Cookie- og Privatlivspolitik

Porco Rosso

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
01.05.2009
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kurenai no buta
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning Dansk Tale, Særvisning Dansk Tale, Særvisning Dansk Tale
|

'Porco Rosso' er en - rigtigt hørt – italiensk titel, og filmens gris (med moustache) er Hayao Miyazakis svar på den røde baron.

Helten, og dermed grisen, bor i et lille telt på en øde ø, men så snart telefonen ringer, går han i luften for at jage de pirater, der hærger på vandet.

Den røde gris er også lidt af en cool cat. Han slår sig løs i det latinske natteliv, kaster stive whiskyer i halsen og slipper kun nødtvunget taget på sit elskede cigaretrør. Indtil han pludselig indhentes af fortidens synder og sin store kærlighed…

’Porco Rosso’ er en smuk og eksplosivt farverig besyngelse af livet, og de eventyr det kan byde på – hvis man ellers tør opsøge dem.

Tegnefilmen, der vises med dansk tale, er instrueret af Hayao Miyazaki i 1992 - manden bag 'Chihiro og Heksene' og 'Det levende slot'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (135 votes)
5.1
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "... handler om krig og kærlighed og er med sine unikke karakterer, maleriske billeder og – det siger lidt sig selv – formidable humor et must for eventyrlystne filmelskere." (Iben Albinus Sabroe) ()

  • Ekstra Bladet

    "... en helt igennem enestående og vidunderlig oplevelse." (Henrik Queitsch) ()

  • Politiken

    "... Miyazakis særlige blik for det barnlige [sørger også] for, at de mere skrappe sager bevarer en egen respekt for uskyldigheden, som ikke så meget udspringer af pædagogik som af en særlig hjertets renhed hos denne uovertrufne japanske mester." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Oliver Andreasen

Miyazakis fortælling om en pilot, der med fri vilje redder folk fra den ene dag til den anden fra en gruppe pirater med hjælp fra en aspirerende amerikansk skuespiller, selvom han bliver dømt på hans udseende, fordi han er forbandet til at ligne en gris. Porco Rosso er nok én af hans sjoveste, dramatiske, sørgeligste, men samtidig smukkeste film!

Jeg anbefaler den japanske version. Den engelske version er så overdramatisk, at man får svært ved at tage det hele seriøst. Den danske version er heldigvis bedre, men den japanske tager tronen som den bedste version! :D

S. Rico

Jeg var ikke udpræget begejstret for denne ko-vending (grisevending) ift. Miyazakis øvrige film. Skal vi nu til at sidde og heppe på en halvgammel tyk gris med solbriller, når vi er blevet vant til at følge spændende stærke kvindelige karakterer? Åbenbart!

Men der går dog ikke lang tid, før der også introduceres en ung pige (Fie), der skal hjælpe Porco Rosso med at bygge et nyt fly. Og det er i høj grad kemien mellem de to, der er filmens største force. Så hvis man synes den starter ud lidt kedelig, så hæng på. For belønningen ved lidt tålmodighed er en god historie med masser af humor.

Jakob

Porco Rosso er både spændende, smuk, rørende og sjov.
Filmen har mange smukke scener, hvor den eneste lyd der høres er musikken som virkelig formår at fange stemningen i scenerne, og det hele bliver til ren poesi.
Karakterne er ikke ensidigt gode eller onde. Heltene gør også dumme eller usympatiske ting, mens skurkene også har tiltalende sider, hvilket gør at karakterne får mere dybde.
De danske stemmer er noget af det bedste, der er blevet lavet til en tegnefilm i lang tid.
Porco Rosso er en visuelt storslået fortælling, der appellerer til både børn såvel som voksne. Det her er og bliver en af Hayao Miyazaki's bedste tegnefilm nogensinde.

Nina

Endnu en perle, er selv helt vild med Min nabo Totoro. Var inde at se filmen i dag, en helligdag, hvor filmen var fyldt op med forældre og deres børn. Men må sige, at selv om det er en tegnefilm er den langt fra egnet til børn. De grinte da engang imellem, men generelt tror jeg ikke de fattede plottet, og desuden sker der også for lidt i den til den målgruppe. En pige på en 4-5 år bag mig udbrød på et tidspunkt: "Er den ikke snart færdig!"
Som voksen kan man jo sagtens få en masse ud af de fantastiske billeder og den ro, der altid er i hans film, og det er netop det, der gør hans film det uopdagede perler!

Januser/754348

Som altid en pragtfuld Miyazaki film. Men hvor er der bare få i biografen, det er meget synd

Emiluser/321530

Det ser rigtig godt ud. har slet ikke hørt om den her Hayao Miyazaki film før men han er rigtig nok som puma siger et geni. jeg er stor fan af Miyazaki og synes også det er på tide at hans film komme til danmark. Vi halter normalt enormt efter med japanske klassikere og guldgrupper som disse film.
b^^d

emmarej

jeg har set den her film en gang før, tror det var i en flyver, men jeg har elsket den lige siden !! personligt syntes jeg at Hayao Miyazaki er et geni udover verdens klasse !! selvom jeg bliver nød til at se hans film 5-6 gange før jeg forstår bare en brøkdel af dem, elsker jeg dem stadig !!
Det ville være en kæmpe fejl ikke at gå ind og se den, barn som voksen !!

Kirstine

Personligt en af mine yndlings Hayao Miyazaki film!
En tegnefilm der ikke er direkte til børn, men faktisk mest for voksne. En sød og charmerende historie, men som samtidig også tager en del dybe emner op.
Oven i det er der den fantastiske og fængende animation, som virkelig gør det til en fryd at se tegnefilm.
Jeg har sådan gået og ventet på at de endelig ville lade Porko Rosso komme til DK. Yay for det!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.