Cookie- og Privatlivspolitik

Pompeji

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en truende grundstemning. Den indeholder talrige voldelige scener - mennesker i nød og kampe med håndvåben, hvor vi både oplever voldsmændene og deres ofre. Bl.a. ser vi et barn, der overværer sine forældre blive hugget ned med sværd, dynger af lig og dræbte hængt op i træer. Vi overværer i et længere forløb, hvordan en central person bliver pisket. Efter mange gladiatorkampe med talrige døde udvikler filmen sig til en katastrofefilm, hvor vi ser mennesker flygte i panik, knuses under sten, drukne eller blive antændt af ild. Skønt filmen udspiller sig fjernt fra nutiden, vurderes det, at den vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
01.05.2014
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Pompeii
|
Versioner: se alle
2D, 3D, 3D, 2D
|

Filmen 'Pompeji' handler om Milo (Kit Harington), der er en tidligere slave fra England, som nu er blevet gladiator i den romerske by Pompeji. Han forelsker sig i den smukke Cassia (Emily Browning), som er datter af en rigmand og ufrivilligt forlovet til en korrupt romersk senator.

Men byen ligger for foden af vulkanen Vesuv, og den går uden varsel i udbrud. Lava, sten og aske begynder at regne ned over byen, og bygninger smuldrer, mens jorden skælver. Milo må kæmpe sig gennem de panikfyldte gader for at redde sin elskede Cassia og få dem væk, inden byen og dens indbyggere bliver begravet levende.

’Pompeji’ genskaber den legendariske naturkatastrofe, som begravede byerne Pompeji og Herculaneum og omkring 16.000 mennesker i år 79. Begivenheden er en oplagt ramme for en katastrofefilm, og det er da også en garvet action-instruktør, der har fået opgaven.

Paul W. S. Anderson har nemlig tidligere skrevet og produceret alle Resident Evil-filmene samt instrueret tre af dem. Hvis du føler, du kender Kit Harrington, der spiller hovedpersonen Milo, er det formentlig som Jon Snow i hit-serien ’Game of Thrones’, hvor den unge skuespiller har opbygget erfaring med sværdkamp. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (77 votes)
3.5
2.7

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] alt i alt har vi måske at gøre med Paul W. Andersons bedste film. Ikke at det siger så voldsomt meget mere end 'boom', 'crash', 'knæk' og 'bræk'." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'Pompeji' er ikke nogen decideret dårlig film. Især første halvdel er rimelig underholdende. Man har bare set det hele før - og bedre." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] det er altså svært at lade være med at grine, mens absurditeterne hober sig op." (Hans Bjerregaard)

 • Politiken

  "[...] 'Pompeji' er et markant skridt opad bakke for den 49-årige englænder Paul W. S Anderson, der imponerende konsekvent har specialiseret sig i effektpumpet action med minimal hjernemotion." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Denne ureflekterede og naive reproduktion af for eksempel floskler om kærlighed og voldsdyrkelse pakket ind i voldskritik bliver faktisk underholdende i al sin dumhed." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Dramaet får i hvert fald på alle tænkelige tangenter, så man ikke i mange sekunder ad gangen kan filosofere over de i døden så livagtige skikkelser fra Pompeji." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Der er ingen skjult dybde i 'Pompeji', men suget sætter i maven, da askeflagerne flyver i 3D." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Når man forsøger at lave en mellemting mellem to storfilm; Titanic (for vi ved jo godt det ender med en katastrofe, men rig kvinde møder fattig knøs) og Gladiator - så skal det gå galt.

Men der er tilstrækkelig kvalitet til at den bestemt er værd at se.

osj2507

Man skal nok ikke se denne film for historien, den er middelmådig på det område, men se den for de flotte omgivelser, de store effekter, kamp scenerne, samt død & ødelæggelse, ahh måske en smule af historien, men kun en smule.

Det er en film der er flot at se på, ud over de meget store og flotte scenerier omkring vulkanen og byen Pompeji, så er kostumerne også meget gennemførte.
Men det flotteste er nu kaos scenerierne da Vesuvius endelig eksplodere i en regn af aske, sten og lava, det er rigtig flot lavet og meget frygt indgydende.

Den er undeholdende, har et højt tempo det meste af tiden og en masse flotte scener, men historien er hverken dyb for kærligheds momentet eller krigerrisk for gladiator momentet, så det er mere eller mindre kun kaos momentet der fungerer og det kræver ikke meget forklaring eller historisk beskrivelse andet end tag bene på nakken og flygt.

martin

middelmådigt men kan nu sagtens ses for en enkelt gang :)

Trine

Fed film at sidde og se i 3D

Johan Pedersen

Jeg så filmen for 2 uger siden. Historen var bare ikke så god og dem der spiller rollerne er ikke dygtige nok. Det er ret så klicheagtigt, at hovedpersonen havde six pack, det havde man ikke så meget den gang. Øv, bøv. Nu troede jeg, at det skulle være en god film, men det er det så bare ikke desværre. Men vulkanudbrud og kampscener med gode effekter underholder lidt på en måde. Det hele kan man godt blive lidt træt af at se hen af vejen. En sidste ting, det er 3D der er helt overflødig, kun ildens flammer virker. Hvis nogen vil se den, anbefaler, jeg at se den i 2D, for at være fri for at smide 30 kr ekstra.

Signe_B

Synes det var en hyggelig nok film, når det er sagt, var den ikke historisk korrekt. Den måde vulkanudbruddet foregår på, er også ret urealistisk, da alle burde være døde længe før, af de giftige gasser og varme.

Men det var god underholdning, selvom jeg dog selv havde håbet at den var lidt mere historisk korrekt :-)

S. Rico

Man får lige hvad man kan forvente - og lidt mere til. Glimrende underholdning for hele familien - ja tænk, at man synes at udslettelse af en hel by er god familieunderholdning...

dippegalantuser/922792

...rædderlig og absolut ligegyldig. Helt på linie med "...of the Titans"filmene, der heller ikke skulle have været lavet!

Scarecrow

Historien om Pompeji er utrolig facinerende (tragisk naturligvis) og det syntes jeg egentlig at filmen rammer meget godt. Og syntes det er en udemærket ide ikke at have vulkanen i fokus hele tiden, men som en side historie nærmes.
Og og og... Jon Snow xD
alt i alt en fin film, værd at se, men nok ikke mere en en enkelt gang.

Billyuser/917249

Den første halvdel af filmen var lidt langtrukken.

Den anden halvdel af filmen derimod, med den store gladiatorkamp, hvor de var lænket fast og lige efter, da vulkanen viste sine sande kræfter + indbyggernes kamp for overlevelse var meget underholdende.

Da jeg vil bedømme filmen som en helhed gjorde anden halvdel, at filmen kommer op på en ok bedømmelse.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.