder her på kino som sammenlignede den med "Ni to Five" som gjorder jeg følte mig nødsaget til se Ni To Five igen. Følte ikke den havde noget med '"De satans chefer"... Pointen kommer nu.

Men efter set traileren på denne film tænker jeg virkelig Ni To Five. Det virker til handle om kvinderevolutionen eller retter sagt en kvindes revolution med sin mand. Der sikkert ingen mangle på den sorte franske humor. Men jeg tro nu alligevel jeg vil nøjes med se denne film i min egen stue. Synes egentligt Henriks anmeldelse er hylende morsom... Men man undres da om en film virkelig kan være SÅ dårlig. Kan det evt. havde noget med hvilket køn man er og om man er til fransk humor. Må indrømme og finde den så vældig sort at jeg til tider står af. Men Gérard Depardieu plejer jo være en fantastisk skuespiller og humorist så. Venter spændt til den kommer på Dvd.

Metteuser/588758

Fransk film med humor - for en gangs skyld. Slet ikke dårlig! Og Deneuve + Depardieu holder hele vejen

Henrikuser/299728

Manner for en LAAANG kedelig film. Den fængede overhovedet ikke og dens budskab virker så ligegyldigt, at min hjerne flere gange truede med at forlade mit hoved i protest! En lang omgang kliche-fyldt sirup med strø-sukker på. Jeg havde haft større glæde af at åbne et Alt for damerne fra 1978 i stedet! Den eneste gang mit ansigt fortrak i noget der kunne (mis-)tolkes som et smil var, da den frustreret erkendte, at min placering midt i rækken forhindrede et taktisk tilbagetog. Jeg er simpelthen nødt til at gå på DR's hjemmeside og se, om de har lagt nogle klip af "Hoisont", så min hjerne kan blive rystet ud af den mentale fosterstilling, den til sidst var nødt til at kravle ned i for at beskytte sig selv! Bildsøe here I come!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.