Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Porco Rosso

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
01.05.2009
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kurenai no buta
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning Dansk Tale
|

'Porco Rosso' er en - rigtigt hørt – italiensk titel, og filmens gris (med moustache) er Hayao Miyazakis svar på den røde baron.

Helten, og dermed grisen, bor i et lille telt på en øde ø, men så snart telefonen ringer, går han i luften for at jage de pirater, der hærger på vandet.

Den røde gris er også lidt af en cool cat. Han slår sig løs i det latinske natteliv, kaster stive whiskyer i halsen og slipper kun nødtvunget taget på sit elskede cigaretrør. Indtil han pludselig indhentes af fortidens synder og sin store kærlighed…

’Porco Rosso’ er en smuk og eksplosivt farverig besyngelse af livet, og de eventyr det kan byde på – hvis man ellers tør opsøge dem.

Tegnefilmen, der vises med dansk tale, er instrueret af Hayao Miyazaki i 1992 - manden bag 'Chihiro og Heksene' og 'Det levende slot'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (131 votes)
5.1
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "... handler om krig og kærlighed og er med sine unikke karakterer, maleriske billeder og – det siger lidt sig selv – formidable humor et must for eventyrlystne filmelskere." (Iben Albinus Sabroe) ()

  • Ekstra Bladet

    "... en helt igennem enestående og vidunderlig oplevelse." (Henrik Queitsch) ()

  • Politiken

    "... Miyazakis særlige blik for det barnlige [sørger også] for, at de mere skrappe sager bevarer en egen respekt for uskyldigheden, som ikke så meget udspringer af pædagogik som af en særlig hjertets renhed hos denne uovertrufne japanske mester." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jakob

Porco Rosso er både spændende, smuk, rørende og sjov.
Filmen har mange smukke scener, hvor den eneste lyd der høres er musikken som virkelig formår at fange stemningen i scenerne, og det hele bliver til ren poesi.
Karakterne er ikke ensidigt gode eller onde. Heltene gør også dumme eller usympatiske ting, mens skurkene også har tiltalende sider, hvilket gør at karakterne får mere dybde.
De danske stemmer er noget af det bedste, der er blevet lavet til en tegnefilm i lang tid.
Porco Rosso er en visuelt storslået fortælling, der appellerer til både børn såvel som voksne. Det her er og bliver en af Hayao Miyazaki's bedste tegnefilm nogensinde.

Christineuser/682275

ikke den bedste miyazaki

Jolle

endelig er den kommet har ventet længe elsker hans film - har alle han har lavet som er udkommet - han er hel fantastisk, hans film kan få mig til at græde iser det levende slot.
De er alle nogle smukke film med følser og sjæl i!

Louise

Jeg elsker Hayao Miyazaki's film, han er et geni :D!
jeg ved dog ikke om jeg synes det her er hans bedste, men god var den, og den blev rigtig god med de danske stemmer :)

Kun

super film.... ikk' en af miyazakis bedste men helt klart noget der er værd at se god handling men mangler lidt en afslutning der er helt klar....

Nina

Endnu en perle, er selv helt vild med Min nabo Totoro. Var inde at se filmen i dag, en helligdag, hvor filmen var fyldt op med forældre og deres børn. Men må sige, at selv om det er en tegnefilm er den langt fra egnet til børn. De grinte da engang imellem, men generelt tror jeg ikke de fattede plottet, og desuden sker der også for lidt i den til den målgruppe. En pige på en 4-5 år bag mig udbrød på et tidspunkt: "Er den ikke snart færdig!"
Som voksen kan man jo sagtens få en masse ud af de fantastiske billeder og den ro, der altid er i hans film, og det er netop det, der gør hans film det uopdagede perler!

Louise

enig, jeg synes heller ikke det er en børnefilm. synes i hvert fald man skal være i teenage-alderen for at forstå den (:

Bjørnuser/642840

Nu har jeg endelig fået set Porco Rosso, efter at have glædet mig i lang tid!

I begyndelsen var jeg skuffet over at biografen ikke viste originalversionen, men så blev jeg overrasket over hvor gode de danske stemmer var! (Det er virkelig sjældent!) Hver gang piraterne kaldte Porco DIT SVIN, var jeg nødt til at smile! :-D Dét kan ikke gøres bedre på andre sprog…

Fantastisk film, helt klart blandt Miyazakis næstbedste! (Chihiro er jo allerede lavet…) ;-)

idauser/23760

pisse go´ film, den er et must!!

Christianuser/848438

Jeg synes der går en del at de gode af filmene, hvis de kun bliver vist på dansk... De er kanon gode på original sproget og på engelsk f.eks er det Michael Keaton der er Porco Rosso på engelsk... Jeg tror der ville være en del flere der ville se disse film på engelsk...

PS. Jeg har alle Ghibli filmene og kun en er ikke oversat til engelsk (Only Yesterday). Og glæder mig til den nyeste der snart kommer på engelsk på DVD (Ponyo on the Cliff by the Sea)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.