Cookie- og Privatlivspolitik

Ponyo på klippen ved havet

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
13.11.2009
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Gake no ue no Ponyo
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning - dansk tale
|

'Ponyo på klippen ved havet' er den nye animationsfilm fra Hayao Miyazaki, der senest har stået for ’Chihiro og heksene’ og ’Det levende slot’.

Filmen handler om en ung dreng, der bliver ven med en mærkeligt udseende guldfisk, som han kalder Ponyo.

Ponyos største ønske er at leve blandt menneskene med den fyr, hun holder af, men havets kræfter, som antager mange former, gør deres for at holde hende fra landjorden. 

Som om det ikke var nok sætter Ponyos egensindighed en ældgammel forbandelse fri, og pludselig er hele verden i fare.

’Ponyo på klippen ved havet’ trækker på H.C. Andersens ’Den lille havfrue’, men den er samtidig sin helt egen. Mest af alt minder filmens enkle streg om Miyazakis gennembrudsfilm ’Min nabo Totoro’.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (486 votes)
4.9
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Efter mesterværkerne 'Chihiro og heksene' og 'Det Levende Slot' er historien her relativt konventionel, med tryk på relativt og måske mest for børn. Men også voksne vil finde den bedårende, bette hellraiser Ponyo uimodståelig..." (Iben Albinus Sabroe) ()

 • BT

  "... en begavet leg for børn og voksne... Sød, sjov og sej..." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "... klogt, kært, kulørt og højst usædvanligt." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "Det tegnede univers er eksklusivt og kælet for i en detalje-grad, man sjældent ser, og som jeg altid forbinder med gamle Disney-film. ... Jeg elsker den film. Elsker den." (Frederikke Lett) ()

 • Politiken

  "Den originalt fortalte og omhyggeligt formede tegnefilm. Dén enestående kunstart dyrker ingen i verden for øjeblikket smukkere end japaneren Hayao Miyazaki..." (Søren Vinterberg) ()

 • Weekendavisen

  "Der er ikke ét billigt grin i 'Ponyo'. Men mange varme og nærende smil." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Emil Dencher

Fantastisk film med Hayao Miyazaki's studies snart meget velkendte fortællestil og streg!

En film som kan anbefales til alle aldre og alle i det hele taget da det er en meget intelligent børnefilm med fantastisk storyline, dog lidt kedelig karakterudvikling.

Det er en familiefilm som skraber alt det unødvendige action og braler der er med i de fleste familiefilm for at please børnene, og giver os i stedet en film med mening og karakter!

 niceuser/446455

EN FANTASTIK GOD FIML FRA HAYAO MIYAZAKI

hagerbouser/273747

En rigtig dejlig film!

S. Rico

Efter at have set andre fantastiske Miyazaki film, og læst de utrolige gode anmeldelse på denne, så var forventningerne i top. Men udover en sød og rørende film, så var der ikke meget at hente her. Slet ikke på niveau med Det Levende Slot eller Chihiro.

Ditteuser/103568

Rigtig hjertelig film, rigtig god til børn, fordi der ikke er nogen "brutal handling". Meget sødt at se, og selvom man ser den et par gange, finder man altid nye detaljer. Kan varmt anbefales!

FilmFyr

En rigtig sød og charmerende film.
Kan varmt anbefales!

Aliceuser/28612

Miyazaki har gjort det igen! Filmen er både sød, spændende og magisk. Jeg forstår ikke, han kan blive ved med at opdigte så fantastiske universer, der på en eller anden måde minder om hinanden og alligevel hver især er vildt originale. Man burde helt klart se denne dejlige 2D-film!

Lil 12

ser god ud

linda

Jeg elsker de film, som Studio Ghibli kommer med - der er noget over dem, som så mange andre tegnefilm mangler, og umiddelbart vil jeg kalde det originalitet. Og "Ponyo på klippen ved havet" er ingen undtagelse.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.